Близост: Ердоган и Путин откриват авиокосмическия салон

Двамата ще дадат и съвместна пресконференция в Москва
27 авг 2019 20:32, Анисия Иванова
36
Близост: Ердоган и Путин откриват авиокосмическия салон
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин говориха днес на откриването на Международния авиокосмически салон МАКС 2019 край Москва, съобщи турският телевизионен канал НТВ.

Телевизията каза, че Ердоган е пристигнал днес на еднодневно работно посещение в Москва, след което е направил изказване на откриването на Международния авиокосмически салон МАКС 2019.

Той е изразил задоволство от участието си в откриването на международното изложение и е благодарил на президента Путин за поканата. Ердоган е изтъкнал, че МАКС 2019 е едно от водещите изложения в тази сфера. Той е отбелязал, че и Турция организира подобно изложение -Текнофест.

Ердоган е припомнил в речта си, че Турция е пуснала в действие тази година първия етап от летище "Истанбул", което е едно от най-големите летища в света и е изтъкнал, че когато то започне да функционира изцяло, ще посреща 200 милиона пътници годишно. Освен това ние ставаме страна, която има думата в отбранителните, въздухоплавателни и космически технологии, е заявил турският президент.

Ердоган посочи, че стокообменът между Турция и Русия е надхвърлил 25 милиарда долара, като целта е да достигне 100 милиарда долара. Той добави, че Турция очаква да посрещне тази година 6 милиона руски туристи.

Руският президент Путин заяви преди това в реч на откриването, че Русия е една от водещите страни в самолетостроителната индустрия. Перспективата на нашата самолетостроителна индустрия е свързана с международното сътрудничество, изтъкна Путин. Той каза, че желанието на Русия е изложението да привлича все по-голям интерес. Путин посочи, че традиционно в него има участници от много страни и добави, че Китай е основен партньор в изложението.

След речите при откриването Ердоган и Путин са разгледали изложението, пише БТА.

По-късно двамата президенти ще имат среща на четири очи на международното летище "Жуковски" край Москва, която ще е последвана от разговори между делегациите на двете страни. След това ще се състои съвместна пресконференция на двамата лидери.

Ердоган е придружаван при визитата от външния министър Мевлют Чавушоглу, от министъра на хазната и финансите Берат Албайрак, от министъра на отбраната Хулуси Акар, от министъра на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк, от ръководителя на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун и от президентския говорител Ибрахим Калън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Хкрементче размазано, като напишеш "в Маскве" какво мислиш, че правиш? Демонстрираш хумор ли? Егати свежия хумор - свеж и сочен като прясно, още димящо кравешко! Ти, ако попаднеш там, ще онемееш! Древност до супермодерна архитектура, бляскава чистота, хубави хора!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KOSTAS LINKEБря аммжъкаазлийо, с какво ще плаща Гречко тези 120 единици Ф-35? Пък и първите 10 броя вече били на остров Гирит! Хайде марш обратно в таверната и продължавай да цоцаш узото си и си друсай сиртаки!!!
18
24
 
5
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 5 години
Първите 10 БРОЯ ''Ф-35'' ОТ ГОЛЯМАТА ПОРЪЧКА ЗА 120 ЕДИНИЦИ, ВЕЧЕ ПРИСТИГНАХА НА ОСТРОВ КРИТ, и в още две бази в Тессалия . До 2030 г. Гърция ще има 120 единици Ф-35 !Росснаците предадоха ХРИСТОС . Като помагат на турския ислямски варварин .
17
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авиосалонът е на летище Жуковски,където наскоро руски самолет кацна в царевицата.Интересно е,дали Ердоган ще събере смелост да полети демонстративно или ще предпочете молитвите да са на летището....
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕС форевърЪм.............. просто така се изписва за удобство. Стокообменът между двете страни се извършва в респективните им национални валути.
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което е изпуснато (или спестено) в статията е, че Ердоган е разглеждал Су-57. Чуждите медии от няколко страни писаха основно за това. Какво ли трябва да означава? За един приятел питам...-------/Разгледал е единствената "новинка" на домакините.От учтивост.
14
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До къде достигнаха русо.филистиците ,да стигат до опиянение от ,,съюза" Русия-Турция!!Всъщност на тях име все тая ,в други ден ако отношенията между Русия и Турция се влошат ,русофилите ще сменят плочата!Както се случи след отстрела на руския самолет и пилот!За тях няма значение и кой е в Кремъл!Император,комунистически Вожд или Президент-лъжец,те са верни на Маскве!
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До 7Означава ,че Ердоган доста се е смял ,като е видял Су-57!"----Че какво разбира той от самолети, че да се смее? Даже и нашичкият, Румката, да го бяха наперили пред самолет, пак няма как да разбира от всичко. Е, да... Вярно повече разбира от R-Доганя, но все пак... Не е летял на всичко и не е виждал всяка технология.
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин!
11
17
 
5
 
! Отговори
Ф преди 5 години
Ми заминавай за Турция и сменяй гражданство и религия да ко-лят жена ти в некое кафе щото казала на някой мустакат нещо.
10
3
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Няма да се учудя, ако се спазарят и за самолети след като се разбраха за С 400.
9
15
 
13
 
! Отговори
ЕС форевър преди 5 години
Въпрос. Защо след като в Русия са с рубли, а в Турция с лири си смятат стокооборота в долари. Само се чудя, ако може някой да ми разясни защо се използва валутата на враговете.
8
24
 
12
 
! Отговори
Ф преди 5 години
Турция е дивашка държава освен Истанбул и някои западни части които ненавиждат Ердоган.
7
22
 
15
 
! Отговори
ЕС форевър преди 5 години
до 9,Русия била ненаситен пазар пахахахахаах. Покупателната им способност е много зад България, а и кой иска рублей. Абе русофилите, допреди няколко години нали бяхте врагове с Ердоган, сега защо си сваляте гащите.
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Означава ,че Ердоган доста се е смял ,като е видял Су-57!
5
1
 
11
 
! Отговори
Снежка преди 5 години
А Фьодр днес е пристигнал на МКС. А фобите искаха Фьодр да падне в морето и да умре. Ужасни злобни, безсърдечни хора
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоганя ще си плати, е предаде САЩ ония са много отмъстителни. Лошото за тях е че цветните им революции вече не вървят.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което е изпуснато (или спестено) в статията е, че Ердоган е разглеждал Су-57. Чуждите медии от няколко страни писаха основно за това. Какво ли трябва да означава? За един приятел питам...
2
4
 
6
 
! Отговори
Флирт преди 5 години
До Жyжилин ЖyжилинoвЧиста проба флирт!, а историците ни учат да мразим едните и обичаме другите!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те вече го откриха, Путин днес около 18.00 успя и да открие новото летище в Саратов