Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди преговори за кабинет
Обновена: 15 юни 2024 20:46 | 15 юни 2024 20:15, Анисия Иванова
764
Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави:

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици, докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство."

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от ЕС
Цветелина Пенкова: Амбициозните цели за зелената сделка не са практични и работещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
3
 
13
 
! Отговори
Вари ги печи ги ! преди 2 седмици
На Путинофилите процента си е малък Николайчо взе 5% БСП ги изгубиха като цяло все тая --като вземат да търсят по домовете ще намерят това което търсят ,ама няма да останат доволни ,,на зло куче зла тояга,,А и Николайчо малко гледа като разсеян ,отбягва отговори те ослушва се НО след като се изходи по Украйнския въпрос няма да управлява във обозримо бъдеще --директно му го предричам ! Досега тази му позиция оставаше във мъглата за мнозина ,ама вече свали картите и разбрахме за кого работи !!
474
8
 
13
 
! Отговори
Това за Украйна е преди 2 седмици
( скрита ) подръжка на Русия И Е напълно ясно че устройва само Путин ! Във момента щем не щем това е основна разделителна линия и те застават от страната на 5-колона на Русия --може би и точно тук се крие отговора за финансиране и подкрепа --как така успяха толкова бързо --може би успяха защото във платната им духа кремълски вятър !
473
18
 
7
 
! Отговори
Лустрацията идва преди 2 седмици
заИде0тете Сглобката наричащи се евроАтлантици подържащи ФАЩ режима
472
11
 
15
 
! Отговори
Лустрацията идва преди 2 седмици
заИде0тете като маркоФф и колегите му от рушкияПародиен център
471
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Та както казах, изводът е един. Марков сериозно трябва да се замисли за действия за онова което каза в едно интервю. Трябва да ги търсим "атлантиците" по домовете. С приказки не става.
470
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Билет за Дубай нямаш, гранта не стига, седиш в сайта нон стоп с едни и същи реплики и лъжи. В един момент просто щр ядеш бой.
469
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 497. Дрън-дрън от руски източници. Казах ти, че Европа не се разбира вече като територия, а като манталитет. Толкова ли е трудно за разбиране. Аз съм гражданин на ЕС. Докато Русия се прави на агресор и ползва копейки като теб за апологети, за мен е азиатска държава с африкански изцепки. Толкоз. Дискутирай си тука сам. Отивам да разходя кучето и тръгвам за летището. Стой си тук и заплашвай другите с народен съд. На мен ще ми хванеш нанайците. Чао до скиф!
468
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
498 тук не е форум а коментарна секция с ограничени символи. Тук важат българските закони, а не американските къде да си правиш зони и да врещиш каквото ти скимне. В НК ясно си пише какво се полага за такива като теб.
467
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
496 селски, чети бе Меркел предложи на Путин свободна търговска зона от Лисабон до Владивосток
466
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 494 Пак си се объркал. Тук е свободен форум, не си в съда. Много ги разбираш правните термини, да не си лежал или да са те съдили? ))) Е, на мен не ми се е налагало да ползвам правно-съдебен речник. Слава Богу! Глей си там съдимостта и не ме занимавай!
465
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия съкратено РФ[7] е държава в Европа и Азия, заемаща източната част (38,6 %) на Европа и северната част (30,7 %) на Азия. Освен това - Съюзната държава (на руски: Союзное государство; на беларуски: Саюзная дзяржава), неофициално известна като Съюзна държава на Русия и Беларус. Общ празник е Денят на единството на народите на Беларус и Русия, който се чества от 2 април 1997 г.
464
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен: Първо Русия не е половината Европа, защото Европа е до Кавказ. Второ, границите на Европа и на СССР не е едно и също. Трето, Европа не е само територия, а и манталитет. Раша по манталитет е азиатска държава. По едно време беше тръгнал към Европа, ама после запецна. ))
463
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Написал съм ти кое има правно основание и кое не. След като няма правораздаване ще го раздавам аз. "Копейка ултрас кльопам" и подобни изрази няма в законите. Така че просто ще си понесеш последствията.
462
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 489 Вярвай си. Като не си копейка, защо разсъждаваш по копейски? Не се брои за обида истината. Пък и в Хелзинки не се занимават с глупости, нито бият. Че си и неинформиран. Не знаеш какво правят в Хелзинки. ))) Дръж се малко бре, много се излагаш. Нервиш се като ултрас. ))
461
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
490 Европа е континент и половината от него е територия на Русия. Ти не си гражданин на нищо, а терорист.
460
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
488 Ето ти малко "анахронизъм" Двама биха с юмруци председателя на Българския хелзинкски комитетНападението е извършено на метри от сградата на Народното събраниеДа видиш как ще те "спаси" БХК като ревнеш там.
459
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виж сега, 484! Не разбирам защо пишеш реплики на самия себе си. Не кльопам Путин и вас, копейките, безплатно. Не съди за другите по себе си. Аз съм гражданин на Европа, ходя в която си искам свястна държава, без да чакам на опашка за визи, имам доходи, които ми стигат и ми остават, нямам теглен кредит, камо ли бърз, свободен съм, без зависимост от чужди посолства и пр. Не бих се цапал с тролейски пари, за разлика от теб. *** крадецът вика "Дръжте крадеца!". Така ли ви учиха в ДС-то?
458
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
488 няма какво да се обясняваш. Утре ще ревнеш пред хелзинският комитет като ти забият два шамара за това че си просиш боя с "копейко" и не знам си какво.
457
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 487 : Копейко, това с народния съд е въздух под налягане и анахронизъм. Силен си само в тълпа, но, уви, си малцинство. Няма как да стане на твойта.
456
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така че изводът е един. Марков сериозно трябва да се замисли за действия за онова което каза в едно интервю. Трябва да ги търсим "атлантиците" по домовете. С приказки не става.