Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!

Пресата в Турция за срещата Путин - Ердоган
Обновена: 28 авг 2019 09:56 | 28 авг 2019 09:56, Елка Василева
239
Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин в Русия е водеща тема на турския печат днес.

Двамата президенти присъстваха вчера на откриването на международния авиокосмически салон МАКС-2019 в руския град Жуковски. Лидерите разгледаха много военни самолети и хеликоптери на изложението и обсъдиха редица важни въпроси, сред които ситуацията в Сирия и в частност създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница.

В информация, озаглавена "Решение за засилване на сътрудничеството", в. "Тюркие" пише, че търсейки нови варианти за сътрудничество с Русия, президентът Ердоган е отправил "завоалирано послание към САЩ".

Турският президент Ердоган, който замина в Русия по покана на руския си колега Путин, разгледа изложението на авиокосмическия салон; Ердоган разгледаха вчера и най-новия руски изтребител от пето поколение Су-57, представен в авиосалона.

Турският държавен глава се поинтересува от възможността за купуване на този самолет, като по този начин отправи послание към САЩ, които изключиха Турция от програмата за производство на изтребителите F-35, коментира "Тюркие".

Още по темата

В. "Акшам" цитира Путин, който заяви вчера, че с Ердоган са обсъдили варианта за сътрудничество за Су-35 и за възможна работа по новия Су-57.

"Като няма F-35, има Су-57", пише в заглавие по темата националистическият в. "Милят", като добавя, че на масата вече са поставени алтернативни варианти на възможностите, предлагани от Запада, "който не спря да залъгва Турция".

Анкара, която отговори със зенитно-ракетни системи С-400 на САЩ, които не й продадоха комплексите Пейтриът, се подготвя да нанесе втори шамар.

Президентът Ердоган, който бе на изложение край Москва, инспектира руския боен самолет от пето поколение Су-57 като алтернатива на американския изтребител F-35, констатира изданието.

"Шамар със Су-57 на предателството заради F-35". Това е заглавието по темата и на в. "Ортадогу".

Не закъсня отговорът на Анкара към САЩ, които изключиха от програмата за F-35 Турция, която бе партньор в производството на самолетите, бе платила огромна сума пари за тях и турски пилоти преминаха през обучение за управление на изтребителите. На дневен ред вече е намерението на Турция да купи от Русия 40 самолета Су-35, както и съвместното производство на 120 самолета от пето поколение Су-57$, пише вестникът, цитиран от БТА.

Президентите на Турция и Русия обсъдиха вчера и развитията в Сирия, като Ердоган заяви, че действията на сирийската правителствена армия, която допуска бомбардировки и по граждански обекти в зоната за деескалация в Идлиб, затрудняват прилагането на подписания в Сочи меморандум.

Турският държавен глава изтъкна, че Анкара "ще направи необходимото, ако режимът не спре с действията си", отбелязва в. "Стар".

Двамата лидери обсъдиха и допълнителните мерки за неутрализиране на терористите както в Идлиб, така и в Сирия като цяло.

Турските издания цитират президента на Русия, който заяви, че създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница ще допринесе за запазването на целостта на Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
10
 
36
 
! Отговори
до троловете преди 5 години
Момчета с комплекси за малоценност, недейте така да сте широки специалисти!Първо не сте наясно с нещата и второ да се прочвте нещо отгоре отгоре или снесено от Козяк е меко казано фрапираща липса на интелигентност!Много от нас не харесват ни руснаци, ни турци, ни американци и имаме правото на собствено мнение, а някои от нас са и по начетени и/или са експерти в областта си и е обидно най малкото към тях!Руснаците са имали и ще имат качествено и евтино въоръжение и даже да е неприятно трябва д
87
9
 
25
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Американците не дават Пейтриът, а вече и Ф35 на чалмаря, щото искат да запазят Гърция. Лудия турчин само чака удобен момент /политически и военен / за да удари по гърците. А после са македонците и ние идваме на ред. На Путин това му е ясно, но не му пука, щото ние сме от противниковия лагер, така че квото може ще продаде на чалмата и ще му вземе парите.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПОСЛЕ ТУРЦИЯ КУПУВА СУ-57кой от двата?
85
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свободна ЕвропаС падането на Ердоган от власт, завоят във външната им политика е сигурени с путин е така
84
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ- РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ НАРУШАВАТ ТУРСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО, ЕДИН Е СВАЛЕН НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ СИРИЯ И ТУРЦИЯ, ЗАГИНАЛИ СА ДВАМА РУСКИ БОЙЦИ, СЛЕДВА РАЗПОЛАГАНЕ НА РУСКИЯ КРАЙЦЕР МОСКВА ВЪОРЪЖЕН С РАКЕТИ С-300 С ДАЛЕЧЕН ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ КРАЙ СИРИЙСКИЯ БРЯГ НА ЛАТАКИЯ И МОБИЛНА РАКЕТНА СИСТЕМА С-400 В АВИОБАЗА ХМЕЙМИМ, ПОСЛЕ ТУРЦИЯ КУПУВА СУ-57, И ИМА РУСКИ ГАЗ- ВЕЧНА ДРУЖБА.
83
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган разгледаха вчера и най-новия руски изтребител от пето поколение Су-57, представен в авиосалона.разгледал е единия, а другия къде е? Да не е паднал нейде или са го разглобили за чаркове?
82
18
 
