Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал

В "Любен" младата звезда на Народния Димитър Николов е обладан от мургав фризьор
Обновена: 7 юни 2024 10:51 | 7 юни 2024 10:51, Петър Бойчев
451
Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал
Снимка БД Онлайн

Гей скандал предизвика филмът "Любен". Лентата на младия режисьор Венци Костов, който от години живее в Мадрид, скандализира пуританите с гореща еротична сцена между млади мъже. Филмът ще бъде излъчена за първи път в България в рамките на програмата преди "София прайд" на 22 юни. Под голям въпрос е обаче дали продукцията ще бъде представена по кината у нас заради острите реакции, които вече предизвиква, пише "България днес".

В епизод от "Любен" с продължителност няколко минути главният герой - 27-годишният Виктор, прави любов с 18-годишното ромско момче Любен. Главните роли се изпълняват от младата звезда на Народния Димитър Николов и от дебютанта с ромски произход Божидар Асенов. По професия фризьор, той от дете мечтаел за кариера в киното. И сега мечтата му се осъществява благодарение на близостта му с режисьора Венци Костов.

Актьорът Димитър Николов се опита да отбие нападките, посипали се откъде ли не, върху "Любен", с твърдението, че "това е филм за човешките взаимоотношения изобщо, за сложните съдби и време, в което живеем".

"Сексуалната ориентация е нещо, което няма нищо общо с житейската проблематика и човешката душа. Както и объркаността на съдбите. Твърдо заставам зад филма и позицията ми не е платена от никого. Освен че е защитена от моята ценностна система. И морал. За който има. И където е останал", казва екранният Виктор.

Режисьорът на лентата намекна, макар и много завоалирано, че търсенето на автобиографични моменти в нея може би не е напълно лишено от основания. Самият Венци Костов признава, че "този сюжет е бил дълго време рана, която е носил в душата си". Той признава, че много наши продуценти са отблъснали поканата му за сътрудничество. Костов не ги упреква, нито споменава конкретни имена, но изтъква смелостта и професионализма на продуцентката Ваня Райкова, която се нагърбила с нелеката реализация и промотиране на "Любен".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още по темата: филмлюбенгей скандал
Още от Кино
Бургас отново ще бъде сцена за световното артхаус кино
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
5
 
! Отговори
ами, преди 1 седмица
Като ги гледа и двамата са роми но от различни касти.Само носят български имена.Бай Тошо им позволи.
309
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
До Анон Имаш ли представа , колко българи са женени за ромки в нашите села....?!
308
1
 
11
 
! Отговори
Алито от София преди 1 седмица
След като всички наши управници ,като почнем от Европейските шефове,над половината парламент,обичат мъжки ласки от надарени *** сънародници,начело с Ася Василева,от пп-дб,също така съпартииците и,кмета на София Веска Тери,Боби Бонева,зависницата Хекинянка и още куп курвети в Столична община,всички се *** без срам и задръжки и се гордеят че са мъжки момичета,много ми е чудно на кой му направи впечатление, а ако знае какво става у затвора, как няма работа, по цял ден се клатят
307
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес ще обясняват,че е нормално един 18 г да е гей,утре ще обясняват,че и на 14 г е нормално да си гей. Ама то всички виждаме каква пропаганда се върти в западния свят на тази тема.
306
3
 
10
 
! Отговори
Анон преди 1 седмица
Това е абсурдно. Представете си, че персонажите бяха момче и момиче ( а не 2 момчета ), щяха ли да се впуснат в романтична връзка - българин/ка с ром/ка ?!!! Не съм против ромите, напротив, аз винаги съм ги защитавала, но изобщо не би могла да се случи подобна връзка, защото ценностите са съвсем различни, коренно различни. Ето това е неправдоподобното във филма, не толкова гей връзката.
305
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво чудно има.П.едалите се навиват да ги чукан основно ц..иг..ани.
304
1
 
15
 
! Отговори
+&+ преди 1 седмица
Филма да го пуснат в уКрайна и Сащ.За награди "златна китка".
303
2
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
И какво му е нашето на този филм.. Спонсориран е от държавата ли.. И кой е рома от тези на снимката, този с тениската а не с ризата и този на който му излиза дим от устата.. Значи ако не си с риза и пушиш си ром, така ли..
302
1
 
10
 
! Отговори
То преди 1 седмица
За тази сцена вече разбрахме. Но все пак не стана ясно този филм истинско изкуство ли е, или е политкоректна пропаганда? Защото и ,,Лолита" е с доста особен сюжет, но никой не може да отрече големия талант на Набоков. Или филмите на Пазолини. Или на Нийл Джордан (,,Играчка-плачка").
301
2
 
10
 
! Отговори
Бако преди 1 седмица
Има само един начин за справяне с проблема!
300
3
 
36
 
! Отговори
ШЕСТВИЕ ЗА СЕМЕЙСТВО преди 1 седмица
Събота 22 юни в 13,30 часа пред храм-паметник Свети Александър Невски в София, елате да кажете НЕ на gжендър-пропагандата!!!
299
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Bravo. Това е филм за Oskar
298
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дълбаем дъното
297
4
 
19
 
! Отговори
Поход за семейството преди 1 седмица
Събота 15 юни от 16,00 ч пред Народния театър в София. ШЕСТВИЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО събота 22 юни от 13,30 ч пред храм-паметник Александър Невски! Елате да подкрепите традиционните семейни ценности, за да не ни завладеят тези, които създават и пропагандират този филм!
296
1
 
10
 
! Отговори
заглавието "Люб преди 1 седмица
да се промени на "Е-ban" в тон с реалистичната трактовка.
295
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Викторе, казваш "морал" (който го притежава). Т.е. да обобщим - който е на твоето мнение - има морал, който е против - няма морал. Нали така? А да ти идва на акъла, че може би и ние имаме някакъв морал? Е, не като твоя, но примерно християнски морал, според който не съдим никого, но не можем и да поощрим начинанието ви. Защото в крайна сметка какво популяризирате и какво се опитвате да легитимирате? Дай да си говорим честно!
294
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бааааааа ти луд ли си! От кога мокрите фантазии на някъв педигрий са изкуство? Това е гнусно.
293
21
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 1 седмица
Мъж с мъж да спи е най сакралната комунистическа мечта. Братската любов е най силна когато е обилно полята с водка и по партийна линия.
292
18
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 1 седмица
Как да не са с привилегии като Путин е от тях? Колко пъти ходи в Анадола да го правят булка? Той затова се разбира с арабите и турците, те си падат по тези неща.
291
6
 
16
 
! Отговори
Тон преди 1 седмица
Гейове и в Русия има ,но не са с привилегии и над закона и не се натрапват!