Проф. Близнашки: Около Радев се групират най-ретроградните сили на обществото

Борисов ще загуби катастрофално, ако няма силно правителство
15 юни 2024 21:25, Анисия Иванова
145

Бившият служебен министър-председател на България проф. Георги Близнашки коментира политическата ситуация след изборите в предаването "Опорни хора".

“Създават се предпоставки за ново начало, за обрат, но заедно с това, като наблюдавам поведението на основните политически фактори, не изключвам да се случи и това, с което вече свикнахме - агонията да продължи. Имаме победители, но самите победители не се чувства така, не са готови да поемат отговорността за управлението. Същевременно имаме една опозиция, която е разбита, размазана, тепърва ще трябва да реорганизира. Ситуацията в момента е като след избори - създават се определени очаквания, но няма особен ентусиазъм, защото проблемите, пред които сме изправени, са твърде много”, каза Георги Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че възможността за експертен кабинет е общонационално усилие, защото нещата са много тежки, но, според него, нещата отиват в друга посока. Според бившия служебен премиер изказването на Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, е заявка за нова сглобка.

“Оттеглянето на Христо Иванов е по много причини - категоричен провал. Стана ясно, че хората не поддържат тази политика, няма подкрепа от страна на избирателите и политиката, която се налагаше през последните години, не получава подкрепа отново. Очевидно трябва да се търси друго решение, за което, струва ми се, Бойко Борисов не е готов. Ако той не се справи по убедителен начин, ако не бъде излъчено силно правителство, което да започне да решава проблемите, пред които е изправена страната, той ще загуби катастрофално”, гостът засегна темата за подадената оставка на лидерът на “Демократична България” Христо Иванов.

Проф. Близнашки заяви, че “Възраждане” и “Величие” със сигурност няма да участват в евентуален кабинет, а евентуална подкрепа могат да получат от “Има такъв народ” и БСП.

“Всички тласкат президента непрекъснато да излезе на политическата сцена. Голямата трагедия е, че около него се групират най-ретроградните сили в българското общество и това ще бъде истинска катастрофа, не се търси сериозната алтернатива. Много наивни хора смятат, че те дърпат конците, но всъщност тласкат България към ръба на катастрофата”, коментира гостът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Банкеръ Какви пък резервисти има в България?
93
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАЙ-РЕТРОГРАДНИЯТ "КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ" БЛИЗНАШКИ,КОЙТО ОГРАБИ НАРОДА С ДАРЯВАНЕТО НА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ НА ЦЪРКВАТА ВЗЕЛ ДА РЪСИ ОТРОВНИТЕ СИ МИЯЗМИ!!!...
92
10
 
8
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 седмица
Наистина ще е Катастрофа за Елита ако Президента призове Резервистите и им раздаде пушките.За три дни ще се раздадът множество оловни хапчета еднократно,като в Чили.Когато Пиночет е избил политиците на стадиона ситуацията в Чили не е била много по различна.Предателите трябва да се убиват Васил Левски.
91
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Близнашки е подлизурко.Винаги е бил такъв.
90
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уж професор а ***. Долен предател, продаде се на АГЕНТ САВА още преди години. Помня му изказването за това какъв велик фелософ е хидроинженера, топлоенергетика Дръндаския защитник за свобода?! Даже водеше протести а е повече от ояден, мазен, гнусен.
89
2
 
21
 
! Отговори
Защо няма нормално преди 1 седмица
изглеждащ политик? Колко килограма е горкият бивш? Друго не ме интересува за този шо п ар!
88
2
 
12
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 седмица
ДАНО СЕ ПОЯВИ НОВ ХИЛЕНДАРСКИ МОНАХ И ДА ИЗКРЕЩИ ,ЗАЩО БЛИЗНАШКОВЦИ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, ДУМАТА "РЕТРОГРАДЕН "ЗНАЧИ ЧЕ Е НЕ "ПРОГРЕСИВЕН" ,КОЛКО ХОРА Я ЗНАЯТ ?????
87
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям страх от Радев... 1 седмица не се спряхте, ама хората не ви вярват вече. Ивда Радев, идва и Видовден.
86
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Болен мозък е тоя как ще направииш силно правителство като народа не ти верва с 2-3 % гласували.за ГЕРП. Другите са с не подкрепям никого или опозиция на ГЕРП.
85
5
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 1 седмица
Ако под ,,Катастрофа" професора има в предвид самостоятелна външна политика на България,а именно не участие на наши войски в конфликта с Русия,спиране на доставката на оръжие за Зеленски и не позволяване от наша територия американските бази да се ползват за удари по чужди територии,то аз съм ЗА да катастрофираме,ако трябва с 200!!! Дай боже да катастрофираме....
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пази Боже сляпо да прогледа.
83
21
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 седмица
прав е Близнашки
82
9
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
КАТАСТРОФАТА Е СЕГА , ПРОДЪЛЖАВА ОТ 15 ГОДИНИ !!! А ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ МОЖЕ ДА НИ ИЗМЪКНЕ ОТ БЛАТОТО ГЕРП !!!
81
29
 
9
 
! Отговори
Радев...крадец преди 1 седмица
След като губим официално 2 милиона долара ВСЕКИ ДЕН от договора на служебното правителство на Радев с Турция за газта.....какъв е Радев? Крадец, национален предател и изобщо някакво същество,което за да угоди на Путин ще продаде родината,майка и баща си.
80
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев не е чак толкова лош. И намеренията му са сравнително искрени да подреди батака в българската политика. Обаче няма капацитет завалията. Типичен военен - клише.
79
2
 
12
 
! Отговори
А бе преди 1 седмица
За кого е характерно да критикува известните?Как се нарича такъв?
78
5
 
14
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Този пък,ако създаде партия няма да додрапа и до половин процент,а и той ще е от объркали номера избиратели.
77
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много наивни хора смятат, че те дърпат конците, но всъщност конците ги дърпа ПосолствоТо и отдавна тласка България към ръба на катастрофата.
76
5
 
17
 
! Отговори
Относно: преди 1 седмица
ретроградните и прогресивните сили. Турция ще напусне потъващия кораб отан и ще се присъедини към БРИКС, когато бъде реализиран планът на Президента Путин.
75
5
 
20
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
По- голямо лицемерно и "ретроградно " мекотело от теб ,Близнашки - слуга на дявола ,аз не познавам.