Непобедимият Джокович покори и Ню Йорк

Сърбинът отново победи Рафаел Надал и завоюва титлата от US Open
Обновена: 13 сеп 2011 15:01 | 13 сеп 2011 07:12, Красимир Ангелов
43
Непобедимият Джокович покори и Ню Йорк
Снимка: Reuters

Световният номер 1 Новак Джокович написа поредната златна страница в историята на сръбския тенис, след като спечели титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В дългоочаквания финален сблъсък Ноле надигра миналогодишния носител на трофея Рафаел Надал с 3:1 сета, в отделните части 6:2, 6:4, 6:7, 6:1 и така стана 24-ят тенисист в Оупън ерата, триумфирал в надпреварата.

Двубоят започна с ранен пробив за Надал, който поведе с 2:0, но след това последва изумителна серия от шест поредни гейма в полза на възпитаника на Мариан Вайда, с която той записа първия сет в своя актив.

В тези минути направи впечатление изключително пасивната игра на Надал, който с нищо не показа, че си извлякъл някакви поуки от предходните 5 поредни загуби срещу Джокович и отново заложи на силно лифтираните удари от форхенд, които падаха далеч пред основната линия на сърбина и ставаха лесна плячка за мълниеносните му атаки.

Освен това първият начален удар на Рафа също отсъстваше и това допълнително улесни световния номер едно, който с лекота стегна до три пробива в подаването на своя опонент.

Как се разви финалът на US open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
1313 преди 13 години
Невероятен мач! След като гледах полуфинала Федерер-Джокович си мислех, че финала няма да може да го засенчи, но сгреших! Невероятно шоу, страхотна игра и на двамата, не знам как издържаха на това темпо! Честито на Джокович!!!
38
2
 
0
 
! Отговори
do 36 преди 13 години
"Надал загуби 3 финала на Wimbeldon преди да го спечели два пъти "Точно това си написал. Това означава само едно- загубил е 3 пъти на финал на Уимбълдън и чак след това е спечелил 2 пъти Уимбълдън...след тези загубени 3 финала.Това че си ***, или че не искаш да си признаеш грешката е жалко!))))
37
0
 
3
 
! Отговори
anonym преди 13 години
По-коварни от нашите мили сънародници няма ! Ежедневно се убеждавам в това за огромно съжаление ! Но да плюеме ни бива ! Скоро *** тук ще бъдат мнозинство и по характер и по цвят заради поредните *** които обитават пространството
36
3
 
0
 
! Отговори
Chris Cornell преди 13 години
33, разгледай това и после пак ми обяснявай кво знам и кво не. Надал има загубени 3 финала на Уимбълдън и спечелени 2 титли. Точно това казах и аз.en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wimbledon_Open_Era_champions
35
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
I na toia smeshnik jokovich shte my doide kraia. Niama vechni pobediteli.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво, много се изкефих на полуфинала като би онзи надутия Федерер, а сега и Надал
33
2
 
3
 
! Отговори
do 30 преди 13 години
Бе не знам какво гледаш, но определено не следиш тениса, моето дете. Надал загуби два поредни пъти от Федерер, преди да го бие третия път 2008-***. 3-тата му загуба беше тази година от Джоко...което не означава.... "Надал загуби 3 финала на Уимбълдън, преди да го спечели 2 пъти." Не ставаш, брат ми! Само си слушал нещо там по новините и веднага стана компетентен.))))
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХА ОБЕДИНЕНИЕ ХАХА С КОГО БЕ? С ПОДЧОВЕЦИТЕ СЪРБИ ДЕТО ИСКАТ ВЕЛИКА СЪРБИЯ ЛИ? ВИЕ ТОГАВА ЗНАЕТЕ ЛИ КВО ЩЕ СТАНЕ КАТО ВИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВАТА А?НИМА ЗАБРАВИХТЕ ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ В ЮГОСЛАВИЯ А? КАК СЕ КАЧВАХА НА ГЛАВИТЕ НА ХЪРВАТИ,СЛОВЕНЦИ,БОСНЕНЦИ И НА КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ.... ТОВА ЛИ ИСКАТЕ А? ТЕЗИ *** ДА ДОЙДАТ И ТУКА ДА БЕСНЕЯТ....... АХХХХХХХ ВЛАДО АХХХХХХХ ЧЕРНОЗЕМСКИ КЪДЕ СИ ДА ВИДИШ КАКВИ ХОРА РАСНАТ СЛЕД ТЕБЕ.....
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОБЕДИНЕНИЕ С ХЪРВАТСКА СЪМ СКЛОНЕН ДА ПРИЕМА.......... НО СЛЕД КАТО СМЕ СЕ ОТТЪРВАЛИ ОТ ПОДЧОВЕЦИТЕ НАРЕЧЕНИ СЪРБИ И СЛЕД ТОВА ДА ДЕЗИНФИКЦИРАМЕ СЛЕД ТЯХ!! АЗ СЕ ЧУДЯ НАДАЛ КАК Е ИЗДЪРЖАЛ МИРИСА НА КОЗИ ДЕТО ИДВА ОТСРЕЩА ОТ СРЪБСКИЯ ***.......... А ИНАЧЕ КОЛКОТО ДО СЛАВЯНИТЕ ВЕЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СИ ГО ИЗБИЕТЕ ОТ ГЛАВАТА!! БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С СЛАВЯНИТЕ... ОТДАВНА Е ДОКАЗАНО И ПОТВЪРДЕНО!! СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗА СЛАВЯНСКИ СЪЮЗ И ТЕМ ПОДОБНИ!!
30
6
 
