Абсурд: Пострадалата от катастрофата с мигранти с положителна проба

Разказва, че е била в коридор с мигрантите като престъпник
18 сеп 2024 19:07, Инна Ангелова
52

Абсурдна ситуация - жената, която пострада в катастрофата с мигранти на Околовръстното шосе в София отпреди дни, се оказа несправедливо арестувана.

В понеделник, около 18 часа, се е случила тежката катастрофа между два автомобила. В единия от тях са се возили 11 нелегални мигранти, колата се е движела с висока скорост и е ударила друга лека кола, в която се е намирала жена. Пострадалата жена в последствие е и несправедливо арестувана.

Антоанета Борисова е пострадалата жена. Тя е с черепно-мозъчна травма, комоцио, охлузвания и натъртвания по тялото. Часове след катастрофата тя се озовава в ареста за 16 часа, редом до задържаните мигранти. Три часа след произшествието в болницата ѝ правят полеви тест, а резултатът е шокиращ.

"Бях взела едно хапче против главоболие - ацефеин, което се продава свободно в аптеката, оказа се, че съм положителна на опиати, бях учудена и поисках кръвен тест, защото никога не съм употребявала наркотици", каза Борисова пред Bulgaria ON AIR.

Животът на Антоанета се преобръща за мигове

Антоанета иска да ѝ се направи кръвен тест, за който е откарана във ВМА. Но от там се озовава в 5-о Районно управление.

"Бях в един коридор с всичките мигранти като престъпник. Бях на една пейка 3 часа с човека, който щеше да отнеме живота ми след тази гонка и удар с близо 200 км/ч. Искам да знам кой даде нареждането за моето задържане", допълни тя.

"Прегърнахме се и много плака, дори не можеше и да говори, премръзнала от студ, болките ще минат, но психическото и унижението ще останат", поясни сестрата на Антоанета Светлана Найденова.

А докато чака резултат от кръвния тест, Антоанета споделя, че животът ѝ се променя коренно. Сестрата на Антоанета е изненадана и от документите, които получава.

"Много странно, че в 21 часа са ѝ взели тест за опиати, а в 21:04 пише заповед за задържане, тестът е бърз, може би, но кога се взе това решение и кой го нареди? Подписът е неин, но кога го е подписала, съмнявам се всичко тук да е станало, защото тя няма спомен да е подписвала заповед за задържане", добави Найденова.

Някои съставки в лекарствата дават положителен резултат за опиати

Лекари обясняват, че много често съставки в широко разпространени лекарства дават положителен резултат за опиати, какъвто е случаят и на жената.

"Кодеинът много позитивира тестовете за опиати. Кодеин и производните на морфин. В болкоуспокояващите обикновено рядко се задържа кодеин, по-скоро в медикаментите за мигрена", поясни психиатърът от Асоциацията за превенция на дрога доц. Соня Тотева.

Тя съветва хората да не използват безразборно лекарства, преди да прочетат листовките.

От МВР излязоха с позицията, че тъй като катастрофата се констатира като изключително тежка, това налага и двамата водачи на двата автомобила да бъдат тествани за алкохол и наркотици. Днес за 72 часа е задържан шофьорът, молдовски гражданин, на колата с 11 мигранти. От Софийската районна прокуратура му повдигат обвинение.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева за Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от Общество
1971 г.: Пак на 13 септември, пак на "Графа", загива пилот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 8 часа
Да тези хапчета дават положителна проба аз имам Мигрена и пия Паратрамол аптекар ми каза ,че той се отчита като наркотик и ако пия не карам кола същия ден защото ме е страх да не ми вземат книжката без причина ?!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Ушевите са бесни и е нормално да изкарат жената наркоман. Все пак по десет бимберици в евро за взели на парче и сега трябва да връщат парите. Мъка,мъка ченгесарска.
40
7
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 17 часа
Дали е несправедливо арестувана не е сигурно.Кръвна проба няма.Може да си е била назобена.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Полицаията да престане да тормози жителите на тази страна, а да се съсредоточи върху имигрантите! Направи от българите чужденци в собствената си държава. От известно време насам е просто нетърпимо. При всичките трудности които ни създава правителството, та сега и това!
38
15
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 19 часа
И в какво се състой изтезанието розова пеперудке? Седене на пейка? Какво нечовешко изтезание, най-лошо възможно, как е оцеляла не знам. Този случай много се драматизира в някакъв жалък опит за сензация. Нищо толкова не се случило, институциите са си свършили съвестно работата.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
ДА ПУСНЕ ЖАЛБА ДО КОМИТЕТА ПРОТИВ ИЗТЕЗАНИЯТА КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ПОДОБНАТА СТРУКТУРА КЪМ ООН. ТОЗИ СЛУЧАЙ Е ЗА ТЯХ.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Тази жена е жертва на катастрофа и после е била подложена на мъчения, изтезания и унижение от служителите на 5 РПУ.
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
ПОЛОВИНАТА МВР Е ЗА ЗАТВОРА ДРУГАТА ПОЛОВИНА ЗА ЛУДНИЦАТА
34
0
 
