Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най-накрая нещо нормално в България, което дава надежда, че нещата тръгват в правилна посока, макар и бавно.
324
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Комплексарчета се показват в жегата!
323
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Македонската земя винаги е била на Македонците. През различни периоди са ги завладявали различни владетели. Ако бяха Български, щяха да ги наричат Български, ако бяха Гръцки щяха да ги наричат Гръцки, ако бяха Сръбски щяха да са Сръбски. Стига с този ненужен шовинизъм! Български са тези в България. За бога какво намесваш Македония в тази статия за шествието на популистите?
322
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българското семейство е гнило. Ако семейството беше добре и държавата щеше да е добре. Това шествие е на популисти политици и на хора, които искат спокойно да бият жените си!
321
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Шествието на хората с популистки цели и на вярващите им хора със слаба психика и без характер!
320
1
 
8
 
! Отговори
Чиста раса преди 4 дни
По заповед на Фюрера в Германия са ликвидирани 157 000 чистокръвни германски хомосексуалисти, с цел предпазване на германската нация от изра..ждане...
319
5
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 дни
Аз участвах в шествието. Най-големият проблем беше страшната жега. Добре, че организаторите раздаваха бутилчици с минерална вода. Изпих две - това е един литър - всичката излезе от мене като пот. Но съм доволен. Бяхме поне 7000 души. Мисля, че дадохме достоен отговор на гей-парада. Не искам в моя град, да има гей-парад!
318
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Поздравления, семейството е най-ценното нещо.
317
2
 
14
 
! Отговори
. преди 5 дни
Мъж - Жена - Деца
316
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Едни супер развратни носители на венерически болести обявяват тоталната си деградация за любов докато от другата страна някакви застаряли, често бездетни заети основно с алкохолизъм и домашно насилие се обявяват за пазители на семейните ценности. Връщам се на село. В София нещата станаха твърде сложни за разбиране.
315
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Чичо 315 Всичките без ППДБ като гледам снимките.
314
2
 
7
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 5 дни
На това шествие е пълно с разпознаваеми лица за разлика от на "другото" и въпреки това медиите предпочитат да говорят за ония дето раздават презервативи на деца от детската градина.
313
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 5 дни
До Анонимен 305 Ало ,умнико ! Македонските земи ,нали са били български в ония времена ?
312
2
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 5 дни
Това от кое НПО (и/или партия) се организира? За един преател питам..
311
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 5 дни
До АнонименЗащото те управляват София!
310
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Коцето и Цомчо, още ли се опитват да си направят дете? Не че нещо, но мисля, че са объркали шествието...
309
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Що шествието за семейството е на обяд по жегите а онези под дъгата са уредени с вечерна разходка?
308
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 дни
Ко праят тея гербври сдсари там, сбъркали са парада тея, или са сбъркали партиите си.Или излизайте от партиите си или се махайте лицемери.герб прокарваше Истанбулската конвенция и ювеналната юстиция, сега укропското знаме е в централата им.Копейкин добре, Радостин да, ама герб-сдс-марш от тук агенти на Боко или напускайте гнилите си партии.Кубрат Пулев е силно - направо с него да ходим и да ги млатим онея...
307
3
 
22
 
! Отговори
Офффф преди 5 дни
Статията е за семейството. А има и една за прайда. Тук чета, че тези за семейството са копейки. Пък и темата за Украйна е развита. Няма ли къде да си пишете платените. Сина ви да ви доведе зет. И да обиди тъста и свекъра. Дори за платени сте жалки.
306
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Браво млади хора!Пазете семейните ценности!Само така ще оцелеем като народ.