5
 
! Отговори
Chris Cornell преди 13 години
до номер 29Надал загуби 3 финала на Wimbeldon преди да го спечели два пъти :) Не съм заслепено фенче, харесвам да гледам атрактивен тенис, с емоция, а не само техничарство като при Федо и Джоко!!!
29
2
 
15
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
С кое е заслужавал да победи? С това че като правече пробив на Ноле си показваше бицепса и ревече от ярост, а Джоко като го пробиваше запазваше спокойствие? Сърбина му разби психиката тази година допреди този мач. В този Надал даде всичко от себе си, но насреща си имаше машина която връщаше почти всички негови топки. С кое е заслужавал победата като самият Надал казва след този мач, че Джокович играе изумителен тенис и признава превъзходството му? С кое бе, фенче заслепено?
28
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Подозирам, че си неуспял тенисист на местна почва. Григор е в стотицата, бори се за 50-тицата. Момчето се развива отлично. Рафа има контузии, всеки с времето се обзавежда с такива и рано или късно го отказват. Освен това, когато си постигнал почти всичко възможно в един спорт, хъса ти намалява да се доказваш. Честито на Дкокович, заслужи си победата.
27
8
 
9
 
! Отговори
Chris Cornell преди 13 години
Големи разбирачи сте се събрали! Като бие Ноле - сърбите са ни братя, чак някой по-долу предложи да сме правили славянски пакт. Ако беше паднал щеше да е српски ***. Ама така е, българите сме си фурнаджийски лопати - накъдето духа вятъра, натам сме и ние. Интересът клати феса...Надал играе много по-атрактивен, енергичен и силов тенис, направи такива отигравания, че заслужаваше да победи, но в спорта е така. Честито на Ноле!
26
6
 
3
 
! Отговори
kiro преди 13 години
bravo ama e sarbin
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за пореден път Джокович, показа че сърбите са народ с топки, като само неговите са по-големи от на всички българи, събрани заедно.Мисля е ясно след като дори Адриана Лима си признава.Браво!А какво стана с Григор, хо хо хо...
24
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да го духа тоя *** надал. да работи над чикиите.може там да е по-добър. Джоко им показа кой е новия номер 1.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам сега да се появи и онзи сърбофоб с главните букви, да му се смея.
22
4
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Ти май не си наясно с реалноста, сърбина го спука.Иначе резултатът, защо е такъв?Айде мишоци, продължавайте да се самозаблуждавате и да живуркате във вашите паралени реалности...
21
1
 
10
 
! Отговори
до 20 от 19 преди 13 години
Бат Светльо, аз съм фен на Федерер още от Уибълдън преди 8 години, когато победи Сампрас.Снощи само Джокович можеше да бие Надал и никой друг.Така че от една страна се радвам че моя човек го нямаше на финала.Едно че се спича винаги през последните години срещу него, второ...нямаше да издържи на това темпо, ЕГН-то си казва думата. А това дали е финалист или полуфиналист за нас феновете на Фед...не е от значение, даже напротив, по-безболезнено е да падне на полуфинала отколкото на финала от Рафа.
20
9
 
13
 
! Отговори
светльо преди 13 години
19Много го хвалете Джокович, но Федерер го надигра тотално и само отпускането го разсипа. По принцип срещу Джокера трябва да се играе с жесток сервиз. Тогава шансовете за успех се качват с 50%.

Спонсорирани публикации