Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
8
 
3
 
! Отговори
УНИАН преди 1 месец
ДА се направят самоубийствени АЙНЗАЦ ГРУПИ около 100 групи в състав 10 човека.....да шетат из Мордор да палят,еват и стрижат наред.....
86
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Ако Байдън бъде отново нагласен с измама за президент,това означава край за Украйна,фалит на ЕС и огромни проблеми за Америка.А може и ядрена война.Тръмп е шансът всичко това да приключи по приемлив начин.
85
3
 
6
 
! Отговори
До кравар евроатлант преди 1 месец
Всъщност автоматичната пералня не се нуждае от водопровод и канализация за да работи,а само от ток.Изпробвано.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, но Украйна може да използва професор Михаил Станчев
83
26
 
3
 
! Отговори
Фъса преди 1 месец
Друзята две години чакат киев да падне за три дни. Сега вече не чакат това , а чакат Харков да падне за незнайно колко време. Не бойте се тавариши, касътечните снаряди идат, ще има по късче от тях за всеки путиноорк. Превземането на вълчанск е програма максимум която е във възможностите на "самая магучея" , по оценка на всички спецове, включая и зет блогерите.
82
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахах, вaтeнките пак бомбили своите в с. Разумное, Белгородска област! Честито другари!
81
3
 
16
 
! Отговори
z-rock преди 1 месец
След последния американски транш, се говори, че Зеления си е купил остров в екзотичен архипелаг!!
80
15
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НЕЩАСТНИЦИТЕ ОТ ТЕРОРУСКАТА ВЕЧЕ НИЩО НЕ БИЯТ САМО ПРАХ В ОЧИТЕ !!1 ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗАРАДИ КОЯТО ОЩЕ НЕ Е ОБЯВЕНА УКРАЙНА ЗА ПОБЕДИТЕЛ Е ШАНСА ДОНАЛД ТРЪМП ДА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ!
79
4
 
31
 
! Отговори
Рибар преди 1 месец
Ама къде отидоха всичките тия украински войници, нали Зеленски каза, че само 30х са загинали? :)Хем не са загинали, хем не са демобилизирани, хем не са изплатили обезщетения на близките им. Тъжната истината е, че Украйна е ужасно престъпна структура и извършва истински геноцид над населението си.
78
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като няма войска - знамето ниско и капитулация. Май месец сме.
77
1
 
22
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Ако Путин водеше сериозно тая война с цел да откъсне целия ляв бряг на Украйна,то първата работа щеше да е разрушаване на ВСИЧКИ мостове на Днепър и критично влошаване на логистиката на укроармията.Това е задача за няколко дни,но кой знае защо не е направено,въпреки всякаква военна логика.Излиза,че целите на Путин са други.
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СПОКО !Верно ли бре , а на практика , как е ?Каква европейска държава е Укрия ?Укрия е ''държава'' , като в Бг битака в Орландовци , там е търгаш на всички държави , и се продава всичко , от ракети , до човешки органи !
75
3
 
12
 
! Отговори
до 62 Дежа Вю преди 1 месец
Грешната асоциация правиш. Вместо вермахт има бандеровци, а вместо да друсат первитин се друсат с кокаин. Иначе да, малко на 44-та бие. Атентат срещу фюрера, последван от уволнение шефчето на ГУР. Да видим дали т.н. "харковска офанзива" ще се превърне в операция "Багратеон" или нещата ще продължат в стил "месомачката Бахмут".
74
19
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Руснак се оплака, че пералнята, която влачил чак от Харкив до подмосковието, се нуждаела от водопровод и канализация за да работи.
73
19
 
1
 
! Отговори
черен стратег преди 1 месец
Мойто мнение , че укрите не взривят ли запорожката АЕЦ, та да влезне НАТО.....нещата няма да са ОК......е верно ке си съкратим на половина оставащият ни мизерен животец от радиацията....но целта ке оправдае средставата....МОРДОР ке е наврян в миша дупка...Хамерика е велика.....
72
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последното победилче в "Евровизия" заедно с Емили Тротинетката са последната опора на българските евроатлантици !
71
2
 
18
 
! Отговори
... преди 1 месец
А ти да помниш, че руснаците вече втори път са до Харков? Първият път се дръпнаха, че леко ги излъгаха в Истанбул, ама сега няма да се размине.
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи анализатори излезнаха... анализират очевидното. А защо не анализират къде се изпариха няколкото милиарда долара дадени за изграждане на защитна линия там? По отчет се води стотици километри изкопани и добре укрепени траншеи, изградени бункери, въоръжаване на прословутите "Айдар" и "Кракен", а всъщност има наскоро изровени плитки окопи с прикрития от дървен материал и безславно бягство на елитните им бригади от тях.
69
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самите укри признават че отстъпват а нашите евро-гей-таци не признават и завират глави в пясъка, като щрауси !
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става със зелената сделка? Индустрията на ЕС мина ли вече на зелени карбан фри енергии от вятърни мелмици и слънчеви панели?

Спонсорирани публикации