Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!

Нека да минем през темите, които интересуват хората, заяви той
Обновена: 29 май 2024 10:29 | 29 май 2024 10:29, Нели Христова
328
Денков отговори на Борисов за плаката: Да излезем на публичен дебат!
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер от ПП Николай Денков покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат по телевизията. Поканата кандидатът на ПП-ДБ за депутат отправи през видеообръщение от профила си във Фейсбук.

Още по темата

 "Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо, не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни", казва Денков, чиято формация ПП-ДБ беше накарана от ЦИК да свали билбордовете със снимката му редом до тази на Борисов и Делян Пеевски след подадена жалба от ГЕРБ.

В жалбата на ГЕРБ-СДС се твърди, че в София на бул. "България" и в Пловдив на ул. "Сава Муткуров" са поставени агитационни материали, в които КП "Продължаваме Промяната - Демократична България" използват лика на председателя на ПП ГЕРБ и представляващ коалиция "ГЕРБ-СДС" Бойко Борисов без негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави - деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания.

Борисов се засегна от билборда и обяви, че не желае образът му да стои редом до този на Николай Денков.

Според ЦИК това е нарушение на законовите правила по време на предизборната кампания. Самият Денков ще бъде глобен. Той пък обясни, че не е разпореждал поставянето на билбордовете.

"Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама", коментира вчера Денков, а днес излезе с инициатива за помирение.

"За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии", казва в отправената видеопокана самият Денков.

"И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората", апелира той. "Готов съм да говоря за всичко", изразява желание Денков, като изрежда темите - от доходи през инфраструктура до международните предизвикателства.

Офертата за дебат и помирение идва след острото изказване на лидера на ГЕРБ на предизборна среща в Шумен.


"Бях 11 месеца с него /б.р. - Николай Денков/, не искам да съм повече с него. Не искам да съм с него на един плакат. Аз не искам с теб, това е антиреклама", отсече Борисов по адрес на бившия министър-председател от правителството, зад което застана и ГЕРБ. Борисов добави, че дори на своята партия не разрешава да му слагат снимката на плакати.

Той показа, че е обиден и от думите на Денков, който е нарекъл него и Пеевски "ония двамата".

"Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер", възкликна Борисов. "Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно "мерси" не каза. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи", избухна Борисов. И отново разказа за манастирската среща, на която заедно с Алексей Петров, Кирил Петков и Асен Василев са договорили разпадналата се вече сглобка. Борисов уточни, че Денков нито е печелил избори, нито е партиен лидер, а е бил назначен за министър-председател.

Решението, че билбордовете нарушават Изборния кодекс, е взето почти единодушно на заседание на ЦИК, като "против" е гласувал само Цветозар Томов, който е от квотата на ПП-ДБ. По-късно от коалицията обявиха, че ще обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Стоев нает драскач си шарлатански А Борисов е ЛИДЕР Политик Държавник уважаван в Европа вече 22 години Стоев нает драскач си
217
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ оставиха Денков да им оправя бакиите и когато дойде време за уговорената ротация, ГЕРБ безсрамно я провалиха.
216
6
 
5
 
! Отговори
Стоев преди 1 месец
На Борисов само като му слушаш изказванията разбираш колко е ограничен. Но по-ограничени явно са неговите избиратели.Не онези които крадат заедно с него а ония които лапат само мухите
215
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 206 такива като теб подлежат на солени глоби 206 лъжи лъжи лъжи 206 къде са ти доказателствата къде са ти документите кой ти дава право да лъжеш по сайтовете и защо го правиш206
214
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 218 В София соц изследвания лъжеха хората че ДС червеното милионерче води с 10% ЛЪЖА невероятна беше 218 шарлатаните са измамници
213
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ГЕРБ гласуват 650000 здравомислещи българи Борисов е най успешният политик на прехода
212
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 215. Социологическите проучвания са платени, за да може да се нагласи резултатът на тези, които плащат за проучвания!!
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата си има прокуратура и тя излиза на дебат вместо него, защото той не може да каже едно смислено изречение на български. Срамеше ни из цяла Европа! Един чужд език не научи за 15 години! Денков е Академик ,а не профан като този, който с Пеевски и Нинова ни лъжат в изборите!
210
6
 
4
 
! Отговори
Винету преди 1 месец
До 207. Мястото на Борисов го определят ИЗБИРАТЕЛИТЕ! И ще го видиш на 9 юни.
209
5
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
До 210. А ти следиш ли социологическите проучвания? Или викаш твоето лично мнение е важно, а не на огромна част от народа.
208
5
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
До 206. Стотици милиарди викаш? Хи-хи-хи, че те пенсионерите тогава отдавна щяха да са умрели от глад. Само че вие едни уж 8 милиарда не можахте да докажете, а май и 8 лева откраднати не можете. Неможачи.
207
5
 
7
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
До главанак. Няма кюлчета и пачки, а СНИМКИ на кюлчета и пачки. СНИМКИ. Които нищо не доказват.
206
4
 
5
 
! Отговори
До 210 и други обл.. преди 1 месец
До 210 и други облъчени коментатори: Не съзнавате колко жестоко ви манипулират! Сега сме 2024 г. , много от вас вероятно са били малки и не знаят, но първите смесени парламентарни избори, половината членове на парламента се избират мажоритарно, половината пропорционално са проведени през 2009 г., когато Бойко Борисов и ГЕРБ печелят над 150 места в парламента, като пробиват в традиционно подкрепящи други политически сили чрез мажоритарните си кандидати! Помията, която се излива срещу ГЕРБ е лъжа!
205
5
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Тези променкаджии от ден на ден стават все по-смешни и неадекватни.
204
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов и Пеевски са проклятие за България.
203
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов май се мисли за капо ди тути капи.
202
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е срам за България и мястото му трябва да определи един безпристрастен съд.
201
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единият от ония двамата нещо много се е възгордял, след като по негово време ГЕРБ откраднаха стотици милиарди.
200
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатански драскачи за безплатна бирички драскат ли драскат простотии
199
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатаните по най неприятния начин излъгаха Мария 9 месеца Мария работеше за шарлатанското правителство преглъщаше грозните обиди и накрая шарлатаните е излъгаха ДЕНКОВ НИКОЙ СИ