14
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Турция и особено РФ са доларови икономики. В Турция с лири можеш да си купиш дюнер янъракъ и зарзават. В РФ с рубли можеш да си купиш водка, сальотка и кефир. И в двете държави, дори на вътрешния пазар всички, освен бързооборотните стоки се купуват с ДОЛАРИ ! За външната търговия, където особено РФ разчита предимно на износ на фосилни горива да не говорим. ФР на САЩ контролира ДОЛАРА! САЩ има огромно влияние и над всички борсови стоки. ЩАМАР ?!? Кой на кого и как точно ?!? Анекдоти от жижета !!!
81
7
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
До Анонимен 95Прословутия МС 21 в който и Ердо се разходи е с 38% компоненти руско производство. Преди американците да им "резнат крилата" Аерофлот беше заявила покупка на 50 броя. НО !!! Само с двигатели Pratt&Whitney , нищо, че от две петилетки се мъчат да разработят техен:)))))) Ама както писах по-долу работата се оттече. Без крила самолет няма.
80
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли защо Просия няма право да продава самолетите си на Иран. Много просто - 30% от самолета са американски компоненти. И то най-важните и високотехнологични 30%. Американците не им дават лиценз за продажба на трети страни.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО, БРАВО- ТУРЦИЯ ПЪРВО СВАЛИ ЕДИН РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ ДА ВИДИ КАКВО МОЖЕ И СЕГА ЩЕ ГИ ЗАКУПИ- ДА ЖИВЕЕ РУСКО ТУРСКАТА ДРУЖБА, ДА КРЕПНЕ И ПРЕБЪДЕ С ОЩЕ САМОЛЕТИ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ...А ДА БЕ СКОРО И ЕВТИН ГАЗ И ЕДИН ПОТОК....
78
32
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Су-57 е чутовен ***, който не може да стъпи на малкия пръст на Ф-35
77
16
 
25
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Поредното доказателство, че русофил = туркофил = българофоб !
76
20
 
29
 
! Отговори
до 85 преди 5 години
Думата *** за теб е най.мекпто, което може да се каже!Ходил ли си в Иран?! А в Ирак преди и след?!Само за протокола, че в Иран в няколкото университета, които посетихме ще сънуваме лабораториите им за около след 60-100 години, както в България по соц време в елитните техникуми и гимназии и университети!Виждал ли си и Либия при Кадафи, не си а колко българи си направиха жилища и коли .....а сега КуЙ
75
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох,Тръмп докато се прави на мъж изтърва бая милиардчета от Турция.
74
17
 
17
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
Да, бе то затова на МАКС-2019 (страхотно изложение бях през 2016), че присъстват почти всички САЩ фирми и че самите те го признават, както и руснаците за някои технологии.Не си/сте дораснали да излезвте от черупките си на крепостна рая за да мислите за другите и да се бутате дето ни най малко не знаете!
73
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се говори , че Су-то е 5-то поколение е повече от смешно. Този макет е с двигатело на Су 35 и ЕПР като на прогимназия. Дори руските издания пишат , че ЕПР е 0.4/0.6 м/2. За справка ЕПР на Ф-22 е 0.0001 м/2
72
17
 
31
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
САЩ се опитаха да си продадат Пейтриът след, като стана факт, че договора за С-400 е сключен и системата е окомплектована.Преди това повечв от 12 години ги лъгаха искаха им какви ли не гаранции и те турците се измориха, а пък руснаците нямат такива скрупули и качеството на въоръжението им е перфектно.Пример: От Газа/Палестина изстрелват ракета тип Катюша неуправляема, Железният купол я прихваща (Пейтриът) и 6 Пейтриъта заминават за да свалят една Катюша и къде е ефективността, а за цената не к
71
31
 
21
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 5 години
Тоя Су 57 само руснаците му казват че е от пето поколение. Всъщност е доста изостанал даже от китайските разработки.
70
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не закъснял отговорът на Анкара.А Коя е Анкара ,че някой ще се стресне във Вашингтон от нея и анааадолските и примитивни чичаци.Да припомним списъка на държави влезли в окото на САЩ от които е останали само прах и перушина.Виетнам Камбоджа Сомалия Куба в което нямат какво да ядат от санкции при тоалетна хартия 200$.Либия,Кувейт,Ирак, да продължавам ли.Още едно 20% сриване на лирата и настигат Иран,където с 10 000 $ можеш да си купиш цял квартал.
69
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 77Ще наситят армията си руснаците със Су 57. С 12 броя нейде към 2065 г.