Проф. Близнашки: Около Радев се групират най-ретроградните сили на обществото

Борисов ще загуби катастрофално, ако няма силно правителство
15 юни 2024 21:25, Анисия Иванова
145

Бившият служебен министър-председател на България проф. Георги Близнашки коментира политическата ситуация след изборите в предаването "Опорни хора".

“Създават се предпоставки за ново начало, за обрат, но заедно с това, като наблюдавам поведението на основните политически фактори, не изключвам да се случи и това, с което вече свикнахме - агонията да продължи. Имаме победители, но самите победители не се чувства така, не са готови да поемат отговорността за управлението. Същевременно имаме една опозиция, която е разбита, размазана, тепърва ще трябва да реорганизира. Ситуацията в момента е като след избори - създават се определени очаквания, но няма особен ентусиазъм, защото проблемите, пред които сме изправени, са твърде много”, каза Георги Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че възможността за експертен кабинет е общонационално усилие, защото нещата са много тежки, но, според него, нещата отиват в друга посока. Според бившия служебен премиер изказването на Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, е заявка за нова сглобка.

“Оттеглянето на Христо Иванов е по много причини - категоричен провал. Стана ясно, че хората не поддържат тази политика, няма подкрепа от страна на избирателите и политиката, която се налагаше през последните години, не получава подкрепа отново. Очевидно трябва да се търси друго решение, за което, струва ми се, Бойко Борисов не е готов. Ако той не се справи по убедителен начин, ако не бъде излъчено силно правителство, което да започне да решава проблемите, пред които е изправена страната, той ще загуби катастрофално”, гостът засегна темата за подадената оставка на лидерът на “Демократична България” Христо Иванов.

Проф. Близнашки заяви, че “Възраждане” и “Величие” със сигурност няма да участват в евентуален кабинет, а евентуална подкрепа могат да получат от “Има такъв народ” и БСП.

“Всички тласкат президента непрекъснато да излезе на политическата сцена. Голямата трагедия е, че около него се групират най-ретроградните сили в българското общество и това ще бъде истинска катастрофа, не се търси сериозната алтернатива. Много наивни хора смятат, че те дърпат конците, но всъщност тласкат България към ръба на катастрофата”, коментира гостът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Те пък щото около Боко и Шиши са едни градивни ...
113
0
 
1
 
! Отговори
akudф преди 6 дни
тази държава никой няма да успее да управлява докато не се въведе електронното правителство за да се спре така наречените обръчи от фирми и ОПГ служители .които се оказаха българските институции от които се крадат милиарди и милиони и дпс трябва да бъде махната от министерството на земеделието
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Радев докара държавата до този хал. Откакто е президент сме само назад. Той не брани интересите на народа, а брани своите интереси от народа.
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Банкеръ Защо смяташ, че всички запасняци са на Радевия акъл или само те имат оръжие? Няма да се стигне дотам, не се надявай. Такива като тебе са изключение. Личи по изборните резултати. Нали гласувахте под строй. Кел файда за вас. Това ви беше таванът.
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Радев ще остане в миналото и няма да бъде запомнен с нищо, освен като разделите на хората и руска флашка. Никакви избори не спасяват путинидтите, затова те мечтаят да гласуваме под дулото на автомати по руски тертип. Но и тогава не се знае.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ниската избирателна активност за Радев не е нещо, с което да се гордеят радевистите. Той е пълно заблудено недоразумение. Никога вече няма да властва, льохманът му!
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Пак по опорката? Е, значи повредата е в твоя телевизор или русофилството ти. Свърши райското "бачкаш, не бачкаш, всички вземат поравно, а най-много партийните секретари". Аз просперирам, за теб не знам. Вече не печатат пари, както при соца. Нито живеем само на държавен кредит. Ядец! Внуците ти още плащат едновремешните ти волности.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Като ще има протести, ще има и ответен отговор. Със сигурност ще има хора, които с удоволствие ще замерят протестиращите и ще ги изпъдят от кръстовищата, защото не искаме отново да ни тормозите. Вашите платени протести и вдигнатия юмрук на резидента докараха хаоса икономическата и политическа кризи, в които сме. Този път няма да допуснем да ни тормозите с палатки, бесилки, ковчези и да продължите да съсипвате държавата. Свърши тази, и опорките се изтъркаха...
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Обучение за пушечно месце поне да ги научат от коя страна се държи калашникаЩото ние дето служихме в казаемата през 70-те години сме изстреляли хиляди патрони още си пазя гилзи от тях.
105
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
правителство на пеевски и борисов ще предизвика протести, сега е и лято, топло
104
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ето, с какво неуважение и презрение говорят за българския народ политиците, а този беше премиер
103
5
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 6 дни
До опетков: О. Петков, ти си клиничен случай.
102
8
 
15
 
! Отговори
Проф.Дуньо П. преди 6 дни
"Професор"порода льохман,замръзнал някаде в началото на т. нар. преход, от време на време, се показва от дупката си,за да напомни на читателите,че е сред живите.Никой не ти иска мнението аланкоолу. Президента на България избран с над два милиона и половина почитатели за втори мандат мажоритарно,е една друга епоха,която си остава чужда за теб.
101
11
 
11
 
! Отговори
опетков преди 6 дни
До Анонимен 106 В случая не виждам на кого се подмазва. Критикува всички наред. А основната причина да сме на това дередже е руския Резидент Радев. Той изпълни задачата на Решетников да разбие българската държава като цяло и да набута във власта една шайка, която по-късно нарече "шарлатани". Шарлатаните обаче не му играха по свирката и той се отрече от тях. Сега всички им сърбаме попарата.
100
6
 
8
 
! Отговори
Какво следва преди 6 дни
До Анонимен 118: Да видим. Бойко и Делян Пеевски, и да спретнат някакво правителство, няма да изкарат дълго. Все ще се скарат за някоя далавера. Това могат.
99
8
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 6 дни
До Анонимен 116: Далеч сме от Русия но просперитетът нещо не идва. Защо ли? Май русофобство и слугинаж не водят до просперитет.
98
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Споко, Радев вече не пее. Инициативният му комитет получи хубави служби и вече не го касае Чорапа. Радевата работа: недовършен ден до пладне. Ако и с Деса е така, тя няма да търпи дълго немощта му.
97
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Далеч от Русия, близо до просперитета.
96
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Я, Лизашки,къде се беше скрил бе брачет ?
95
17
 
17
 
! Отговори
М. Тачър преди 6 дни
Г-н Близнашки, кажете го направо и без увъртане: всякакви комунистически и русофилски отпадъци се опитват да вкарат България в руската орбита по подобие на Орбан и Вучич. Следва постепенно присъединяване към ,,русский мир" като по-мек белоруски вариант.За което много допринесоха и ляволибералните експерименти на фалшивите ,,харвардци". Единственото решение е в емблематичното изказване на М. Тачър:,,Има два пътя--единият е десен, другият е грешен".И тук десният път непременно е по-далеч от Русия!