Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!

Нека да минем през темите, които интересуват хората, заяви той
Обновена: 29 май 2024 10:29 | 29 май 2024 10:29, Нели Христова
328
Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер от ПП Николай Денков покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат по телевизията. Поканата кандидатът на ПП-ДБ за депутат отправи през видеообръщение от профила си във Фейсбук.

Още по темата

 "Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо, не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни", казва Денков, чиято формация ПП-ДБ беше накарана от ЦИК да свали билбордовете със снимката му редом до тази на Борисов и Делян Пеевски след подадена жалба от ГЕРБ.

В жалбата на ГЕРБ-СДС се твърди, че в София на бул. "България" и в Пловдив на ул. "Сава Муткуров" са поставени агитационни материали, в които КП "Продължаваме Промяната - Демократична България" използват лика на председателя на ПП ГЕРБ и представляващ коалиция "ГЕРБ-СДС" Бойко Борисов без негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави - деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания.

Борисов се засегна от билборда и обяви, че не желае образът му да стои редом до този на Николай Денков.

Според ЦИК това е нарушение на законовите правила по време на предизборната кампания. Самият Денков ще бъде глобен. Той пък обясни, че не е разпореждал поставянето на билбордовете.

"Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама", коментира вчера Денков, а днес излезе с инициатива за помирение.

"За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии", казва в отправената видеопокана самият Денков.

"И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората", апелира той. "Готов съм да говоря за всичко", изразява желание Денков, като изрежда темите - от доходи през инфраструктура до международните предизвикателства.

Офертата за дебат и помирение идва след острото изказване на лидера на ГЕРБ на предизборна среща в Шумен.


"Бях 11 месеца с него /б.р. - Николай Денков/, не искам да съм повече с него. Не искам да съм с него на един плакат. Аз не искам с теб, това е антиреклама", отсече Борисов по адрес на бившия министър-председател от правителството, зад което застана и ГЕРБ. Борисов добави, че дори на своята партия не разрешава да му слагат снимката на плакати.

Той показа, че е обиден и от думите на Денков, който е нарекъл него и Пеевски "ония двамата".

"Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер", възкликна Борисов. "Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно "мерси" не каза. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи", избухна Борисов. И отново разказа за манастирската среща, на която заедно с Алексей Петров, Кирил Петков и Асен Василев са договорили разпадналата се вече сглобка. Борисов уточни, че Денков нито е печелил избори, нито е партиен лидер, а е бил назначен за министър-председател.

Решението, че билбордовете нарушават Изборния кодекс, е взето почти единодушно на заседание на ЦИК, като "против" е гласувал само Цветозар Томов, който е от квотата на ПП-ДБ. По-късно от коалицията обявиха, че ще обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ с 80 депутата а шарлатаните при чалгарите хахахаха
237
5
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Мили ми Денков, смири се малко, слез на земята, защо си вярваш толкова, че си умен и интелигентен?!
236
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз отдавна се замислих и това е възраждане
235
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бирата Мечтай си!! Мечтите са безплатни!!
234
4
 
3
 
! Отговори
Бирата преди 1 месец
Да му удря една бира,а ако носи и повече и да си поспи.Утрото е по-мъдро от вечерта,а и Борисов и утре няма да говори с него.Чак след изборите може би,но не и за премиер или външен,а за образователен.Получи ли ГЕРБ 80 места обаче никой няма да ги търси.За 41 места ще си намерят по-малко амбициозни партньори.
233
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ е *** и избирателите му са рости и необразовани и се разбират добре!!:)):)):))Дружбата им я крепят общите кражби на еврофондовете и затова се разбират добре!!
232
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито и "проучвания" да направи ББ, каквито и избори да "спечели", той никога няма да бъде премиер - клоун!! Това е лошо за нас българите, ненага ждачите!!
231
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още веднъж... В Грешка АЗ грешен на тоз свят Сранен Живея, за да го Проумея? На КОМУНИСТИТЕ Власт ти им Днеска Дай! Дай! Дай! Дай! И към Върха Те Ръце Че Провиснат, Но Никой Днеска Няма Да Помисли, Че Ние, Боговете на Арианите - Българите през вековете в Други Народи Сме се Преродили... И Йощ Щом Балкана Захваща... И Бури по Куpвeтини Препраща..... Зове нас Горди, Но Под Чужди Орди.... Господи Помилуй!!!
230
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебат с Борисов!!! Някой досега да е чул Борисов да каже няколко вързани и смислени изречения наведнъж?
229
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ дават няколко десетки милиони за изборите, за да се върнат на власт и пак да крадат стотици милиарди.
228
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 230 лелеле като лъжеш накъде гледаш толкова много избори за 3 год толкова много пари за толкова гласове хахахахаха посмали малко 230
227
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял свят ни се смее, че имахме премиер като Бойко Борисов.
226
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 227 празни приказки 227 едни голи лъжи постоянно досадни сте шарлатански драскачи Шарлатаните какви са 227 кеш торбите влачат Трите телевизиите наети от шарлатаните бълват лъжи против ГЕРБ и политиците им и Борисов постоянно от 3 год насам Метреси веднага тичат по телевизиите да лъжат клеветят безсрамно
225
1
 
4
 
! Отговори
СУФ преди 1 месец
Миличкия, а не искаше да преговаря с терористи. :)
224
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едва ли има и 65 хиляди реално гладуващи за ГЕРБ. Останалите "гласове" за ГЕРБ са купен вот и фалшификации.
223
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се освободим от мутрите и ГЕРБ повече няма да помиришат власт, а ще миришат на пандиз.
222
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков е никой фигурант на Киро и Асен шарлатански алчници Ники иска да пътува хахахахаха
221
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мястото на Борисов в политиката го определят едни откраднати милиарди. С много пари се купува власт, купуват се медии, анализатори, социологически агенции, гласове и тpoловете на ГЕРБ драскащи тук.
220
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото повече избори толкова повече държавата се освобождава от шарлатаните
219
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
650000българи гласуват за Борисов Успех шарлатаните са при чалгарите избори докато шарлатаните изпаднат съвсем да видим на следващите избори какво ще лъжат