10
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 20 часа
Ако строят персонала на 5 РПУ 16 часа да седят на столове без да имат право да се изправят ще разберат какво е изпитала тяхната жертва.
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
До До 27Напротив в условията катастрофа и положителен тест са задължени да те задържат. Какво значи по необходимост, ти ли решаваш кога е необходимо или закона? И ако си участник в тежка катастрофа, но си дрогиран или пиян, даже да си спрял и някой да те удари отзад, ти не си жертва! И не, не съм кука, много ме дразнят човечета като теб и тази жена, които се вечно се изкарвате жертви, макар че сте нарушили закона.
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Има листовка с всеки медикамент. Има си графа шофиране и работа с машини. Не се сърдете на полицията а започнете със спазването на законите. Морфина и кодаина също са лекарства.Това означава ли че може да шофираме след употребата им?
31
2
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 20 часа
Милиционерите вместо да обезопасят трасето,са се възбудили от новите патрулки и са направили мазало!Жената е била на неподходящо място в неподходящо време и така!
30
8
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 20 часа
Ти слабоумен ли си, сериозно питам? Дай да впишем в закона направо, че който не мяза на престъпник, да се освобождава от отговорност. Пак ще попитам, какво трябва да направят полицаите при положителен тест за наркотици? Да пуснат нарушителя очевидно?
29
1
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 20 часа
Ясно е че си ***! Задържане се прави само при необходимост. България е многократно осъждана за това. Каква е необходимостта при жена в болница и която в друго производство е жертва. Просто куките и ти сте ***. Но ти евентуално си кука. Дано ти се случи да си болен, да ти сложат медикаменти в болница или сам да ги вземеш, да те спрат и да ти вземат колата. Не знаеш какви гаври стават. Самите куки риваха вече при техни проби.
28
1
 
14
 
! Отговори
Овца преди 20 часа
В бяла държава и читав адвокат, фирмата Дрегер ще плаща милиони евро обезщетения, затова че полевия им тест показва наличие на нещо в кръвта, което реално го няма! Време е за колективен иск срещу тази фирма, чиито продукти промениха толкова много съдби.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
До лекар до 10 - Да е, ама ме уведомява, че "теста ще ме засече". Не си надрусан, не си нищо, ама излизат - амфети, морфа, херца ... ужас е. Или тея дет ми кажат "оо, ми то кат си болееен, де одиш е" ... малееее
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
"Да пуснат нарушителя ли?" ем да ееее .. за кво га държаха? За ништу бате за ништу!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
До Анонимен 25 - Дa .. тая женца баш на върлата амфетаджийка ми мяза, видиш ли..
24
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Аз не разбрах какви са претенциите към полицията на ***, сестра й и джурналистите от днес.бг? Какво трябва да направят полицаите при положителен полеви тест? Да пуснат нарушителя ли? Или понеже е женичка и да я пуснем? Полицията е действала правилно по протокол и така трябва да бъде!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Ужас!

Спонсорирани публикации