Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!

Пресата в Турция за срещата Путин - Ердоган
Обновена: 28 авг 2019 09:56 | 28 авг 2019 09:56, Елка Василева
239
Турски шамар със Су-57 на предателството заради F-35!
Реджеп Ердоган и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Срещата на президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин в Русия е водеща тема на турския печат днес.

Двамата президенти присъстваха вчера на откриването на международния авиокосмически салон МАКС-2019 в руския град Жуковски. Лидерите разгледаха много военни самолети и хеликоптери на изложението и обсъдиха редица важни въпроси, сред които ситуацията в Сирия и в частност създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница.

В информация, озаглавена "Решение за засилване на сътрудничеството", в. "Тюркие" пише, че търсейки нови варианти за сътрудничество с Русия, президентът Ердоган е отправил "завоалирано послание към САЩ".

Турският президент Ердоган, който замина в Русия по покана на руския си колега Путин, разгледа изложението на авиокосмическия салон; Ердоган разгледаха вчера и най-новия руски изтребител от пето поколение Су-57, представен в авиосалона.

Турският държавен глава се поинтересува от възможността за купуване на този самолет, като по този начин отправи послание към САЩ, които изключиха Турция от програмата за производство на изтребителите F-35, коментира "Тюркие".

Още по темата

В. "Акшам" цитира Путин, който заяви вчера, че с Ердоган са обсъдили варианта за сътрудничество за Су-35 и за възможна работа по новия Су-57.

"Като няма F-35, има Су-57", пише в заглавие по темата националистическият в. "Милят", като добавя, че на масата вече са поставени алтернативни варианти на възможностите, предлагани от Запада, "който не спря да залъгва Турция".

Анкара, която отговори със зенитно-ракетни системи С-400 на САЩ, които не й продадоха комплексите Пейтриът, се подготвя да нанесе втори шамар.

Президентът Ердоган, който бе на изложение край Москва, инспектира руския боен самолет от пето поколение Су-57 като алтернатива на американския изтребител F-35, констатира изданието.

"Шамар със Су-57 на предателството заради F-35". Това е заглавието по темата и на в. "Ортадогу".

Не закъсня отговорът на Анкара към САЩ, които изключиха от програмата за F-35 Турция, която бе партньор в производството на самолетите, бе платила огромна сума пари за тях и турски пилоти преминаха през обучение за управление на изтребителите. На дневен ред вече е намерението на Турция да купи от Русия 40 самолета Су-35, както и съвместното производство на 120 самолета от пето поколение Су-57$, пише вестникът, цитиран от БТА.

Президентите на Турция и Русия обсъдиха вчера и развитията в Сирия, като Ердоган заяви, че действията на сирийската правителствена армия, която допуска бомбардировки и по граждански обекти в зоната за деескалация в Идлиб, затрудняват прилагането на подписания в Сочи меморандум.

Турският държавен глава изтъкна, че Анкара "ще направи необходимото, ако режимът не спре с действията си", отбелязва в. "Стар".

Двамата лидери обсъдиха и допълнителните мерки за неутрализиране на терористите както в Идлиб, така и в Сирия като цяло.

Турските издания цитират президента на Русия, който заяви, че създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница ще допринесе за запазването на целостта на Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
15
 
9
 
! Отговори
Доста е комично преди 5 години
Голямо сътрудничество ще падне, като знаем ,колко безнадеждно технологично са изостанали в самолетостроенето и двете държави .......
147
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Армата аха да го произведат ама завода взе, че фалира:)
146
2
 
7
 
! Отговори
До 121 преди 5 години
Ех, "експерте", щом не те кефи, няма какво друго, освен Путин да закрие програмата за изработката на Су-57.Толкова си жалък с тези "разсъждения", че ако имаше малко поне представа кой си и къде се намираш, трябваше просто да не *** публикуваш, да ти се смеят останалите коментатори.
145
3
 
4
 
! Отговори
до 141 преди 5 години
Ами обучения покриващи следните класификации по STANAG 2022, 2097, 2149 (от вторият път, че бяхме каталясали) 3910, 4233 и още няколко курса. Както споменах на други нискорангови и скачащи парапитеци не съм в БълГЕЙрия няма и да се върна!Относно парашутният многобой, то и аз съм тръгнал от 32990 и на Планински страж ги видяймх и си прав, но това, че си останал недоразвит за разлика от други не мисля, че пък трябва да те прави горд, а и не е хубаво да си завистлив! Айде дерзай и успех в БА!
144
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 158За тези 80 бройки се говореше преди година. Сега вече ги намалиха на 12 бр. Да не говорим, че "новия" му двигател ще е готов към 2025 г.:)) На практика ще направят десетина самолета за няколко години само за паради да вдигат самочувствието на мужиците. А иначе руския *** е уникален в лъжите си:)
143
10
 
