Напрежение на гей парад във Висмар

В няколко града в Източна Германия се проведоха ЛГБТ шествия
15 сеп 2024 08:06, Александър Попов
59
Напрежение на гей парад във Висмар
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В няколко града в Източна Германия вчера се проведоха гей паради, като повечето от събитията бяха съпроводени от засилено полицейски присъствие заради контрадемонстрациите на крайнодесни активисти и страховете от избухването на безредици, предаде ДПА.

Прайд шествия днес имаше във Висмар, Франкфурт на Одер, Хале и Айзенах.  

Във Висмар се стигна до остри пререкания, но в останалите градове гей парадите преминаха безпроблемно. Това беше първият прайд в пристанищния град на Балтийско море, като по данни на полицията в участниците са били около 2000. Същевременно в контрадемонстрацията се включиха около 150 крайнодесни активисти. Двете групи се разминаха в центъра на Висмар, където бяха разположени голям брой служители на реда.

Няколко прайд шествия тази година бяха белязани от агресия и насилие, предизвикано от крайнодесни контрадемонстранти, като най-сериозните инциденти бяха в Бауцен и Лайпциг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: гей парад
Още от За да се разбираме
Таро прогноза за 16 - 22 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
47
 
! Отговори
no pasaran! преди 4 дни
Падна Берлинската стена, марксизмът плъзна на Запад, глезените европейци и американци поеха всякакви вредности със зяпнали уста и добре, че на нас от бившия Източен блок не ни минават такива номера - ние сме от стара коза ярета - та опазваме що-годе нормалността! Социалните архитекти сигурно умират от яд, че не налапахме стръвта с ковид, с джeндъp идеологията и останалите телавивски експерименти. Дори и НПОтаджиите ни вътрешно са на наша страна, ама пусти кинти!
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Европейски ценности.
4
2
 
39
 
! Отговори
Бабите с пейката преди 4 дни
Гейпарадирането от къде се пръкна. От демокрацията ли ? От другаде ли .
3
1
 
38
 
! Отговори
Европа се пробужда! преди 4 дни
Тия на снимката трябва да бъдат натикани на едно дълго и тясно място с кафеви стени на кучето под опашката, където слънцето никога не огрява.
2
4
 
26
 
! Отговори
бг преди 4 дни
заради кокорко е било
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Какво ни интересува нас нормалните хора.