Бунт в ДПС, пишат писма на Сокола против чистката

Расте групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" във фейсбук
2 юли 2024 15:00, Петър Бойчев
111
Бунт в ДПС, пишат писма на Сокола против чистката
Снимка БГНЕС

Невиждан бунт се надига в управляваното изкъсо ДПС. След свалянето на доверието и изключване на знакови лица във фейсбук се активизира групата "Аз подкрепям Ахмед Доган". В нея има отворени писма до почетния председател от Кричим, от Сандански, от община Котел, от Асеновград, от Куклен, от Първомай, от Кърджали, Крумовград, Момчилград, Кирково и др.

ДПС е партия с трийсетгодишна история и опит, основана на базата на либерални и демократични ценности, авторитарно и със страх може да ръководи някой, който си решите, но не и нас, електоратът на ДПС, посочва председателят на ДПС-Кричим Сюзан Моллаюсеин в писмото си до почетния председател на ДПС Ахмед Доган, пише "Труд".

Изразяваме крайно несъгласие с чистките за „лоши изборни резултати“ и тревожната саморазправа, пишат членове и симпатизанти от Сандански.

От Котел предупреждават, че се действа по измислени сценарии, от общинския съвет на ДПС в Асеновград посочват следното: „снемането на доверието от Рамадан Аталай намираме за опит да се дискредитира самият почетен председател на ДПС и да се подмени ДПС, което е недопустимо.“

В Отворено писмо симпатизанти на ДПС, членове на ДПС, учредители на ДПС и репресирани през 1984-1985 г. от общините Кърджали, Крумовград, Момчилград, Кирково, Ардино, Джебел и Черноочене пишат на Ахмед Доган, че са склонни да мислят, че „събитията и действията, които се случват в партията, не са съгласувани“ с него. „Намираме се може би в най-трудния момент от създаването на партията досега“, се посочва в писмото. „Очакваме вашата оценка за последните събития“, обръщат се към Доган членове и симпатизанти от един от най-знаковите райони за ДПС – Кърджали, които питат истина ли е, че централата на движението в София е запечатана и персоналът освободен.

Членове на партията предупреждават, че тече разправа с депутата от ДПС Рамадан Аталай. Според тях за първи път формацията е разделена на два лагера и това се прави показно. Досега в движението винаги дискретно били решавани проблемите, без да се правят достояние на обществото, категорични са депесари. Според тях на днешното следобедно заседание на парламентарната група на ДПС ще бъде направен опит за изключване на Аталай.

Структурата на ДПС в Пловдив-област свали доверието си Аталай в петък с мотив - лоши изборни резултати. Съобщено бе, че от местната организация настояват Аталай да напусне и парламента, както и националното ръководство да свали доверието си от него.

Очаквало се утре да бъде направен и опит за недопускане на Аталай в пленарна зала, разказаха депутати. Рамадан Аталай е най-дългогодишния депутат от движението – в НС той е вече 27 години.

Миналия четвъртък парламентарната група на ДПС изключи от състава си зам.-председателката на партията Айсел Руфад, която остана в НС като независим депутат. Преди нея друго знаково лице на ДПС – Филиз Хюсменова, която бе зам.-председател на 49-ото НС, напусна парламента. През почивните дни бе съобщено, че е освободена личната секретарка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган Биршен Ибрямова, която е съпруга на депутата Джейхан Ибрямов.

Депутати от ДПС твърдят, че процесите на „новото начало“ в партията, както бе съобщено пред кметовете от ДПС, са тръгнали от 17 юни, след напомняне от почетния председател Ахмед Доган, че и парламентарната група на ДПС, подобно на партията трябва да има двама съпредседатели, което не било изпълнено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ДПСДоганчисткабунт
Още от Общество
Харизанов: На никого не му се иска да е създател на "Орешарски 2"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
Rak преди 1 ден
Каква по-хубава новина от тази , че партията на терористите ,е тръгнала да се самоизяжда , крайно време беше да се самоунищожат сами тея еничари
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Властта на Пеевски и Доган идва от гласовете на измъчените души, които гласуват за тях.
86
1
 
