Холандия иска да се откаже от миграционните правила на ЕС

Очаква се Брюксел да откаже
18 сеп 2024 20:50, Гергана Попова
29
Холандия иска да се откаже от миграционните правила на ЕС
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дясното правителство на Нидерландия заяви в сряда, че е поискало от ЕС неучастие в правилата за миграцията, за да може да приложи мерки за ограничаване на нежеланите пристигащи, съобщава Reuters.

„Току-що информирах @EU_commission, че искам отказ от миграция за Нидерландия в рамките на Европа. Трябва отново да отговаряме за нашата собствена политика за убежище!“, каза министърът на миграцията Марджолейн Фабер в социалната мрежа X.


На власт от юли правителството, водено от националистическата партия PVV на Герт Вилдерс, има за цел да обяви национална криза в областта на убежището, което му позволява да прилага контрол без одобрението на парламента.

Очаква се Брюксел да откаже, като се има предвид, че държавите-членки на ЕС, включително Холандия, се споразумяха през декември 2023 г. за нов пакт за миграцията в целия блок.

„Няма да се откажете от приетото законодателство в ЕС, това е общ принцип“, каза миналата седмица говорителят на ЕС Ерик Мамер относно холандската позиция.

Според данни на ЕС, Холандия е получила две молби за убежище за първи път на 1000 жители през 2023 г., което съответства на средната стойност за блока. Десет държави членки имат по-висок дял.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ЕСХоландиямигранти
Още от Русия
Украинските батареи HIMARS са ударили поне пет пъти струпани руснаци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 7 часа
ЧРЕЗ МИГРАНТИТЕ АМЕРИКА С ПОМОЩА НА МИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ ЗА МЕРКЕЛ ОТСТРАНИ АНГЛИЯ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ,СЕГА ГЕРМАНИЯ Е В ПАНИКА ПО КОЙ ПЪТ ДА ВЪРВИ,ЦЯЛА ЕВРОПА Е СТРЕСИРАНА---- ЕВАЛА НА АМЕРИКА -РАЗРУШЕ ЕВРОСЪЮЗА, ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ,ЧЕ НЯМА ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ В ЕВРОПА
19
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 16 часа
Днес има новина, че Брюксел глобява Унгария, че не приема мигранти. Холандия е част от мигрантското лоби в Брюксел. Само неграмотните про'с'таци и геюве не са съгласни, че Холандия трябва да бъде смачкана!
18
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 16 часа
До 23 "Освен Меркел никой друг не ги иска." - така си "мислиш", щот си неграмотен про'с'так, никога неизлизал от панелката си. Стотици хиляди немци излизаха на демонстрации за повече мигранти, няколко австрийски нпо-та също я подкрепяха и се заканваха на балканските държави да ги пускат без контрол. Но де про'с'так кат ТЕБ да го знае това?!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Освен Меркел никой друг не ги иска. Те имат коренно различен манталитет и реално създават проблем на населението. Нас ни въртят на шиш за членство в ЕС, а тия незаконно се намърдват там. Тотално сбъркана политика.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Вече съвсем ясно започна да си личи, че националните държави нямат алтернатива и ЕС колхозът подлежи спешно на разпускане. Държавите на континента трябва да се върнат към независимо, самостоятелно управление. Това е единственото логично и здраво решение за народите. Политическата колективизация на Европа се оказа голяма грешка.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
А. Не! Каквото за другите, такова и за тях.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
няма да има отърване от поканените от Меркел
13
1
 
11
 
! Отговори
бл преди 18 часа
А нашите поли-пички кога?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
До Анонимен 9 - Не ги подценявай. Германия го яде големия с тя мизерни стипендии.
11
10
 
2
 
! Отговори
България трябва преди 19 часа
Да промени наркополитиката си като Холандия.Защо жалкия ГанYO винаги се мисли за по велик от другите?!То се вижда кои са великите!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
И кво кат откаже брюксел. Холандия е 1/3 от България а е петата икономическа сила в съюза. Бяха направени опити, да се изнасят от там важни компании и присанища, ама имаш само. едно nej.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Всички трябва да го искат и да го направят това неучастие. Иначе няма да има отърване от поканените от Меркелица и заведени при комшиите да им берат гайлето.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Къде е ЕК да санкционира Германия и Холандия, както санкционираше Полша и Унгария?
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Хайде и ние!
6
0
 
7
 
! Отговори
Кво преди 19 часа
две молби за убежище за първи път на 1000 жители
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Абе направо го закривайте тоз ЕС ,вече всеки дърпа чергата към себе си,оня ден Германия върна контрола по границите,днеска Холандия иска да се откаже от миграционните правила,Шведите и те...какъв е смисъла да имаме ЕС само едни чантаджии пръскат огромно количество пари в Брюксел за нищо правене по цял ден...
4
3
 
16
 
! Отговори
мак преди 19 часа
Защо германия може да въвежда контрол по границите, за да спре меркелови гости, които покани и искаше да натрапи на цял ес, а Нидерландия не може да прави същото по отношение на нелегалните. Пак двойни стандарти в т.пото семейство. германия и фоннещоси правят каквото си искат. Дано повече държави да кажат стоп, може би тогава началниците ще клекнат. Пакт за миграция да си приемат германците.
3
2
 
9
 
! Отговори
да преди 19 часа
какъв ще го ядете вий, какъв ще го ядете! путин ще ви сложи на колене! в ход е новия световен ред!
2
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 19 часа
То някои от търтеите са от нашите представители!!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
То че има как има. Страните които искат да не спазват подобно законодателство да го обявят официално. Със сигурност ще са мнозинство особено ако нямат управляващи като българските които свалят raщите и се обръщат за всичко което идва от Брюксел безропотно