Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!

Пресата в Турция за срещата Путин - Ердоган
Обновена: 28 авг 2019 09:56 | 28 авг 2019 09:56, Елка Василева
239
Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин в Русия е водеща тема на турския печат днес.

Двамата президенти присъстваха вчера на откриването на международния авиокосмически салон МАКС-2019 в руския град Жуковски. Лидерите разгледаха много военни самолети и хеликоптери на изложението и обсъдиха редица важни въпроси, сред които ситуацията в Сирия и в частност създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница.

В информация, озаглавена "Решение за засилване на сътрудничеството", в. "Тюркие" пише, че търсейки нови варианти за сътрудничество с Русия, президентът Ердоган е отправил "завоалирано послание към САЩ".

Турският президент Ердоган, който замина в Русия по покана на руския си колега Путин, разгледа изложението на авиокосмическия салон; Ердоган разгледаха вчера и най-новия руски изтребител от пето поколение Су-57, представен в авиосалона.

Турският държавен глава се поинтересува от възможността за купуване на този самолет, като по този начин отправи послание към САЩ, които изключиха Турция от програмата за производство на изтребителите F-35, коментира "Тюркие".

Още по темата

В. "Акшам" цитира Путин, който заяви вчера, че с Ердоган са обсъдили варианта за сътрудничество за Су-35 и за възможна работа по новия Су-57.

"Като няма F-35, има Су-57", пише в заглавие по темата националистическият в. "Милят", като добавя, че на масата вече са поставени алтернативни варианти на възможностите, предлагани от Запада, "който не спря да залъгва Турция".

Анкара, която отговори със зенитно-ракетни системи С-400 на САЩ, които не й продадоха комплексите Пейтриът, се подготвя да нанесе втори шамар.

Президентът Ердоган, който бе на изложение край Москва, инспектира руския боен самолет от пето поколение Су-57 като алтернатива на американския изтребител F-35, констатира изданието.

"Шамар със Су-57 на предателството заради F-35". Това е заглавието по темата и на в. "Ортадогу".

Не закъсня отговорът на Анкара към САЩ, които изключиха от програмата за F-35 Турция, която бе партньор в производството на самолетите, бе платила огромна сума пари за тях и турски пилоти преминаха през обучение за управление на изтребителите. На дневен ред вече е намерението на Турция да купи от Русия 40 самолета Су-35, както и съвместното производство на 120 самолета от пето поколение Су-57$, пише вестникът, цитиран от БТА.

Президентите на Турция и Русия обсъдиха вчера и развитията в Сирия, като Ердоган заяви, че действията на сирийската правителствена армия, която допуска бомбардировки и по граждански обекти в зоната за деескалация в Идлиб, затрудняват прилагането на подписания в Сочи меморандум.

Турският държавен глава изтъкна, че Анкара "ще направи необходимото, ако режимът не спре с действията си", отбелязва в. "Стар".

Двамата лидери обсъдиха и допълнителните мерки за неутрализиране на терористите както в Идлиб, така и в Сирия като цяло.

Турските издания цитират президента на Русия, който заяви, че създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница ще допринесе за запазването на целостта на Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 5 години
Дам, ф 35 на базата на як 141. Ако не вярваш го прочети и в американски източници
107
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малееее ! Ердо директно ще го отпери на САЩ
106
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 122Прави той..........Добре , че откраднаха калашника от Хуго Шмайзер,
105
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе руснака прави оръже сега,друго може да не прави,обаче оръжията са му безотказни.
104
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах клипа на су57. Ами не ме кефи изглежда, като малко променен су27... А не като изцяло нова концепция. Което автоматично го прави ненужен. Ф22 и ф35 са изцяло нови концепции и с лекота ще се бият с този голям су57. Да не говорим че технически и Радарно САЩ са деситилетия напред. Реално такъв самолет няма стойност, ако ще се биеш с ъс САЩ. Просто ще бъдеш сгазен. Турчина св опитва да заплашва...ама Едвали ще получи ф35.. Едвали някога са мислили да му дават на османлиятааа. САЩ не са глупац
103
14
 
