Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 29 . Значително по красива е от Урсулката.
50
4
 
21
 
! Отговори
Па4а преди 2 месеца
Хем ги обвинява , че вървят съм "украински" сценарий,т.е. Русия да нахлуе, хем ги обвинява, че са се въаръжавали? Тая наясно ли е със себе си, или просто си е свикнала да заплашва! Украйна си има собствени сценарии, както и Молдова! Но кой им внуши на психиатрията в Кремъл, че могат да се разпореждат навсякъде?
49
11
 
2
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 2 месеца
След като не искат да са българи и част от България, молдовците заслужават да са част от новия СССР ама в най-мракобесната му форма. Хак им е на тия прости сепаратисти тип македонци
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руски фашисти!Главчев защо не е викнал вече Митрофанова във Външно да и начука канчето за намесата във вътрешните работи на маман Захарова?
47
14
 
3
 
! Отговори
СПАРТАК преди 2 месеца
Молдовците се поредния български народ прокълнат със загуба на родова памет и обречен на тежък сепаратизъм и асимилация. Все още си изтърпяваме наказанието за това че разрушихме Троя.
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, БЕ, РУСКИ ГА.Д.ОВЕ ДА ОТНАСЯТЕ МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ ОКОЛО ВАС САМО ЧРЕЗ ГРУБА СИЛА И АГРЕСИЯ?! ТОВА ЛИ ВИ Е РАЗБИРАНЕТО ЗА БОГ?!?!?
45
25
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Ще стане интересно ако Руснаците стигнат Дунав.Надявам се Мони Паси да мобилизира Прайда и да брани Родината.Твърде вероятно е атлантиците да се пребоядисат както1989г.Някои от тях още са си членове на БКП.
44
7
 
25
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 месеца
Руското присъствие - икономическо и политическо трябва да бъде изкоренено и заличено за да се оправи и тръгне напред България.
43
3
 
17
 
! Отговори
Сълза и смях преди 2 месеца
Па си се "наклюцала" с водка,другарко Захарова!
42
20
 
3
 
! Отговори
Драгунов преди 2 месеца
БОЙ,БОЙ,БОЙ до безкрай,без окопни войни.Това е спасението Захарова.Ракети с диаметър 2.метра,може и с ядрени глави.
41
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕ ВИ ЩЕМ, ЗАХАРОВА!!! ВЪН ПАРТИЙНИТЕ ПУТИНСКИ СЕКРЕТАРИ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА!
40
9
 
31
 
! Отговори
Москва потъна преди 2 месеца
Като бяхме 45г руска колония видяхме как ни ошушкаха "братушките" и още го ядем дебелия следствие на тяхното "присъствие". Добре че само в мечтите на копейките пак ще сме под руски ботуш.
39
7
 
28
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Захарова , а вие какво искате , съседите ви да стоят безлични и да чакат да ги завладеете и възстановите великата Руска империя! Няма да стане!
38
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
42- какво очакваш да ти даде НАТО- НАТО дава сигурност- я виж Финладия, която е яла попарата на СССР в 1940г как бързо влезе в НАТО, я виж столицата на Грузия какво направи Блатная 1995г там...
37
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Молдова трябва не забавно да бъде приета в НАТО, руските окупатори разбират само от методите на Паулус
36
17
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
38,нещо повече. Американците дори свалят санкциите към Русия за титан. Което е доказателство, че всичко е на икономическа пснова, не на политическа. Политическа е основата само за нашите полезни ииoтти, наречени "евроатлантици".
35
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а захарова,медведев,песков,лавров и путин вървят към въжето.
34
7
 
22
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 месеца
Ядат як пердах в Украйна а сега и Молдова заплашват комици :)
33
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 23. За сега НАТО нищо не дава на България. По-скоро ние даваме на НАТО.
32
17
 
7
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Мен не ми е ясно друго. Защо тия колонии купуват тоя бклук, наречен "американско оръжие". Има къде мъде по-добри варианти за покупка на оръжие-хем два пъти по-евтино, хем два пъти по-качествено. Видяхме го колко струва американското оръжие-една тиква на американски президент не можа да уцели от 130 метра и цял свят цяла седмица вече се чуди, каквоне това чудо, AR15, което не може да уцели една кратина от сто метра.