Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!

Нека да минем през темите, които интересуват хората, заяви той
Обновена: 29 май 2024 10:29 | 29 май 2024 10:29, Нели Христова
328
Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер от ПП Николай Денков покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат по телевизията. Поканата кандидатът на ПП-ДБ за депутат отправи през видеообръщение от профила си във Фейсбук.

Още по темата

 "Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо, не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни", казва Денков, чиято формация ПП-ДБ беше накарана от ЦИК да свали билбордовете със снимката му редом до тази на Борисов и Делян Пеевски след подадена жалба от ГЕРБ.

В жалбата на ГЕРБ-СДС се твърди, че в София на бул. "България" и в Пловдив на ул. "Сава Муткуров" са поставени агитационни материали, в които КП "Продължаваме Промяната - Демократична България" използват лика на председателя на ПП ГЕРБ и представляващ коалиция "ГЕРБ-СДС" Бойко Борисов без негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави - деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания.

Борисов се засегна от билборда и обяви, че не желае образът му да стои редом до този на Николай Денков.

Според ЦИК това е нарушение на законовите правила по време на предизборната кампания. Самият Денков ще бъде глобен. Той пък обясни, че не е разпореждал поставянето на билбордовете.

"Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама", коментира вчера Денков, а днес излезе с инициатива за помирение.

"За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии", казва в отправената видеопокана самият Денков.

"И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората", апелира той. "Готов съм да говоря за всичко", изразява желание Денков, като изрежда темите - от доходи през инфраструктура до международните предизвикателства.

Офертата за дебат и помирение идва след острото изказване на лидера на ГЕРБ на предизборна среща в Шумен.


"Бях 11 месеца с него /б.р. - Николай Денков/, не искам да съм повече с него. Не искам да съм с него на един плакат. Аз не искам с теб, това е антиреклама", отсече Борисов по адрес на бившия министър-председател от правителството, зад което застана и ГЕРБ. Борисов добави, че дори на своята партия не разрешава да му слагат снимката на плакати.

Той показа, че е обиден и от думите на Денков, който е нарекъл него и Пеевски "ония двамата".

"Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер", възкликна Борисов. "Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно "мерси" не каза. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи", избухна Борисов. И отново разказа за манастирската среща, на която заедно с Алексей Петров, Кирил Петков и Асен Василев са договорили разпадналата се вече сглобка. Борисов уточни, че Денков нито е печелил избори, нито е партиен лидер, а е бил назначен за министър-председател.

Решението, че билбордовете нарушават Изборния кодекс, е взето почти единодушно на заседание на ЦИК, като "против" е гласувал само Цветозар Томов, който е от квотата на ПП-ДБ. По-късно от коалицията обявиха, че ще обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Абе Бегай бе човек! Бегайте с Дедо си Борисов този път Далеч от Нормалните хора в България! Не се <наиграхте и наклатихте" с " Политическите си игрички"! Сякаш сме длъжни да ви ставаме " Рефери"?! Аз Гласувам за Възраждане за 1 път! Не искам И да Чуя Повече за Вас!!!!-:((((
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЩЕ ПЪТУВА НА МАЙНАТА СИ! ДЕНКОВ - СОПОЛИВ СУРИКАТ!!!!!
256
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни" - не, изборът не е между вас. Изборът е между 30 партии и коалиции, но по билбордове и телевизии парадират само пуделите, защото има КЕШ. Българинът гласува масово, за каквото му показват по телевизията и така с години въртим едни и същи ***. А Денков е най-жалкият мъж, който България е виждала. Какъв дебат - за прогнилата система, направила го Академик със собственият му подпис?
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плаката означава, че след изборите ви се готви нова зглобка от крадците и шарлатаните, с любезното съдействие на ДПСто.
254
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Не знам какво трябва да стане,та Баце да излезе на публичен дебат.Може би ако избие всички значими опоненти,както направи с Трактора?
253
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мишока Денков много взе да се изхвърля вместо да се скрие в дупката от където изпълзя.
252
0
 
11
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Какъв дебат,премиер се избира пряко в малко държави,примерно в Израел,в повечето и у нас се избира от парламента.Стига с тази шарлатания! Няма избори за премиер,а за Народно събрание.
251
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От както свалихме бай Тошо никога не ми е било толкова приятно да псувам български политик, както тиквата.
250
10
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Дебелогьзия Банкянски иддийотин е по образование и призвание тоталитаристки комунистически милиционер, специялизирал в полето на демагогията. В по-късно време путинист и предател на България.Партията му се състои от лица с психически обременености, пълни оли го френи, тотална из медт. Боко Тиквения гьс подлежи на отстрел заедно с всички останали путински под логи като Радев, Янев, Шивиков, Д, Стоянов, Иво Христов, путинския лауреат Малинов и цвлата кохорта пропагандисти и слуги на Кремъл.
249
0
 
0
 
! Отговори
Ако преди 1 месец
не беше трагично, щеше да е смешно! Каквото и да се каже, малко ще е!
248
5
 
2
 
! Отговори
Асфалт ПАША преди 1 месец
Нема да види никога автомагистрала Хемус завършена,както и резултатите от изборите.
247
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако няма правителство сега на следващите избори тези шарлатански другари вече ще са при чалгарите какво ще лъжат пак и пак и пакЗнам че са нагли алчни но до безкрай няма как да и се получи
246
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатаните са облачни Атанасов и Ицо са маргинали какво не е ясно зелените избягаха от тези и още някой беше Събраха се доста маргинали облачни Настимир с Волт иначе поотделно няма влизане за тези и салабализма се настаниха докопаха се до държавната трапеза Атанасов се виждаше даже като шеф на парламента хахахаха падение за хората гласуващи за всичката Сбирщина падение
245
5
 
2
 
! Отговори
ББ е първият от преди 1 месец
Списъка за отстрелване.
244
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не вкарат министър в затвора, на български политик няма да повярвам.
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък аз от плаката разбирам, че ако гласувам за ПП с 14, избирам пак сглобката и един от тия за премиер
242
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Борисов гласуват 650000 българи а шарлатаните дали имат и 4 % ДАЙ България и ДСБ имат повече проценти маргинали са тези алабалисти
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В дпс има пее... вски, в пп пее...
240
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов и дебат. Това не е било, няма и да бъде.
239
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
.Как от нарушение на закона се стигна до идеята за дебат ----///----- А какво е нарушението на закона?