Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16

Избрахме сигурност, коментира шефа на комисията по отбрана в НС
20 юли 2019 12:17,
227
Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16
Снимка: архив Reuters

Избрахме сигурност. Решението за покупката на изтребители F-16 беше правилно, защото процесът по модернизиране на военновъздушните сили е продължил над 30 години. Така коментира одобрената от парламента сделка за купуване на осем изтребителя F-16 Блок 70 ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и бивш началник на ВВС.

Ген. Попов обясни, че крайната сума за придобиването на самолетите е  1,256 млрд. долара. Председателят на Комисията по отбрана заяви, че  ще бъде платено само посоченото в договора с американската компания "Локхийд Мартин" и цената няма да се увеличи.

Още по темата

"Всяка една техника, както казва министърът на отбраната Красимир Каракачанов: "И Мерцедес да си купиш, след време трябва да смениш филтъра и маслото". Тази цена е за пакета, който сме приели и според мен ние придобиваме най-добрия възможен самолет, който можем да си позволим", допълни ген. Попов.

Ген. Попов допълни, че има изискване от американска страна парите да бъдат платени накуп. "Ставаше въпрос, дали това може да спре целия процес или да се продължи. Тук идва и отговорното решение на премиера Борисов. Това решение на министър-председателя беше одобрено от парламента с ратифицирането на договорите", заяви той.

По думите на бившия шеф на ВВС, страната ни ще придобие цялостен пакет на F-16 и самолетът ще бъде снабден с необходимите боеприпаси.

"Боеприпасите за въздух-повърхност и въздух-земя са намалени, но са придобити други неща – учебни боеприпаси, които дават възможност за подготовка. Важно е да се отбележи, че ние имаме разрешение от Конгреса на САЩ, по всяко едно време, да ги придобием", каза още бившият шеф на ВВС.

Ген. Попов заяви, че е абсурдно страната ни да купи тези изтребители, за да ги държи на земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вият от глад червените краде им се че две не виждат
88
6
 
21
 
! Отговори
haha преди 4 години
България явно се е замогнала и то при това значително. Словакия плаща $1.8 billion за 14 парчета като българските. А Бг за осем парчета ще плати $1.25 billion тоест значително повече.....Честито на ББ а и на българите за преизбирането на ББ. Ура пазара е всичко но за некои, за други е .... както боса каже.
87
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купихме самолетите на зелено. Дано не ни излъжат инвеститорите. Може да е пирамида и хакерите да са направили копие на американското правителство. Тези Вълшебици могат всичко. Виртуална реалност, в която каракачанов е сключвал сделки с хакери или комици от САЩ. Македонският премиер беше излъган така.
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен-90 А където ударят руските хиперзвукови ядрени ракетки Кинжал и Авангард даже не смърди на подмокрени ч***футски *** пълни с кафяво кашерно ако,защото след Кинжалите и Авангардите от САЩ и ИсралСе ще остане само лунен пейзаж с по някоя и друга ядрена и радиоактична дупка
85
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф16 над бузлуджа свиквайте другари
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лузарите от гроба се вкараха в гроба сами прости са накрая ще останат само те и вожда им да се самоизяждат и като се самоизяждат нормалните ще дойдат
83
3
 
24
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ако ви прави впечатление всяка година измислят някаква далавера за 2-3 милиарда. То не бяха самолети, саниране, еврофондове, магистрали, банки. Важното е да се източва държавата, да се пълнят едни гуши. Управлението на тиквата е най-скъпото и най-некадърното в историята на България. Типична латино клика.
82
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готви те ли се за поредната си изборна загуба бесепари ...
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eми хубаво давате информация, но не казвате, че ще се платят, а ще се чака с години. Като се има предвид, че ще бъдат нова модификация, то не се знае какви проблеми могат да излезат. Плочава се нещо като:- Работата е сигурна, човека взе парите и каза ще видим.И след като дойдат ще се установи, че всички наоколо имат повече и по-модерни и тогава ще се питаме защо не сме купили по-евтини, като такаи така другите са с по-добри.
80
4
 
23
 
! Отговори
Тим преди 4 години
А, вчера Борисов заяви, че той е настоявал да се плати на куп. Предварително знаехме, че САЩ поставиха това условие и ще открият 4000 нови работни места за производството на тези самолети. Сега Борисов се прави на важен и самостоятелен. Да не си мислим, че е послушко, но не на нас тези евтини номера.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАЛИРАЛАТА КРАВЕШКА КАШЕРНА ОТХОДНА ПОМИЙНА ЯМА САЩ С НЕПОСИЛЕН ДЪЛГ СЪВСЕМ СА СЕ СДУХАЛИ,ЩОМ СА ТРЪГНАЛИ ДА РЕКЕТИРАТ ЗА 2-3 МИЛИАРДА ЛЕВА ЕДНА БЕДНА И МИЗЕРНА СТРАНА КАКВАТО Е БЪЛГАРИЯ .ТОВА ДОКАЗВА САМО ЕДНО,ЧЕ КАШЕРНИЯ ГОВЕДАРНИК ЯКО Я Е ЗАКЪСАЛИ ЧЕ ДА ОСТАНАТ ДА ГРАБЯТ НАС
78
19
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Важното е братята американци да ни доставят по скоро самолетите че да се защитим от руска агресия. Пари има страната е в мощен подем.
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашистите си купиха самолети народа няма да ги плаща фашистите ще ядат алуминии
76
15
 
2
 
! Отговори
Ванга преди 4 години
Ще има Бойко 45678.. Свиквайте другари червени лузари
75
4
 
15
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Трябва да се възстанови Социализма от народа, да се отворят затворите като Белене, там попадаха продажниците на народа през Социализма.Точно тези сегашни управляващи политици, любители на Демокрацията-Капитализма-Феодализма-Фашизма-Тоталитаризма и Тероризма попадаха в тези затвори. Всички тези определения са едно и също, означават рекет над миролюбивите и работещите хора за България.
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бибипко пак ще тегли кредит за да плати самолетите!
73
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука с тази сделка за Ф-16 става въпрос за яка корупция,рекет от страна на щатите и големи комисионни за нашити управляващи майкопродавци,вместо да коментират,че тази изключително неизгодна сделка за България ,която ще загроби българския данъкоплатец , икономиката ни и ще ни замрази за дълг доходите ни шорошоидната джендърска и ч***футска шизофрения седнали тук пак да намесват Русия и руснаците.>.Ало шороши знаете ли колко им пука на раша за това,че България дала луди кинти за 50 год.таралясници
72
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ играят някаква своя слугинажна игра, която нито ще ги направи по-надеждни партньори, нито отбраната по-добра, нито държавата по-богата! Освен всичко друго, всички по света гледат на нашите овластени кратуни със заслужен присмех и снизхождение, като към мало*умници! Само те си мислят, че роса ги роси, а ние мълчим и търпим! Колко още???
71
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тролетарятаТоя месец няма да ви се плаща *** открадна парите
70
5
 
29
 
! Отговори
Варна 66 преди 4 години
ГЕРБ просто си откраднаха Милиардите..,нито самолети ще видим,нито пари...вижте им само договорите,които са подписали....:Никаква отговорност и никакви неустойки от САЩ при неизпълнение на поръчката...За 4 милиарда ,да бяха ИЗКУПИЛИ обратно Енерготата/ЕРП-тата/и за 5 години те щяха да генерират средства за 20 самолета ,не за 8 и то без боекомплект....Пълна продажност и корупция....