България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна

МО: НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна
14 юни 2024 19:15, Анисия Иванова
271
България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна
Снимка: БГНЕС

"България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Предстои да утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които ще бъдат на разположение за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време или на военновременните формирования". Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти днес, след участието си в двудневната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел.

Той припомни, че в съответствие с решение на Народното събрание служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна, като има яснота с какво допълнително може да допринесе страната ни, съобщиха от МО.

"За боеприпасите имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме своите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не само за Украйна", посочи министър Запрянов.

"Помощта за Украйна никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава", уточни министър Запрянов и допълни, че голяма част от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса.

"НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска този конфликт да ескалира, а иска справедлив мир - това означава Украйна да защити своята територия", коментира министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от Политика
Георги Свиленски ще е шеф на парламентарната група на БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Излишно ама друг път. Просто даваме, всичко, което ни нареди САЩ
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кво и остана излишно на България освен прашки
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледа уплашено сякаш сам не си вярва!
5
3
 
30
 
! Отговори
Дай ся 60 милиарда преди 1 седмица
А ако не упражниш суверенното си право да дариш - следва бой по каската от "партньорите". Тая дума суверенно отдавна е лишена от съдържание.
4
4
 
33
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Пращаите, пращаите. Като ни подпука Русия със сърми, после ще плачете.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Белене иде продажници, ще плащате с лихвите
2
3
 
36
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Какво излишно пък имаме ние ? Вече ставаме за срам с нашите ръждиви оръжия. Това се прави с цел да провокираме Русия да удари някоя натовска държава. Очевидно Елитите не искат спиране. Зеленски вече трябва да бъде спрян! Иначе ще си изпрати целия свят и печеливш няма да има ! Някои ще хванат пътя сигурно вече имат план как да се скатаят ,ама ние обикновените граждани какво ще правим?!
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дърт п.ърцул на 75 години и пенция влачи и заплата влачи :)))