България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна

МО: НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна
14 юни 2024 19:15, Анисия Иванова
271
България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна
Снимка: БГНЕС

"България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Предстои да утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които ще бъдат на разположение за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време или на военновременните формирования". Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти днес, след участието си в двудневната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел.

Той припомни, че в съответствие с решение на Народното събрание служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна, като има яснота с какво допълнително може да допринесе страната ни, съобщиха от МО.

"За боеприпасите имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме своите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не само за Украйна", посочи министър Запрянов.

"Помощта за Украйна никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава", уточни министър Запрянов и допълни, че голяма част от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса.

"НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска този конфликт да ескалира, а иска справедлив мир - това означава Украйна да защити своята територия", коментира министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от Политика
Георги Свиленски ще е шеф на парламентарната група на БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
11
 
! Отговори
Горбачов преди 2 седмици
Рублата се свърза към Юана! Долара умре!
66
10
 
3
 
! Отговори
само факти преди 2 седмици
До Анонимен 56 недумай олгин то защото вуздухозборника на миг 21 не е по нисак )) Колкото до ф16 той ползва по къса писта от миг 29 и с много добър пилот дори натоварен на макс може да каца дори на магистрала в цГермания това се тренира всяка година
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Петър първи е обърнал Русия на Запад, просто защото Западът е бил съвсем под носа му. Прусия, Швеция - сегашните балтийски държави.А самият той е расъл в "немско селище", имало е западняци в Русия отдавна... Югът е бил Желан винаги, но много по-трудно постижим.
64
3
 
6
 
! Отговори
шашо преди 2 седмици
всичко ви е излишно, дайте всичко, оставете само няколко карабини СКС, за да има с какво гвардейците да си носят караула и да правят показни "хватки с оръжие" за кеф на децата.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Укрите трябва да си купят още вили.
61
2
 
11
 
! Отговори
Шефрет преди 2 седмици
Давайте сега и после вие ще просите като Наркомана . Щом мислят ,че е нормално в тази ситуация когато света гори да се разоръжаваме. Давайте. Само ,че един ден те ще палят моторите,но ние оставаме.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще има световни спортни игри на БРИКС! А нас никъде ни няма!
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С оръжия няма да стане, ако не вкарат месо от вънка, с Украйна е свършено, а после и с ЕС, ЕС отива на кино, и целия запад губи ролята си на световен хегемон. Затова ние българите требе да сапортнеме нашите западни партньори като сключиме двустранно споразумение с Украйна и вкараме 100-200 хиляди, България може да мобилиза поне 200 хиляди. Ако ги вкараме само по двустранно споразумение с Украйна тогава петата на НАТО не важи, и няма опасност от трета световна.
58
0
 
7
 
! Отговори
Теди преди 2 седмици
ОЙ ЗНАЕ ЗА КАКВО СЕ БИЯТ ВСИЧКИ ЩЕ ОТИДЕМ В ГРОБА ЕДИН ДЕН БЪРЗАТ ДА СЕ ИЗПОТРЕПЯТ ТАМ Е РАБОТАТА ЧЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ИЗТОЩИТЕЛНАТА КЪРВАВА ВОЙНА КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ АЗ НИТО НА ЕДНИТЕ ВЯРВАМ НИТО НА ДРУГИТЕ ДА ПРЕГОВАРЯТ ЗА МИР ВСЕ ПАК
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия вече уби 500 хиляди украински войници, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва?
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 53 стигани само една на един 71 годишен крадлив запъртък в кремъл
55
3
 
11
 
! Отговори
BG преди 2 седмици
Излишък от нямането .или това последното дето е останало. И хоп гол гъъъ. Зззз
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никоя страна в европа нито сащ не правят подаръци на украйна, всичко отива като кредити за връщане. Само българските предатели подаряват все едно това оборудване им е бащиния -- борисовци, запряновци чака ви съд за кражби и затвор.
53
2
 
6
 
! Отговори
Км преди 2 седмици
Мекотелите са морска храна,но не само.......
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До.47 Е в България не може щото нямаме летище от ,което да излизат и това заради въздухозаборника на Ф-16
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Словакия е Задействала Процедурата,за Наказателно Преследване,на Служебният си " военен" министър За Неправомерно " дарение", на 13 бойни самолета Миг - 29 !!! След Тагарев,да Не си следващият преследван другарю " Служебен министър"???-:) Никой,не те е Упълномощавал,да вършиш подобни Глупости Своеволно!!!
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След съставяне на правителство ще имаме и един излишен министър на отбраната. Да го пратим и него в Украйна?
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КОлко още смърт ви трябва, за да се задавите?! Колко от вашите лични роднини трябва да погинат без време заради лакомията на англосаксите? Войната за Донбас е от два века! Не е отсега! Ня е откакто на британците и на германците им е бил открит достъп за бизнес по тези земи, откакто са видели какви богатства има и земята, и под земята! Повтарям: войната на британците е от два ВЕКА. Защо българите трябва да сме с тях?! Британската империя безвъзвратно трябва да се спомине. Точно, както го прави.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Петър Първи обърна Русия на Запад, когато Западът беше център, когато там имаше технологии, финанси, мисъл, икономика от където можеше много да се научи. Днес запада запада - извращения и пeдepaщина, икономиката се срива, все повече обедняват. Новият световен център е на Изток, Русия гледа на Изток, там е бъдещето на света, там са технологиите, там е културата. И това няма нищо общо с войната в Украйна. Това е новият вектор на Русия, там където има по-добра икономика, по-добър опит, търговия, икономика.