Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шегичките приключиха, войната ще върви бавно, както гори степта. Няма да има пробиви, за да не вкара едната страна войски на НАТО, а другата - за да не даде претекст за влизане, но постоянно ще откъсват територии", обобщи Олег Стариков.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Най-вероятно ще има три удара. Към Волчанск, Белый Колодец и Великий Бурулук, това е в източната част на Украйна. Вторият удар, спомагателен, е Липци. И третият удар най-вероятно ще бъде на запад Писаревка, дори Сумска област, ще бъде за отвличане на вниманието", каза експертът."Атаката срещу Харковска област е операция за принуждаване на Украйна към мир. Но реално - принуда чрез откъсване на територии. Колкото по-далеч отиват, толкова повече територия ще късат", обяснява Стариков
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полковникът от украинското контраразузнаване (СБУ) в оставка и военен експерт Олег Стариков във видеоблога на журналиста Александър Шелест."Още нищо не е започнало. Това е разузнаване с бой, предните части тръгват да превземат плацдарм и след това ще започнат да навлизат основните сили. Всичко това е началото, а основните сили ще тръгнат някъде около 20 май. Сега има само разузнаване, извършват го на групи, превземат плацдарм, а предните части се опитват да се закрепят в населени места"
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците с нетърпение чакат следващите пратки натовци и натовско оръжие ! Натовците за работна ръка в Сибир, оръжието за изложбата на трофеите в Москва !
63
19
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, на Русия и е млако БВПто, Русия не може да победи Украйна защото Русия е бедна изостанала страна с 1.5% БВП с икономика колкото Португалия а Украйна е модерна европейска демократична държава зад която стои най-мощният съюз на планетата НАТО и целия цивилизован консолидиран обедине свят с 80% БВП.
62
2
 
23
 
! Отговори
Меги Бадър преди 1 месец
КЪДЕ СА BLACK WATER, Фреенксия легион, Жан клод, Рамбо-1,2,3,4,5,6, Терминатора, Робокоп 1, 2???????????
61
2
 
31
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 1 месец
Как така урките нямат войска ? нали имаха само 31 000 жертви ?
60
2
 
15
 
! Отговори
Батька Махно преди 1 месец
Както Махно умира от туберкулоза във Франция , така ще измрат и всички съвременни бандеровци - далеч от родината и в позор !
59
26
 
3
 
! Отговори
Дежа Вю преди 1 месец
Хитлер също премина в настъпление в края на 44та обаче не му се получи. Путерастките войски използва последаната реална възможност за превземане на нещо, преди американската помощ масово да достигне до ВСУ. Помним че докато имаше регулярна американска помощ, настъплението на рушнята беше сведено до 0 км и 0 м.
58
20
 
4
 
! Отговори
Помияри преди 1 месец
Абе русофили, има ли от вас такива които живеят назапад? Ако има, да видят имито над поста.
57
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'ми кат' нямат армия бандеровците, що се бият?!?
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен--50..... О , неразумний и слабоумний , радостта че не за 3 , а за повече дни на ПАДЕНИЕ , е мехлем за твоето сърце !Работата отива :До последният европеец !
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - какви 3 дни за Украйна, две килимни бомбардировки над Киев и Лвов да изравнят всичко със земята и Украйна е свършена за 3 часа!
54
6
 
7
 
! Отговори
БОЛШОЙ ТЕАТЪР преди 1 месец
Да се изпрати страшната българсака 61-стрямска(ислямска) бригада и пловдивският СПЕЦ НАЗ - 68 бригада..руснаците ке подвият опашки чак до масква......
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В резултат на пореден терористичен обстрел на Белгород е повредена жилищна сграда. Жертвите стигнаха 13. Един от входовете на десететажната сграда е напълно срутен. Десетки хора са блокирани под развалините. Почивен ден, неделя... Обеден час... Повечето са си вкъщи в такива моменти.
52
24
 
4
 
! Отговори
Тулумбов преди 1 месец
Русия съшо няма войска да превземе харков. За родните друзя ще отбележа че в украйна действа така наречената тероборона, където на гражданското население се раздава оръжие, затова peзняците не можаха да превземат киев и харков и избягаха като бити neераси на изток през 22ра, а не както путерастите се опитват да внушат заради някакви стамбулски преговори, в които уж укрите били обещали нешо но не го изпълнили.
51
2
 
28
 
! Отговори
а бе преди 1 месец
А бе, а какво става с влизането на НАТО в Украйна бе? Влезе ли вече НАТО в Украйна да победи Русия, ха ха хаааааа!
50
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До Анонимен 48 А, превзехте ли Украйна за 3 дни" - Украйна няма да я взимат цялата, нито за 3 дни, нито за 3 години, ще вземат Харков, Днепро, Николаев и Одесва. Украйна остава без излаз на море, демилитаризирана и с руски военни бази за гаранции. И това което остане ЕС да ги храни, там няма нищо, нито индустрия, нито чернозем, нито полезни изкопаеми. И след това НАТО и ЕС ще се разпаднат. САЩ не се нуждаят от НАТО, могат и сами да се пазят, не им трябва НАТО да пазят несъстоялото се ЕС?
49
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в тази световна война сме против Русия и на губещата страна
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашистка Европа се съпротивляваше до последно срещу Русия, до последния човек, водени са страшни страшни боеве, и испанци, и италианци, и финландци, австрийците които доброволно се присъединиха към Хитлер, французи, румънци, унгарци - всички се биха до последна капка кръв срещу Русия. И сега няма да се размине войната с Русия, Европа ще се бие до последно в Украйна.