Непобедимият Джокович покори и Ню Йорк

Сърбинът отново победи Рафаел Надал и завоюва титлата от US Open
Обновена: 13 сеп 2011 15:01 | 13 сеп 2011 07:12, Красимир Ангелов
43
Непобедимият Джокович покори и Ню Йорк
Снимка: Reuters

Световният номер 1 Новак Джокович написа поредната златна страница в историята на сръбския тенис, след като спечели титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В дългоочаквания финален сблъсък Ноле надигра миналогодишния носител на трофея Рафаел Надал с 3:1 сета, в отделните части 6:2, 6:4, 6:7, 6:1 и така стана 24-ят тенисист в Оупън ерата, триумфирал в надпреварата.

Двубоят започна с ранен пробив за Надал, който поведе с 2:0, но след това последва изумителна серия от шест поредни гейма в полза на възпитаника на Мариан Вайда, с която той записа първия сет в своя актив.

В тези минути направи впечатление изключително пасивната игра на Надал, който с нищо не показа, че си извлякъл някакви поуки от предходните 5 поредни загуби срещу Джокович и отново заложи на силно лифтираните удари от форхенд, които падаха далеч пред основната линия на сърбина и ставаха лесна плячка за мълниеносните му атаки.

Освен това първият начален удар на Рафа също отсъстваше и това допълнително улесни световния номер едно, който с лекота стегна до три пробива в подаването на своя опонент.

Как се разви финалът на US open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
7
 
! Отговори
до Ванко преди 13 години
Как няма да допуска грешки, като Джокович беше винаги максимално агресивен и пращаше топките възможно най-дълбоко при основната линия на Надал. При такива силни топки и дълбоки топки, много ясно че ще допуска грешка. Т'ва да не ти е аматьора от Хасково?
18
4
 
9
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Браво!
17
0
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Напротив, Надал много е поработил над сервиса си през последната година-две. Преди сервиса му беше по-слаб и пак печелеше титли от ГШ. Но тогава го нямаше Джоко. В тениса или едно или друго ти липсва. Ти трябва да си иначе машина за да си безгрешен с най-добрите компоненти от всички тенисисти за да имаш всичко. Надал не може да има по-добър сервис, старае се вече 2-3 години над него и е дотук е с този елемент от играта като развитие.Нещо друго трябва на Рафа- друга тактика срещу Джоко.
16
1
 
10
 
! Отговори
123456 преди 13 години
Поредния ненормален мач! През по-голямата част при разиграванията имах чувството, че ги гледам на бърз кадър, толкова бързо се случваше всичко!!! Радвам, се че Джокович победи, но все пак жалко за Надал, който последния сет игра така, сякаш се е примирил, че не може да победи...учудващо защото все пак победата в третия все пак го връщаше в играта. Явно и двамата бяха вложили цялата си енергия и сила в първите три, уверени, че победителя ще се реши в 3 сета, не в 4 или 5.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати текста ве. То от него излиза че Рафа е излязъл със свалени ***. Първия сет макар 6-2 продължи близо час. Представете си колко е била оспорвана играта. Иначе обикновено в тениса това 6-2 се взима за 30 минути. Мача беше борба до последно за всяка топка. Затова след 3-я сет часовника отброяваше над 3 часа и нещо...
14
0
 
12
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Мачът беше много равностоен с уникални изпълнения, но Надал не съм го виждал да допуска толкова грешки при дългите разигравания. Ако испанеца имаше сервиза на Федерер, дори Джокович който беше като една стена в този мач, щеше да се огъне. Трябва доста да поработи върху сервиза си с чичо Надал, за да се върне отново на първото място.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Невероятен мач! Невероятна воля за победа и от двамата. Невероятни разигравания след които пиех по една чаша бира на екс от екзалтация, като фен на тениса. Баси *** тези двамата дето бяха снощи. Не се подългвайте по резултата...само 4-я сет беше изцяло под диктовката на Новак, въпреки че и в него имаше допоследно битка от Рафа. Просто не е за вярване, че след 3-я сет той отпадна физически след близо 4 часа битка.Който не е гледал мача да го гледа-истински шедьовър. Титанична битка!
12
6
 
14
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Браво Джокович, С тебе сме. правилно казва килъра ...България, Сърбия, Македония, Русия, в съюз..а защо не и всички славянски държави..чехия, полша, украйна, хърватска, словения, итн.....да им направиме един славянски съюз при всички положения ще сме номер едно. Смело братлета
11
4
 
20
 
! Отговори
Браво!!! преди 13 години
Браво на Джокович!!!! много се радвам!
10
11
 
17
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Браво на сръбския брат! А тези *** Фиромците дето не знаят дали са македонци, сърби или българи са много *** *** - ние със сърбите вече има все по дружески отношения ама скоро във Фиром ще го ядат алабанския, те вече го ядат де!България, Русия и Сърбия в съюз!
9
4
 
7
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Маке, яйде оди да *** шиптарски ***.
8
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоа србин ги разкрти тие меки китки. Браво Ноле!!!
7
13
 
3
 
! Отговори
Маке преди 13 години
Па татаре ке се пукнат от злоба!!!
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за Рафата,уникален състезател но след контузиите формата му не е много на ниво явно.Много ми се щеше да вземе тая победа.
5
14
 
14
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
hhaha toq Federer i Nadal za boksovi kru6i gi vzima :) Noviq nomer 1
4
5
 
29
 
! Отговори
billie преди 13 години
Браво Джоки
3
1
 
9
 
! Отговори
do 1 преди 13 години
6umqnec-varnieniec, askiovo e pri maika ti
2
2
 
37
 
! Отговори
xph преди 13 години
Да му е честита, заслужи си я!
1
9
 
5
 
! Отговори
шуменец преди 13 години
ама къде е аскьово

Спонсорирани публикации