11
 
! Отговори
Учителя преди 5 години
На изложението Едроган попита Путин: Лети ли тоя самолет? и Путин отговори - лети. Аз ако бях на Ердо щях да кажа: Ами айде някой да го подкара де, да видим как лети...а те само гледат и цъкат
102
22
 
14
 
! Отговори
Учителя преди 5 години
Нека не забравяме, че досега има произведени само няколко опитни изтребителя Су-57. Още не е сигурно дали ще полети...както стана с прехваления АРМАТА...само картонени модели разнасят насам-натам...
101
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Ердо омайва Путин, ама накрая, да не стане така, че американците да получат достъп, до всички военни играчки на руснаците.
100
6
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 5 години
ВЛАДЕЕЛ 4 езика ! ! ! Хайде малко по- скромно. Аз пък мога да ОБЩУВАМ на 6 езика.
99
24
 
15
 
! Отговори
Що за тъпи пръчки преди 5 години
Сравняват Ф35 със сушката?!Сушката е 4 поколение След десет години ще стане 4+Толкова са им силиците на Блядистанци
98
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113Тролски ***. Боинг да зависи от Русия ли бре?? Лекувай се.
97
10
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До Анонимен 109Типична реакция на промит от болшевизъм "мозък" Някакви опити за дискредитация и хашлашки обиди на тема хомосексуализъм. В тази връзка информация за моята сексуалност от първа ръка може да ти даде ***.
96
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bad Company А ако руснаците ,,резнат ,,49 % от пройзвежданите в Русия ,компоненнти за Бойнг ? За едни заводи ,на Урал ,пиша .Докато такива ,ха.п.льовци ,,режат ,,търговията между тях, се увеличила 2 пъти
95
21
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Су57 е още недоносче.Това което трябва да се направи е да поема вълна до 75 мет.Останалото се решава лесно със сегашни технологии ,освен това самолета трябва да е височинен.И това го могат руснаците.Стелт технологията е недоразвита .Навремето съветските самолети бяха иновативни ,а сега се работи по стари схеми без да се мисли .Ако е височинен се оправят проблемите с ъглите и нещата ще се получат лесно.Индия излезе от проекта су57 защото разходите ще надхвърлят 10 милиарда ,а дори не е в правилна
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Митко Банцера Тиквата и шайката БКП-ГЕРП,ни продадоха без ред. Очеизвадно е ! Турски поток ,АЕЦ Ак Кую ,закрит Нефтопровод ,цензурирана и редактирана История ,,владичество ,съжителство ,, Какъв ти ред ? И без ред сме продадени на.... ,,моят брат ЕРдоган ,,С целувки ..
93
4
 
8
 
! Отговори
до 106 военен от о.р преди 5 години
Не знам ни какъв чин си ни в какви войски си, но виж 25 години от живота ми е минал във БА със 2 инженерни квалификации (едната в БГ другата в Германия), отделно съм покрил стандартите на НАТО + владея 4 езика извън българският, та какво точно казваш, че не те чувам, а и не слушаш, а двете са абсолютно различни понятия, както и да виждаш и да гледаш.....
92
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Унуфри Българския слон е брат на демократичният слон. Оня, на гей парадите .От плюскане ана токсични демократични ценности ,в мозъкати се наслоила тъкан ,довела до трайно и невъзвратима в мисловният процес .Гледай се месомелачката на либералните ценности и ходи редовно на гей парада !
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре Путин и Ердоган да инспектират пробен старт на Буревестник.:)
90
17
 
10
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До воененЗелената боя с която се багрят чорапите на военните е слабо токсична. Но, при дългогодишна употреба, токсина се наслоява в мозъчната тъкан и води до трайни и невъзвратими отклонения в мисловния процес. На шега се опитвам да ти кажа, че когато си минал през мозъкомелачката на БНА и днешните и метастази, фанатично си убеден, че българския слон е малкия брат на съветския слон. РФ е съдран чувал, но естествено не си способен да го проумееш.
89
13
 
20
 
! Отговори
военен преди 5 години
До до троловете 105руснаците имат евтино въоръжение - условно казано евтино . но качествено ... :)не пиши за неща с които не си работил .