4
 
! Отговори
Хейт преди 1 ден
Барем и Пеевски да направи едно добро дело.
85
3
 
0
 
! Отговори
Tурчин до Анонимен88 преди 1 ден
Ще ,ще много скоро. Ще си съгласен и на това но и това няма да те спаси. Защото Името на Всевишния е едно и също с Бог/Господ, Год, Аллах. Той е един и същи. Но такива *** и безбожни като тебе не ги знаят тези неща. Скоро ще ви научим. Потърпи.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Доган е изпята песен.
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На едно място около зградата на Българското Народно Събрание трябва да се направи място в което да има кал. Тия от ДПС трябва преди влизане в Народното Събрание, да отидат в калта. Да се обърната в посока към Мека, да си потопят коленете в калта и да започнат да се молят на Аллах. След това да отидат в градската баня да се изкъпят и след това обратно, пречистени да влязат в Българското Народно Събрание и там да приказват с Комунистите, какво трябва да направят, че Българинът да е вечен Роб!
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Предпочитам да ме набиете на кол, но никога няма с колена на земята в калта да застана в посока към Мека и да се моля, като плъх на Аллах Акбар, Понеже съм Българин!
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Никога няма с колена на земята в калта да застана в посока Мека и да се моля, като плъх на Аллах Акбар!
80
7
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 1 ден
Само ГЕРБ остава стабилна партия. Всички други се тресат от скандали.
79
4
 
3
 
! Отговори
Турчин до адвокат преди 1 ден
Защо трябва да приемем християнските " ценности "?Случилото и случващото се в Афганистан,Ирак ,Сирия ,Мианмар, Либия,Палестина, Босна Херцеговина, Чеченистан, България (1912-89) това ли са ви ценностите?Вапцаров в едно стихотворение: " не благодаря, ресто ",пише.Днес християните са силните,пишат историята и справедливостта е от тяхната гледна точка, но това не значи,че това е правото и справедливостта. Правото на живот е неприкосновенно, пише в Устава на ООН. Кой днес се съобразява с това?
78
3
 
9
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 ден
Боли го чепът Сокола !!! А и да го боли все тая ....изпусна нещата в ДъПъ Съ- то ....Дебелян извърши дворцов преврат....и сега ще определи порцията на Сокола ! Това разбира се...ако не се е подсигурил ! Единият от двамата е излишен там !!! Стана поредния турски сериал
77
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 ден
"Донски казаци пишат писмо на турския султан"./..или нещо такова беше./...Позната ли ви е тая картина?..От кой беше?..-Репин ?
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Баничаря с деменцията нещо му се досвидя баницата. Май друг ще меси и раздава
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То си е опасно - следват ( само) убийствата. А там има доста
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 73, и аз така мисля, чистката е на Доган, пеевски е маша и ще бъде изхвърлен, не случайно партията има два председателя
73
1
 
13
 
! Отговори
Доган преди 2 дни
Много сбърка с "феномена" Шиши.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Октай направи добро интервю днес , което може да се види и youtub
71
4
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 дни
"Доган се командва от най високото ниво, което не е достъпно на друг в нашенския елит." -- Хм, звучи доста интересно. А можеш ли да кажеш КОЕ Е ТОВА ВИСОКО НИВО, да уточниш? А после да ни обясниш защо са избрали точно Доган, който, меко казано, не блести особено много. С нищо. Питам без ирония!
70
3
 
17
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 дни
Тарамбуките не могат да разделят баницата.
69
1
 
17
 
! Отговори
Турчин преди 2 дни
Къде е " колективното тяло "? Къде е " морфичният резонанс " ? Уважаеми Почитен Председател? Май Пеевски не е като Лютфи Местан и Мустафа Сали КАРАДАЙЪ да си свие опашката между краката и да си тръгне. Скоро и тебе ще те детронира Пеевски. Ето, тогава ще стане много интересно. До сега вие се смеехте, народа плачеше, май дойде време, народа да се смее и вие да плачете.