Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!

Нека да минем през темите, които интересуват хората, заяви той
Обновена: 29 май 2024 10:29 | 29 май 2024 10:29, Нели Христова
328
Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер от ПП Николай Денков покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат по телевизията. Поканата кандидатът на ПП-ДБ за депутат отправи през видеообръщение от профила си във Фейсбук.

Още по темата

 "Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо, не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни", казва Денков, чиято формация ПП-ДБ беше накарана от ЦИК да свали билбордовете със снимката му редом до тази на Борисов и Делян Пеевски след подадена жалба от ГЕРБ.

В жалбата на ГЕРБ-СДС се твърди, че в София на бул. "България" и в Пловдив на ул. "Сава Муткуров" са поставени агитационни материали, в които КП "Продължаваме Промяната - Демократична България" използват лика на председателя на ПП ГЕРБ и представляващ коалиция "ГЕРБ-СДС" Бойко Борисов без негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави - деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания.

Борисов се засегна от билборда и обяви, че не желае образът му да стои редом до този на Николай Денков.

Според ЦИК това е нарушение на законовите правила по време на предизборната кампания. Самият Денков ще бъде глобен. Той пък обясни, че не е разпореждал поставянето на билбордовете.

"Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама", коментира вчера Денков, а днес излезе с инициатива за помирение.

"За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии", казва в отправената видеопокана самият Денков.

"И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората", апелира той. "Готов съм да говоря за всичко", изразява желание Денков, като изрежда темите - от доходи през инфраструктура до международните предизвикателства.

Офертата за дебат и помирение идва след острото изказване на лидера на ГЕРБ на предизборна среща в Шумен.


"Бях 11 месеца с него /б.р. - Николай Денков/, не искам да съм повече с него. Не искам да съм с него на един плакат. Аз не искам с теб, това е антиреклама", отсече Борисов по адрес на бившия министър-председател от правителството, зад което застана и ГЕРБ. Борисов добави, че дори на своята партия не разрешава да му слагат снимката на плакати.

Той показа, че е обиден и от думите на Денков, който е нарекъл него и Пеевски "ония двамата".

"Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер", възкликна Борисов. "Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно "мерси" не каза. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи", избухна Борисов. И отново разказа за манастирската среща, на която заедно с Алексей Петров, Кирил Петков и Асен Василев са договорили разпадналата се вече сглобка. Борисов уточни, че Денков нито е печелил избори, нито е партиен лидер, а е бил назначен за министър-председател.

Решението, че билбордовете нарушават Изборния кодекс, е взето почти единодушно на заседание на ЦИК, като "против" е гласувал само Цветозар Томов, който е от квотата на ПП-ДБ. По-късно от коалицията обявиха, че ще обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
11
 
8
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 1 месец
Гербаджиите искаха българите по света да се обединят. Ето, българите по света се обединиха и изпратиха на България цял премиер Кирил Петков и цяла партия ПП, демократична, прозападна, родолюбива. Какво пищят гербаджиите? Те искаха българите да се върнат да са роби на комунистите ли?
177
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Бойко сигурно знае как се вари ***. На какво друго можеш да го научиш?
176
10
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Какви светли магнитски образи, другарю охранител на Тодор Живков? Вие сте най-долната *** в политиката - съсипахте София, съсипахте Витоша, бетонирахте де що може планини и море с "вашите хора", магистралите ви се разпадат, какво вдигаш пара? Ела в София да ни обясниш защо унищожи прекрасния ски курорт Алеко? Защо наряза жълтите павета три пъти? Може би за да ни накажеш че не искаме повече да ни крадеш заедно с твоя интимен приятел Свиревски? Обичате се и ще правите правителство с плешивеца.
175
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАКВО Е УЧИЛ КАКВО Е РАБОТИЛ И ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ?
174
8
 
13
 
! Отговори
пЛъхов преди 1 месец
Ей плъх, Борисов може и да е мутра и обигран крадец, но ти не можеш да му стъпиш на малкия пръст, ще те мине с 200, кавал ходи се скрий в мишата си дупка
173
6
 
5
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 1 месец
О, неразумни и юроде. Поради что се срамиш да се наречеш българин и да избереш демокрацията ами слугуваш при това безплатно на мутри и турци?
172
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Тези двамата нали бяха заедно в едно от правителствата на Борисов. Сега пък дори и на плакат не искал да е с него. Така са нещата с българските политици и техните лидери. Не могат да се понасят, а тези от МВФ И С и П чакат стабилно правителство. Честити избори. Първи за настоящата 2024 г.
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да имаше истински мъже в тази държава а не продажни дупедаввници като триморец крадев, такива като соросденков и порко зайдел подрисоф щеха да си водят дебати в някоя тъмница в белене и щяха да ловят комари за вечеря. вместо това затварят АЕЦ, ТЕЦ, раздават ни въоръжението, ГЕНОЦИД, глад, мизерия, държава без икономика, селско стопанство, образование, здравеопазване. за какво ни е държава бе? за какво плащаме данъци?
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов няма да стои добре на дебат. Напоследък е надебелял много.
169
5
 
8
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 1 месец
Борисов не може да говори български какъв дебат?
168
13
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
ПРОФЕСОР ДЕНКОВ ПОКАЗА ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПО-СИЛНА ОТ ДИКТАТУРАТА.
167
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОРИСОВ Е НЕГРАМОТЕН КАКЪВ ДЕБАТ?
166
2
 
8
 
! Отговори
Мучо преди 1 месец
Идва лято. Готов съм да спя пак на жълтите павета. Цецо и Черепа ще плащат ли пак?
165
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това Борисов на дебат ще е някакво чудо невиждано! Представяте ли си да наистина да се съгласи и да се окаже, че въпреки външния си вид е светило на ораторското майсторство и диалектиката? Бойче, вярваме в теб, изненадай ни!
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кво смело плъхче
163
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради такива чирози отново ще гласувам за Бойко..
162
1
 
9
 
! Отговори
ИВАНОВА преди 1 месец
Като ги гледам на плаката- един не става за свят! Но народът е изправен пред изпит-не да избере най-добрия,а да избере най-малкото зло !
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов като чуе за дебат и бяга с 200!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Щом нямаш пари, какво ще решиш ти бе!" - шефът на Бойко Борисов.
159
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Назначен и за Академик. Ген.Атанасов пита как става!