13
 
! Отговори
До 158 преди 5 години
Масовото производство на СУ 57 е само на хартия - до края на годината се планира производството на 1 ( един) самолет, а после за 10 год. цели 80 бройки ! ?
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 158Най обикновен ***.
141
7
 
10
 
! Отговори
_____________ преди 5 години
След това сравняваш един морално остарял танк без активна защита и роботизиран купол с последно поколение танк снабден с изброените неща + АФАР радар, по-ниско тегло, стелт покритие и по висока скорост. Армата е танк който пази екипажа а не като жалките абрамси дето гърмят като консерви из пустинята. Иракската армия се отказа от тях след като им унищожиха половината и реши да купи Т-90. Освен Това САЩ нямат и близките 10 години няма да имат Хиперзвукови ракети. Нещо което руснаците го показаха.
140
10
 
10
 
! Отговори
_____________ преди 5 години
Хората ти слагат минуси не защото така искат а защото обективно си крайно неадекватен и правиш нелепи сравнения на машини с различно предназначение като вмъкваш между тях и чисти лъжи. за всеки е ясно че не може да се сравнява влезлия в масово производство супермощен Су-57 въоръжен с най-добрата електроника, радари и системи за РЕБ. Това е самолет който смазва стария Ф-22 по всички показатели. Второто сравнение е между Б-2 и Ту22М3. Ако имаше малко акъл щеше да знаеш каква е разликата в предназн
139
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ползва за космическата си програма руски ракети с двигатели на базата на знаменития РД-180 /реактивен двигател от затворен тип/. Иначе троловете нека си дрънкат - той керванът си върви.
138
20
 
9
 
! Отговори
146 преди 5 години
И като сте ми нацвъкали 15 минуса какво от това, ***?? Това променя нещата ли? Не, не ги променя. Пияндетата са технологично са 50 г. назад и 10 г, у лево.
137
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е една от най-мощните държави в НАТО и САЩ им отказаха комплексите "Пейтриът" всичкото това нещо се прави за да се осигурява предимство на Израел над останалите държави в региона. Знаете че Турция и ционисткия режим в Тел Авив са в крайно враждебни отношения. Сега САЩ *** срещу С-400 точно защото Израел няма контрол над руските оръжия и ако посмее да направи нещо ще им го начкат в еврските гзве
136
6
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 146 - до преди 5 години
коментара ти предизвиква повече смях! ако русия бяха слаби, краварите щяха да ги смажат! ама трябват топки! който посегне на русия, ще изгори! включително и статисти, като нас!
135
4
 
21
 
! Отговори
Кой прахосва преди 5 години
Някъде САЩ са по-нопред,някъде Русия,а Китай ги застига. Проблемът е другаде и това системно подкопава САЩ - военният бюджет на САЩ е 700 милиарда,а руският е 70 милиарда,а ако броим и бюджетите на другите държави от НАТО то съотношението е 1:15 в полза на натовците. Нормалният човек се пита как Русия е толкоз страшна заплаха с 15 пъти по-малък бюджет?И кой в крайна сметка е милитарист? И най-важното - къде обществените средства са прахосват безмерно - в Русия ли или в САЩ ?
134
3
 
11
 
! Отговори
джо преди 5 години
до Анонимен 146 Няма нищо смешно. Ако не е НАТО драги ми приятелю, да идват посланици и министри та да продават оръжие чрез шантаж, много ми е чудно КОЙ ще си купи от прехвалената, прескъпа стока?.... САМО някой ЛУД ***.......
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1не може, защото покрай кюрдите ще го отнесе и израел!
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе нато не ще ли да пази турция, както пази нас, та ердоган е решил да се подосигури с много по сериозно оръжие, от колкото предлагат краварите? явно знаят нещо сериозно, което на нас не се казва! нещо сигурно ще се разпадне!
131
11
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Сега Американците спокойно могат да въоръжат кюрдите и да спретнат на Ердоганчо една гражданска война в Турция.
130
5
 
16
 
! Отговори
пацифист преди 5 години
Чета някакви коментари на фенове на РФ, САЩ, че даже и на ТР. Хора, не става въпрос за българското футболно първенство и за Левски, ЦСКА и Лудогорец ! Става въпрос за чудовищни устройства за изтребление на човеци ! Въобще, как можете да симпатизирате на сатрапи, които се надпреварват във въоръжаването ? Милитаристите са брутална престъпна организация, която трупа чутовни печалби за сметка на трупове и разбити съдби. Осъзнайте се !
129
6
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 години
До Анонимен 146: *** си ти, драги. А американците са плащали не веднъж на Русия за да им превози астронавти до международната космическа станция (също построена от Русия, а след това разширена с още модули). И защо? Защото са били по-напред технологично? Чети и тогава пиши. Американските експерти сами признават, че в някои отношения СУ-57 е по-добър от F-35. Ердоган може да си позволи да избира, за разлика от нас.