Руска ракета разруши музей в Харковска област

Тече спасителна операция за изваждане на хора под развалините
25 апр 2023 13:10, Йоана Цонева
76
Руска ракета разруши музей в Харковска област
Снимка: БГНЕС

Руска ракета С-300 е разрушила регионалния музей в Кепянск, Харковска област. Веднага са започнали спасителните операции, тъй като под развалините със сигурност са останали хора.

Първоначалните информации са за един загинал, десет ранени и още няколко души, които остават в капана на руините.

Според ръководителя на Харковска област Олег Синегубов най-малко двама души остават под развалините.

Още по темата
Загиналият е бил служител на музея.

Украинският президент Володимир Зеленски реагира с обещание отговорните за военните престъпления срещу Украйна да бъдат наказани и то безмилостно.

"Терористичната държава прави всичко, за да ни унищожи напълно: нашата история, нашата култура и нашия народ, като използва абсолютно варварски методи, докато убива украинци. Нямаме право да забравим това нито за секунда и няма да го забравим", посочи Володимир Зеленски

"Вероятността от нови ракетни атаки срещу Харков и населените места в региона остава доста висока. Не пренебрегвайте алармите и се укривайте", написа Синегубов в своя канал в Telegram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
5
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Как я познахте,че е Ц300?Да не сте и намерили табелката.След такава експлозия остават само купчина строителни отпадъци,които няма кой да изхвърли.Хохлите няма да мирясат докато ушанките не им изравнят сградите до кота нула.
60
2
 
8
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Неграмотните укри стрелят по своите нищо ново
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е С-300, сигурно е украинска, паднала по погрешка. Тези ракети не стават за наземни цели. Кога ще го разберете?
58
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо чудно по принцип Мордора подобно на талибаните и ИДИЛ е против културата.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааааааааааа ха ха на територията на градския музей е била организирана тайна среща на украинското военно командване, по време на която, според редица предположения, са били обсъдени плановете за контранастъпление на украинските войски и хоп бомбата е свършила доста работа, вече има кадри от мястото и как от задната част на сградата се опитват да извадят останалите живи!
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** досущ като ИДИЛ. Рушат история и изкуство.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли някоя цивилна сграда улучиха *** укри? Ами като не могат да боравят с комплекса С-300, да спрат с опитите си, изтрепаха сума свои. И ако не могат да се научат да работят със С-300, как ще боравят с Пейтриътите? Понеже там няма как да кажат, че са стреляли руснаците ...
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Nesnam kakvi bg.urki sastitavat faschgite sabravihte li Bylgarite isgoreni v Odesa isgoreni Bylgarski znamena i mnogo drugi faschiski deania kaoto tolko milete sa tjh hvataite baira i na fronta
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами война е , Зелев !Защо укрите изгориха българското знаме в центъра на Киев , и в още един град в Украйна ?
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Произведено ФЪФ:''МАДЕ ИН Бг'' , надпис ''КОЗУНАЦИ''!
51
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко им е като на Идил. Режат глави, стрелят по културни сгради... абе азиатска работя.
50
3
 
16
 
! Отговори
Колко да е Руска? преди 1 година
Ама това като ракетата дето падна в Полша ли?
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и онази дето падна в Полша и тя беше руска но само за пропаганда иначе се оказа че е Украйнска и бързо се потулиха нещата. Сега е същото и който вярва на тези западни пропаганди няма 2 сиви клетки.
48
8
 
4
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Я, днеса явно е превзет от нацистките руски хакери щом всичките кометари са руска пропаганда, а единствения, казващ истината, т.е. че рашистията е нацистка диктатура и терористична организация, а не държава бива изтрит моментално. Браво бе днеса - доказахте се като фашистки *** и вие. Дерзайте. Копайте в дъното и до нови срещи оттатък - в другия свят. И там ще сте в казана, а не в рая.
47
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Ракетата е руска ама кой е истрелял" ДА БЪДЕМ ТОЧНИ - Ракета С-300 производство на СССР и собственост на ВСУ не е уцелила целта срещу която е изстреляна, самоликвидатора не е сработил и при падане на земята е поразила въпросния музей.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетата е руска ама кой е истрелял
45
2
 
18
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Реално какво е станало: С-300 на ВСУ е среляла по руска цел реално няма значение каква е - ракетата не е уцелила и системата за сигурност не е сработила(самоликвидация) след това ракетата пада върху въпросния Музей. И да Принципно от серийните номера веднага ще се докаже чия е ракетата.
44
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Малко факти: Да част от комплексите С-300 може да стреля по кораби и теоретично да стреля по наземни цели но в зоната на пряка видимост. ДА ПОГЛЕДНЕМ КАРТАТА минималното разстояние от Купянск до границата на Луганска област където са най-близко РФ военни е 31-32км а минималното разстояние до Мадър Раша е 45км - Обърнете внимание на МИНИМАЛНО РАЗСТОЯНИЕ тоест елементите на комплекса да са баш на бойното поле... Заради Кривината на Земята няма практически видимост. С ДРУГИ ДУМИ ПРАВЯТ НИ НА ШАРАНИ
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ракетите са поне по две. Втората улучва целта. Щото музея не е целта на руснаците. Укрите нарочно свалят ракети над цивилни обекти. Целта на руските ракети са военни обекти. Освен ако укрите не крият оръжия в музея.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ракетите са поне по две. Втората улучва целта. Щото музея не е целта на руснаците. Укрите нарочно всвалят ракети над цивилни обекти. Целта на руските ра ли ети са военни обекти. Освен ако укрите не крият оръжия в музея.