Сигналите ви: Мръсни кухни и продукти, мухлясало сирене

Стряскащи сигнали в платформата Helpbook.info
19 юли 2024 15:58, Александър Попов
30
Сигналите ви: Мръсни кухни и продукти, мухлясало сирене

В разгара на летния сезон зачестиха сигналите подавани чрез платформата Helpbook.info за некачествена храна, развалени продукти и такива с изтекъл срок на годност в магазини и ресторанти.

Наш потребител вечерял в ресторант в Несебър, след което получил остри коремни болки, като предполага, че е заради старото олио във фритюрниците. Освен това забелязал хлебарки и мравки около кухнята и санитарното помещение. (Вижте целия сигнал тук)

Друг наш потребител се оплака от условията в ресторант в Слънчев бряг: „Изключително лоша хигиена, от кухнята се разнася много силна миризма на мръсно, развалена храна и на умряло животно. Мирише навсякъде и е непоносимо. На втория етаж не се седи на балкона. Изключително мръсни и неподдържани сервизни части на ресторанта“. (Вижте целия сигнал тук)

В хранителен магазин във Варна се продава бира с изтекъл срок на годност, което според нашия потребител е редовна практика. „Моля да проверите магазинчето дали продава бири с изтекъл срок на годност! Два пъти надали е случайност“. (Вижте целия сигнал тук)

Не липсват оплаквания и от София- след покупката на крема сирене се установило, че цялото е покрито с мухъл, въпреки че било в срок на годност. (Вижте целия сигнал тук)

В голяма търговска верига, заради подредбата на хранителни изделия се създават предпоставки за опасни последствия при консумиращите ги: „Недопустимо подреждане на храни на неподходящо място - под указателна табела с големи букви БЕЗ ЗАХАР са поставени два вида шоколади, в текста на съдържанието, на които ясно е описано, че съдържат захар. Ама те били веган, ми обясняваше управителката, която уведомих преди месец за тази опасна за невнимателен диабетик подредба. Сякаш диабетикът, който бъде подведен от указателната табела БЕЗ ЗАХАР, няма да пострада като изяде шоколад-два, защото този шоколад е ВЕГАН! Изключително нелепо обяснение и некоректно поведение спрямо клиенти, увредени лица, които могат да пострадат от тази така МОДЕРНА ТЪРГОВИЯ!“. (Вижте целия сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С мръсни ръце правят дюнер, почти навсякъде. Тия с дългите нокти са пълни с леш, ако та гнус не гледай. Къде са ония дето не са никъде.
23
1
 
10
 
! Отговори
Не ходете преди 1 месец
по обществени заведения. Не си купувайте полуфабрикати, салати и други. Загуба на пари, най-вече здраве. Качествена храна в България не се внася. Особено плодове и зеленчуци. Обикалям веднъж месечно фермите да намеря нещо читаво. Пазете децата от отр овите, наречени храни по магазините и търговските вериги, или поне купувайте от щандовете на български ферми.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ходете на ресторант, няма един читав! Или ако ходите, пийте по една бира с приятели. Нагледах се на косми, ***, мухи в храната и какво ли не. Край!!!!!
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изберете българското :) Започнах да работя в туризма през 1996 година :) Толкова години по-късно е същата мизерия. За мое щастие напуснах тази отврат и повече никога не погледнах назад! А вие си хапвайте сладко :) Аз пари на тези неблагодарници няма да дам под никаква форма :)
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не яжте пържено по морето! Печеното е за предпочитане.
19
4
 
13
 
! Отговори
Топчо преди 1 месец
Курортите ни, сиренето и някои жени си миришат еднакво. За това на едно място се чудиш от къде идва...
18
4
 
6
 
! Отговори
Ехеее! преди 1 месец
Мухлясало сирене, то после и мокра вода ще има... какви времена доживяхме само. Всичката Мара втасала и кетъринга курдисала!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не искате мухлясало сирене. Има един единствен начин. Намалявате цените до приемливо ниво и сиренето не застоява на склад.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не ходете на Морска гара Вн ,някакъв гръци турдки расторант в синьо,още не мога да се оправя.
15
1
 
14
 
! Отговори
Възмутен гражданин преди 1 месец
Гледам в магазина освен че сиренето им е мухлясало ами и с едни големи дупки като изядено от мишки.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хо хо ей сега шъ видите като дойдат индийските готвачи!
13
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия щяла да напада г.е.iропа..хахахаха. Кой ще ви напада вас бе русофоби голищари? Какво имате вие бе? Русия има всичко и територия и безкрайни ресурси. Вие русофоби геiропейци имате едни голи duпари.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К ресторант не ям нищо. От преди 5 години когато видях мухлясали хапки в малката Марица в Пловдив. Дори не съм ходил на ресторанти, с изключение на 2 повода, но само питие поръчах от погнуса да не се натъкна на суров стек като на новогодишното меню в един ресторант до Полиграфията. Нищо не ги плаши. И да се разправяш файда няма.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това сирене още не е узряло достаъчно за да стане рокфор
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е т.нар. маясъл, вид благородна плесен. От най-благородните!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът си яде цацата и пържените картофки с пресно олио... Гастроентеролозите по нашите земи няма да останат без работа никога.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям героизъм е да ядеш от нашите ресторанти и кръчми. По-добре не си представяйте какво се случва там. Виждали сме шеф Манчев какво показва от родните интелекти. Колкото и да е продуктово позициониране , нещата са си такива.
7
2
 
14
 
! Отговори
ДжефдетЧакърянДогАми преди 1 месец
Какво пак недоволствате против обръчите от фирми на почетния прецедател Медко Доганя
6
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бабите и дядовците ви сигурно все в ресторанти са се хранили.. Яжте си вкъщи! Хванете една мотика и айде обратно на село да си произвеждате зеленчуци, да гледате кокошки и овце, за да имате прясно месо, сирене и пр. и тогава няма да се оплаквате. Но докато мрънкате във фейсбук и безделничите по цял ден, нямате право да сте недоволни
5
3
 
5
 
! Отговори
ДПС с Пеевски преди 1 месец
Де *** Се Със *** Е вски!

Спонсорирани публикации