Обвиниха в изнасилване Мохамед ал Файед

Бивши служителки на "Хародс" срещу бившия собственик на луксозната верига
19 сеп 2024 13:55, Елка Василева
39
Обвиниха в изнасилване Мохамед ал Файед
Снимка: архив, БГНЕС

Няколко бивши служителки на "Хародс" обвиниха в изнасилване и сексуално посегателство бившия собственик на луксозната верига - египетския милиардер Мохамед ал Файед, съобщи ДПА.

Повече от 20 жени са разказали историите си пред Би Би Си като част от специално разследване и са споделили, че срещу тях е било извършено посегателство и физическо насилие в Лондон и Париж. Пет жени твърдят, че са били изнасилени от Ал Файед, който е бил собственик на лондонската веригата повече от 25 години.

Ал Файед, който почина миналата година, е бил обвиняван и преди в сексуално посегателство и опипване на множество жени. Полицейско разследване от 2015 г. не доведе до повдигане на обвинения. Настоящите собственици на "Хародс" заявиха, че са "напълно ужасени" от твърденията за сексуални злоупотреби, извършени от покойния милиардер, и поднесоха извиненията си.

Миналата година компанията започна да урежда искове с жени, които излязоха с твърдения за сексуално насилие от страна на бившия собственик на веригата. Една от жените, която се представя с името Рейчъл, разказа пред Би Би Си, че е била изнасилена по време на престоя си в един от апартаментите на Ал Файед след късна работна смяна.

"Бях достатъчно ясна, че не искам това да се случва. Не съм давала съгласието си. Просто исках всичко да приключи ", каза тя. "Спомням си, че усещах тялото му върху себе си, тежестта му. Само го чувах да издава звуци и просто мисловно излязох от реалността", каза тя.

"Хародс" каза в изявление, че ръководството е изключително ужасено от твърденията за злоупотреба, извършена от Мохамед Ал Файед. "Това са действия на човек, който е имал намерение да злоупотребява с властта си навсякъде, където може, и ние осъждаме това най-непоколебимо. Също така признаваме, че през този период като бизнес сме подвели нашите служители, които бяха негови жертви, и за това искрено се извиняваме", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

"Днешният "Хародс" е съвсем различна структура от тази, която Ал Файед притежаваше и управляваше между 1985 и 2010 г., а именно структура, която се стреми да постави благосъстоянието на нашите служители в основата на всичко, което правим", се допълва в него.

"Въпреки че не можем да върнем миналото назад, ние сме решени да постъпим правилно като организация, водени от ценностите, които поддържаме днес, като същевременно гарантираме, че подобно поведение никога няма да се повтори в бъдеще", отбелязва ръководството на "Хародс".

Мохамед ал Файед е баща на Доди ал Файед, който имаше романтична връзка с принцеса Даяна. Двамата загинаха на 31 август 1997 година при автомобилна катастрофа в тунел в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Свободно време.
5 знака, че между вас химията е голяма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"А мъж, който води безрезборен сексуален живот какъв е?" Пич.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Щом не са викали Изнасилване Нема /Шведски закон/ :)))
27
0
 
3
 
! Отговори
До до 24 преди 7 часа
Дядо на принцовете таратанци... явно ти не четеш.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Просто става смешно вече. Недопустимо е да се разрешава да се обвинява починал човек /той няма как да се защити/ и то при наличие на толкова технологии, че е прекалено лесно да се изманипулират каквито и да е доказателства... това трябва да се разглежда директно като клевета. След като толкова години са мълчали значи е било по взаимно съгласие, ако изобщо е имало нещо.
25
4
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 7 часа
а6е ти не четеш ли - имало е обвинения и приживе но не са довели до раследване. Въпросния Мохамет е дядо на принцовете Хари и Уилям, демек близък до кралския двор, съответно цялата полиция, армия, медии и каквото се сетиш като институция в Англия е в техни ръце. Сега след смъртта му може да се обърнат нещата.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Тоя починал а тези сега се сетили.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Завалийката не може да се защити.
22
2
 
13
 
! Отговори
Леля Сийка преди 7 часа
А мен ме изнасилиха по времето на хан Омуртаг. Ще почакам още някоя година и тогава ще ги съдя.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Кога ли някои по-окомуш момчета ще се сетят да съдят богати лелки под предлог, че последните са им посегнали сексуално? Или закъсали дядовци с малки пенсии ще започнат да съдят свои забогатели някогашни съученички с твърдението, че преди 60 години са им налитали по тийнейджърските купони или на комсомолските бригади и така са им отнели непорочността?
20
2
 
12
 
! Отговори
Аман преди 7 часа
Тя какво прави след късна смяна в апартамента му? Сигурно е очаквала да си говорят за плетки. И сега ли се е сетила, че е изнасилена? Или сега и трябват едни пари?
19
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 часа
А казват ли какви са им били заплатите тогава в Хародс...?!
18
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 часа
Да бяха се сетили поне докато беше жив , сега вече е пълна глупост , само се излагат !
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
За какво са поднесли тези извинения? За твърдения, без доказзателства и след десетки години? Че аз искам да ми се извинят, че имат повече пари от мен, за мен това е ужасно несправедливо!
16
1
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 8 часа
Митьо Пищова, порел ги като риби
15
1
 
22
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 часа
Вежди, Вежди, колко беше прав. К....те се сетиха
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
До Анонимен 4 А мъж, който води безрезборен сексуален живот какъв е?
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Е те Рон Джереми обвиниха в изнасилване, този ли няма.
12
0
 
22
 
! Отговори
do 14 преди 8 часа
Не, след 20 години Киро ще я обвини, че го е изнасилила
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
А Лена мустака обвини ли Просто Киро баджанака :)))
10
3
 
18
 
! Отговори
Мина преди 8 часа
Този и мен ме пипа когато беше на тайна визита в София преди 36г.В кое посолство да се оплача?