Каракачанов категоричен: Нашите пилоти не са циркаджии

Армията по Конституция и закон има много ясни задължения
15 сеп 2024 11:33, Гергана Попова
59
Каракачанов категоричен: Нашите пилоти не са циркаджии
Снимка: БГНЕС

Когато ти натоварваш армията с извънредни усилия, с извънреден труд, това води и до ограничаване на ресурса на самите самолети, защото те не са предназначени да правят шоу. Това не са въздушните "Витязи" на Путин или там на френския авиоотряд, или американския авиоотряд. Тези държави и много други имат специални авиозвена, които се занимават само с авиошоу-въздушна акробатика. Нашите пилоти не са циркаджии. Това каза за БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата

Каракачанов заяви още, че случилата се трагедия в "Граф Игнатиево" е симптом, че "през последните три години гледат на армията като някаква декорация".

"Мантрата, че ние сме в НАТО и НАТО ще ни пази дълги години водеше до това, че за армията не се отделяха никакви средства. Абе, за какво сега ще правим еди какво си в армията? Защо ще ремонтираме машините? Нали сме в НАТО. Само, че в момента светът е изправен през няколко конфликта, от които може да прерасне в нещо голямо. Дойде време за пожари - хайде армията. Природни бедствия - хайде армията. Дойде време за някаква годишнина - хайде сега участвайте като циркови акробати. Извинявайте, но армията по Конституция и закон има много ясни задължения. За съжаление, през последните години управляващите гледат на армията като една възможност "да си купят индулгенции от партньорите”, добави Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от София
Едно време зам.-директорът се ползваше като плашило
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Съболезнования на близките на загиналите, но не смятам че са ги карали да правят нещо което е стандартно и при въздушен бой. Ако трябваше да правят фигури от висшия пилотаж като руснаците или краварите тогава кво, ще си останем без пилоти. Това че фигурата е включена, не означава че тоя дето я включил е виновен, изпълняващия преценява възможно ли е или не. Само професори са навъдиха, все друг ни е виновен
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нашите пилоти не са циркаджии, но ти си ;)
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Путин. To в момента не управлява партия.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Каракачанов, когато "пилоните" са средство за ПР реклама загиват невинни. А за пилона вие от т.н. ВМРО бяхте едни от инициаторите, не сме забравили цирка с везаните ризи и "родоотстъпниците". Така че, не хвърляй вината изцяло на Радев.
33
0
 
4
 
! Отговори
Путин. преди 3 дни
Аве. .Каракачанов. като. Видиш. Коя ..партия. ни. Управлява. Смятай. Накъде. Отиваме.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ние я имаме 18 пилота я не,сега вече останаха 16 за да може Радев да се снима и да го дават по телевизията с работния гащеризон на летец,защо бе необходимо това,жена му ли го измисли,толкова е ***.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Прав е, но на запад армията се включва винаги да помага при различни бедствия. За въздушната акробатика съм напълно съгласен, не е работа да се изпълнява от военната техника и военните пилоти
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Каракачамбо си оплете работата с торбичката на Билла и комисионните. Осигури си живота на 3 поколения след него.Сега от време на време го играе експерт
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
България е загазила яко, ако не изберем лидер с гръбнак като Костадинов и Радев, упадака ще е рязак.
28
3
 
4
 
! Отговори
Специалист по всичко преди 3 дни
Абе не ни трябва супер армия, ние имаме супер-героя Каракачамбо, който ще ни пази от лошите...аайееееее
27
1
 
9
 
! Отговори
Да те турците преди 3 дни
ако ни нападнат ще се съобразят с обедната почивка и повичните дни. Там бойни дежурства явно за БГ армията не важат .
26
1
 
17
 
! Отговори
На парадите преди 3 дни
пак ли са циркаджии като се правеха навремето? Срам за бивш министър на отбраната , че не знае, че тези номера в шоутата са от реални маневри които се ползват в бой и показват точно колко са подготвени пилотите. те ако не могат да изпълняват маневри без противник как се очаква с противник да ги направят.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Каракачанката винаги се появява преди изборите. Няма луд който да ти деда пак баница
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
до 23 Журналисте скааапан, най-жалкото е че Дебелян Пеевски казва за Радев че е мистър Кеш. Смях в залата.
23
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 3 дни
Аз пък се чудя и друго как един път като преминават хеликоптери и самолети по празници Над София не изпускат прах в националния трибагреник
22
13
 
5
 
! Отговори
Журналист преди 3 дни
Абе, Каракачаков , оня де.ил, мистър Кеш е наредил да правят тия лупинги , за да покаже , че е голям началник ! Тази жалка твар- м-р Кеш, трябва да бъде импийчван веднага !!! Той така съсипа и държавата!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Въх! От категоричността на това лицегъз ми настръхнаха космите на маду..те!
20
0
 
9
 
! Отговори
Станишев преди 3 дни
Здравейте, циркаджии!
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
до 20 Защо питаш точно Путин дали лети с изтребител? Нашият президент е единственият в историята президент в света, който е бил пилот на изтребител и то от най-добрите. ФАКТ!
18
6
 
5
 
! Отговори
ПУТИН ЛЕТИ ЛИ...?? преди 3 дни
ПУТИН ИМА ЛИ СМЕЛОСТ, ДА СЕ КАЧИ НА МИГ 29?

Спонсорирани публикации