Две села горят в Южна България, има изгорели постройки

Огънят е в с. Боримечково и с. Стоманево
22 юни 2024 20:32, Инна Ангелова
7
Две села горят в Южна България, има изгорели постройки
Снимка: БГНЕС

Голям пожар е пламнал на територията на село Боримечково, област Пазарджик. Сигналът е подаден малко след 15 часа на спешния телефон 112, съобщава говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. По първоначални данни е имало горяща нива в покрайнините на селото. Към мястото са били насочени екипи на пожарната от Пазарджик и от горското стопанство.

Екип от пожарникари са установили, че огънят е прехвърлил нивата и е навлязъл в горския фонд, съобщава Нова. Незабавно е сформиран екип за гасене и локализиране на пожара. В помощ на пазарджишките огнеборци на място са изпратени дежурни екипи от Пещера, Велинград, Панагюрище, Белово.

На мястото на пожара има четири противопожарни специализирани автомобила, няколко джипа, около 40 пожарникари от цялата област, подпомогнати от горски служители и доброволци. Малко след 19 часа пожарът е бил локализиран, но все още не може да се каже каква площ е обхванал. През нощта ще останат дежурни пожарникари в района.

Другият пожар е в девинското село Стоманево. Една къща е изгоряла, както и две селскостопански постройки.

"Два противопожарни автомобила и десетки доброволци от селото се борят със стихията. Усилията са насочени да се локализира пожарът и да не обхване боровата гора", каза кметът на Девин Здравко Иванов. Засега не е ясна причината за огнената стихия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ниваекипипожар
Още от Страната
Англичанин почина мистериозно в пловдивска болница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Умишлените палежи преди 4 дни
От космоса на Зелените Глобалисти!!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ицо по смешен коментар не бех чел
4
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Преди 2010 година имаше две години горски пожари. Първият път Русия прати самолет да помага в гасенето, но седмици по-късно, правителството на Борисов, по съвет на партньорите ни от ЕС почна да обвинява руснаците, че не платили керосина с който зареждали самолета. Година две по-късно пак имаше горски пожари. Русия не прати самолет, а от ЕС казаха да изчакаме да изгори пък тогаз щели да пратят експерти да оценят щетите. Факти.
3
9
 
3
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 5 дни
Преди повече от четвърт век СДС- Чумата подпали държавата,а вие сега за някакви си нови и гори съобщавате - кой знае какво толкова е станало.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Скоро сигурно ще забранят косенето ... всичко е сухо на полето
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ДЗИ да плаща пожара :)))