Младите все повече употребяват наркотици, възрастните не ги подкрепят

Младото поколение иска да е различно и да пробва целия свят
Обновена: 2 юли 2024 18:04 | 2 юли 2024 18:00, Инна Ангелова
53

Драстично спада възрастта на младите хора, които са опитвали или са зависими от наркотици. В някои случаи се говори за деца под 10-годишна възраст. Психолозите твърдят, че вече като пандемия се развиват и различни видове зависимости. Тенденцията не е от сега, а от много време.

"Поне от десетина години възрастта започва да пада. Не се променя, само възрастта отива надолу, а самата динамика и начин на живот се променя при младите хора. Все по-рано се опитват да навлязат в живота, имат прекалено голям достъп до всякаква информация", коментира създателят на Център за терапия за зависими Павел Павлов в ефира на "Директно".

Според Павлов една от основните причини е любопитството сред младите, то е съчетано с  липсата на подкрепа от възрастни води до това експериментите им да експериментират с наркотиците.

"Младите хора искат да са важни, да са интересни, да са различни, да пробват целия свят. Когато създаваме една мода, че когато той употреби някакво вещество ще бъде интересен, ще бъде забавно, когато няма ограмотяването, че това нещо ще има сериозни последствия в бъдещето и когато няма избор, започват да експериментират с вещества", разясни Павлов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Страната
МОСВ: Използвайте алтернативна вода за напояване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 21 часа
"Възрастните да ги подкрепят" ,в какво ,в употребата с тях на наркотици ли ?!Липсата на здрави семейства е причината за това. Родителите на употребяващите наркотици ,много често са с други порочни зависимости и много често ,по - деградирали и от тези ,с които са се възпроизвели.Тези от правораздавателните и правоохранителните органи ,които покровителстват наркоразпространението,да знаят ,че техните деца също не са "застраховани" и с "кървавите пари" ,няма да получат "светло бъдеще".
50
0
 
2
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 ден
Факт е,че до Освобождението на България,българското общество е било с висок морал,особено обикновените хора.След това,от всички краища на света и особено от Европа нахлуват всякакви *** и развратни жени,които разбиват сума ти семейства и покваряват обществото.
49
0
 
7
 
! Отговори
Гризел преди 1 ден
Медиите,шоумените,инфлуенсърите и т.н.също имате вина,понеже по цял ден показвате хора със скандална репутация.По телевизията се дават долнопробни филми с насилие и поквара,гостуват хора демонстриращи вулгарност,простащина и разкрепостеност;медиите по цял ден ровите,за да намерите разголени снимки на някоя кифла,сякаш сте в пубертетната възраст;и после точно медиите се правите на изненадани и възмутени.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Един познат ей така от проба на проба и сега вече не харесва жени
47
3
 
3
 
! Отговори
Един друг Павлов преди 2 дни
Експериментираше с кучета. Сега сме природозащитници. Експеримаентираме само със собствените си деца.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Щом родителят е много ларж, щом дава пари за щяло и нещяло, не чакай друго.
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
След голямото междучасие - всички ученици на дрегер. Ако избяга от час, обявяваш го за наркоман до доказване на противното.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Зависи от родителите. Като видиш, че детето ти те краде вкъщи или се държи агресивно, като пребива по-малките ученици за пари, значи е наркоманска душица. Никаква жал. За ушите и в клиника. Това не се лекува само.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ушев хич не пази дилърите и стълби не им носи,и чадъри не разпъва,и ескорти не осигурява,кюта си милю на една заплатка и едва смогва да подържа шест имота,да изплаща ипотеката на леля си,лизинга на есовицата на баба си,и вноската по кредита на стринкината си вила по булина линия в Гърция. Жив да го оплачеш. Като за начало е добре тест за дрога на сто процента от личния състав и по една ревизийка като физически лица.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Когато родителите са неграмотни, пият по цяла нощ и дънят кючеци и бе спират да плюят държавата си, която все пак ги издържа, каква перспектива да има детето им, освен клошарска? Справка: децата на членовете на Възраждане. Лесно може да се провери. Във всяко трето, ако не второ семейство си имат наркоманче. То командва парада. Големите патриоти, които се бият в гърдите, гък не могат да кажат на отрочето си. Оправдават се, че били на гурбет. Пари на детенценценцето се дават срещу свършена работа
41
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
На младите не ги чака нищо добро. Лесните времена раждат слаби хора. А слабите хора създават трудни времена. След 5-10 години тези младите ще съжаляват.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Препушването с махорка и препиването с водка води до бърза смърт. Справка: статията в днес. бг за изключително високата смъртност при руските млади юнаци.
39
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 дни
Рязко ще спадне броят на любопитните младежи при добра система за физически наказания.
38
1
 
7
 
! Отговори
БОГ преди 2 дни
Про с ти българи! Продължавате да си мълчите и нека враговете на народа да продължават да изнасят чувалите с пари на вън.
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Когато на младите хора им отнемат бъдещето, им дават дрога достъпно и на корем, за да ги заглавичкат и да си отидат скоропостижно. Дрогираните нямат воля за протести, за търсене на сметка.
36
2
 
9
 
! Отговори
Шмъркачите преди 2 дни
В НС
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз даже се учудвам че толкова малко се друсат. Може би защото не са достатъчно информирани. Ако младите знаеха истинската ситуация в страната и а по света сигурно всички до един щяха да станат наркомани защото положението е безнадеждно. Какво бъдеще имат? За какво точно да живее и да се бори един млад човек днес? Има ли смисъл? Преди 20 години надеждата ни беше че като влезе в ЕС ще забогатеем, ще се развие икономиката и ще живеем добре. Нищо от това не се случи. Даже обедняхме още повече.
34
2
 
7
 
! Отговори
Роско Костинбродския преди 2 дни
Тези които не осъзнават че Политическите партии в България всички които управляват още от 44та до сега са врагове на народа.Те са БеГе Из мет!Нормалните хора се срамуват да се на ракът българи вече!!!!
33
3
 
6
 
! Отговори
Роско Костинбродския преди 2 дни
Така е в държава в която Наркотрафикант и е бил 10 години премиер
32
3
 
5
 
! Отговори
Млад Човек преди 2 дни
Най обичам да си шмъркнем от стоката на Брендо