Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал

В "Любен" младата звезда на Народния Димитър Николов е обладан от мургав фризьор
Обновена: 7 юни 2024 10:51 | 7 юни 2024 10:51, Петър Бойчев
451
Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал
Снимка БД Онлайн

Гей скандал предизвика филмът "Любен". Лентата на младия режисьор Венци Костов, който от години живее в Мадрид, скандализира пуританите с гореща еротична сцена между млади мъже. Филмът ще бъде излъчена за първи път в България в рамките на програмата преди "София прайд" на 22 юни. Под голям въпрос е обаче дали продукцията ще бъде представена по кината у нас заради острите реакции, които вече предизвиква, пише "България днес".

В епизод от "Любен" с продължителност няколко минути главният герой - 27-годишният Виктор, прави любов с 18-годишното ромско момче Любен. Главните роли се изпълняват от младата звезда на Народния Димитър Николов и от дебютанта с ромски произход Божидар Асенов. По професия фризьор, той от дете мечтаел за кариера в киното. И сега мечтата му се осъществява благодарение на близостта му с режисьора Венци Костов.

Актьорът Димитър Николов се опита да отбие нападките, посипали се откъде ли не, върху "Любен", с твърдението, че "това е филм за човешките взаимоотношения изобщо, за сложните съдби и време, в което живеем".

"Сексуалната ориентация е нещо, което няма нищо общо с житейската проблематика и човешката душа. Както и объркаността на съдбите. Твърдо заставам зад филма и позицията ми не е платена от никого. Освен че е защитена от моята ценностна система. И морал. За който има. И където е останал", казва екранният Виктор.

Режисьорът на лентата намекна, макар и много завоалирано, че търсенето на автобиографични моменти в нея може би не е напълно лишено от основания. Самият Венци Костов признава, че "този сюжет е бил дълго време рана, която е носил в душата си". Той признава, че много наши продуценти са отблъснали поканата му за сътрудничество. Костов не ги упреква, нито споменава конкретни имена, но изтъква смелостта и професионализма на продуцентката Ваня Райкова, която се нагърбила с нелеката реализация и промотиране на "Любен".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още по темата: Филмлюбенгей скандал
Още от Кино
Бургас отново ще бъде сцена за световното артхаус кино
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
1
 
7
 
! Отговори
Тон преди 2 седмици
Парцалев в живота си е обичал само една жена,никога не би слязъл до нивото на цветното мало..мие!
288
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Повръщам! Да правят каквото желаят в личния си живот, но ДА НЕ МИ ГО НАТРАПВАТ на децата и тийнейджърите!!!
287
3
 
8
 
! Отговори
До 297 преди 2 седмици
Българи са по националност, а по етнос - роми. За разлика от "Културния"" запад, който е УНИЩОЖИЛ ромите си, уж не цивилизована БГ ги е запазила поради МОРАЛНИТЕ И ДУХОВНИТЕ СИ ценности.
286
3
 
14
 
! Отговори
Тон преди 2 седмици
Тези така наречени гейове ,нямаше да ги има ако нямаха майка и баща!
285
0
 
15
 
! Отговори
Психиатър преди 2 седмици
Заглавието показва хомофобските и расистки възгледи на автора - открито заявява че ромите не са българи. Което си е вярно. И гейовете не са нормални хора.
284
3
 
35
 
! Отговори
aZ-ът преди 2 седмици
Парцалев беше гe.й. Ама баш. Пасивен при това. И? Народът го обожаваше , целуваше му краката. Защо? Защото беше целунат от Бога и защото не парадираше . Не се набиваше в очите на хората. Държеше се мъжкарски доколкото му стигаха силите на човека и му се получаваше. Не съм съгласен че българите са хомофоби. Но такива откровени демонстрации почват вече да ни озлобяват.
283
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ромите обичат българи българки. Но най обичат българи юнаци.
282
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На тоя "режисьор" чук по кратуната.
281
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На 16-ти юни в Укроленд ще има прайд в метрото.Всичкото евроджендуря са поканени.После от там директно към фронта заминават с "Леви,десни",а не ухилени да пеят "Я ухилянт" .
280
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Евреинът Сорос е спонсорирал извратената халтура с уловието българчето да е от страната на булката.
279
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
История на кирччу и кукоррчу е овековечена
278
4
 
30
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 седмици
Всички гейове гласуваме за пп-дб
277
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Русия има много повече гейиве от навсякъде по света. Може и само Турците са им конкуренция.
276
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гейовете в България са много, погледнете колко гей партии има: ГЕРБ ,ДПС, БСП, Възраждане, ИТН .....
275
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички западни ценности в пъти превъзхождат източните.Само за ваша информация,на изток има в пъти повече гейове в сравнение със запад.На изток , просто се крият!Западните общества са в пъти по-справедливи и заради това са толкова напред пред източните.Само факта,че на запад има в пъти по-малко убийства,бой над жени и деца, мисля че е достстъчно.На Запад живеят с над 20 години по-дълго от тези на Изток( Русия). Руснаците са жертва на собствените си политици.Та гейове в Русия има в пъти повече.
274
5
 
30
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 седмици
Тоя млад режисьор Венци Костов от Испания, какво да режисира освен отношението и отражението на живота там, в Испания .... Западните цености , които искат да ни предадат, ОТВРАТ !!!
273
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В БГ е пълно с гейове, но те не го осъзнават. Само неосъзнатите гейове, може да мрязят толкова много гейовете. Един нормален мъж няма как да мрази гейовете,защото те не са им конкуренция по никакъв начин! Затова всички от Възраждане, ИТН,ВМРО и БСП са гейове!Разбира се неосъзнати. От това по-лош вяриянт няма.
272
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз съм убеден ,че всички патриоти са гейове. Ако не бяха гейове, щяха да се занимават с нешо друго а не с Руски патриотизъм в България! На пример , ,можеше да обърнат внимание на хубавите жени в България. Те не го правят това. Освен това всички Руски патриоти си имат партии и са срещу това да има защита срещу насилието над жените. Само Руските гей патриоти в БГ имат интерес от това конкуренцията им да бъде унижавана.
271
2
 
13
 
! Отговори
Я преди 2 седмици
Да вземем и най-демократично да разгоним урроддитте от натрапвания ни прайд! Да сме сигурни, че поне нещо свястно сме направили в живота си.
270
2
 
15
 
! Отговори
Що не пишете преди 2 седмици
По колко е платил всеки българин за тая пропаганда, щото никой няма купи билет за повърнннята. Плащаме за извращаването на децата ни и дано тая година да не допускаме гейпаради. И те са с нашите пари!