НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
9
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 2 месеца
И ние нямахме работа във Византия но си намерихме каквото ни беше изгодно и сега ни учат в историята като велики личности макар , че реално бяхме варвари завоеватели а потомците ми ханове.
160
4
 
5
 
! Отговори
русофил преди 2 месеца
Аз съм лудницата с жълт картон ще смачкаме нато, азия,африка,украйна,марс,луната,слънцето,галактиката,европа,северна америка,южна америка,китай,индия,вселената, антаркида, всичко което се движи ще воюваме и ще победим до последния човек, хайде да ходя да скачам през прозореца.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво става вие ми се свят в цирка в зоната на здрача ли съм?
158
1
 
13
 
! Отговори
Малко логика трябва преди 2 месеца
Дори елементарно да се помисли с каква скорост загиват войници няма никакъв начин да се продължава с деситилетия и да има хора.
157
13
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 месеца
На Путтин му Го Туурриха Като на Слона......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
156
1
 
14
 
! Отговори
До 166 преди 2 месеца
Минаваш да си пробуташ украинската простотия,ама тук не става
155
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО каква работа има в Украйна? Украйна член ли е на НАТО? Русия нападала ли е някога страна от НАТО? И какво е това НАТO, няма такова нещо като НАТО. Има САЩ и въоръжените сили на САЩ, а другото в Европа е само целофан за опаковка. И САЩ нямат интерес да се харчат в Украйна заради интересите на Блекрок в Украйна.
154
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми не внуците на нашите болшевики са кметове и в парламента по цял ден се пънат какви са атлантици. Дядовците на същите избиваха свободомислещите по време на комунизма. Извратени ценности, то ги няма всъщост. Да има бело и чалга само, те са вече антикомунисти. Това само в бананова държава като тая може се случи
153
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От къде толкова народ в Украйна за да продължат десетилетия? Те сега вече изнемогват и обират хората от улицата, пък какво ще е след още 2-3 години военни действия, бабичките ли ще мобилизират? Или мислят след някое и друго време да се включи и Европа официално?!
152
2
 
8
 
! Отговори
До 159 преди 2 месеца
Ами скачай бе уркофили ,що ни занимаваш с твоите простотии може да ти дадем барут да си сложиш в ушите и да се удариш в някоя стена и да се гръмнеш
151
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна трябва да плати 20 милиарда по външния си дълг, ако не плати ще изпадне във фалит, дефолт. В Украинската Рада вече предложиха закон за мораториум по плащанията на дълга.
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това означава , че всяко 10 годишно момченце , след 10 години ще го пратят на фронта .За мен това е неприемливо и трябва да реагираме .
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато САЩ не я изтиска изцяло финансово, до тогава "Европа" ще се пъне да "воюва" с този, дето нито я заплашва, нито воюва с нея.
148
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европейците отиваме на азиатските острови на почивка , а кой ще се бие за интересите на Урсулица не знам. Сигурно някой от мигрантите , които в момента подпалват Ирландия.
147
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа се готви за дълга борбъ, ама наште болшевики немоем ги изрита от диваните! Те помагат на путинака само през кампютъра!
146
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, бе съюзниците ти, като ви се води война си я водете, Европа не е започвала война, само дето се подлъга, щото такива я управляват, да ви тръгне по гайдата. Още един двама Орбановци и сами ще си чакате края на войната колкото искате десетилетия. Наглеци! Сами си вадете горещите кестени, не с чужди ръце!
145
16
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 2 месеца
Без войната не виждам смисъл да живея! Ще скоча от 6 етаж!
144
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски на срещата европейските лидери в Англия: "Орбан предаде ЕС. Ако някой от Европа се опитва да реши проблема зад гърба ни, и пътува до столицата на войната за да разговаря и може би да обещава нещо което е срещу нашите общи интереси или интересите на Украйна, тогава какво правим ние с такъв човек? ЕС може да разрешава промлените си и без този човек". След избрирането на Урсула се чувства силен и нарежда на ЕС какво да прави.
143
2
 
8
 
! Отговори
До 152 преди 2 месеца
Ами дребния зелен я сърба и крещи Слава Урине
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тук преобладават робите!