Москва нападна Харковска област

Според Русия става въпрос за случайно" или "аварийно" изпускане на боеприпаси
23 апр 2023 07:45, Йоана Цонева
70
Москва нападна Харковска област
Снимка: БГНЕС

В събота руските войски са атакували украинската Харковска област. Ударени са Харков и селището Котляри, съобщи УНИАН. Регистрирани са нападения и срещу Слободски и Основянски райони.

Няма данни за ранени и загинали.

Според Евгений Василенко, говорител на областния отдел на Държавната служба за извънредни ситуации, руска ракета е ударила някоко жилищни сгради. Три коли са повредени от взрива.

В 22:02 часа в събота в района на Харков е обявена въздушна тревога. Продължила е почти час.

През това време от територията на Белгородска област на Руската федерация руската войска обстрелва града и района с ракети С-300.

Според Москва, става въпрос за неволен акт.

Държавните медии обвиниха за инцидента "случайно" или "аварийно" изпускане на боеприпаси.

Пилотът обикновено изпуска боеприпаси в "безопасен" режим, така че да не детонират и да се опитат да направят това в ненаселен район.

Повече от 3000 души бяха евакуирани в събота от жилищни сгради в руския град Белгород, след като бомба беше открита близо до района.

Още по темата
Според специалисти по експлозиви няма опасност от експлозия.

Областният управител на Белгород Вячеслав Гладков каза в канала си в Telegram, че бомбата е премахната от района и хората се прибират в жилищата си.

Регионът на Белгород е сцена на няколко експлозии и бомбени атентати след инвазията на Русия в съседна Украйна през февруари 2022 г. Градът беше един от районите за разполагане на руските войски в навечерието на инвазията.

През изминалото денонощие украинските военни са обстрелвали 25 пъти населените места на Донецката народна република (ДНР), като са изстреляли по тях 119 снаряда. Това съобщи в неделя ТАСС, като цитира представителството на републиката в Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Песков свири Вагнер преди 1 година
в Московската Филхармония ! Що не ръкопляскате ?
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владислав Амосов от Якутия, екс офицер от Главно Разузнавателно Управление ГРУ на РФ премина на страната на Украйна. Защото Русия започна бандитска война. Той създава Сибирсия Батальон от бойци от Сибир, решили да свалят Путинския престъпен режим.
55
8
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Мнозинството от хората в България иска да се присъедини към Русия... Вероятно ще завърши със сделка в полза на Турция.
54
7
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Според руската пропаганда населението на Харков с нетърпение очаква руските "освободители".Така ли ще ги освобождавате? Като ги разбомбите и ги оставите без жилища? Хубава работа,ама руска.
53
10
 
12
 
! Отговори
САЩ е рай за урудите преди 1 година
До До 25 Всичко живо бяга на Запад??? Тая опорка беше актуална ПРЕДИ 30 ГОДИНИ.Ти от кома ли се събуждаш? Повече от две десетилетия на Запад "бягат" мъързеливи и неграмотни неегра... бедни араби с рошави бради и още по-бедни източноевропейски роми с мераци за безкрайни социални помощи и безплатна къща.Те хора от Западна Европа НЕ ИСКАТ вече да живеят в САЩ ти руснаци изпращаш ... Какво да правят там нормални , бели хетеросексуални мъже и жени? Да ги гръмне някой дрогиран психопат ли ?
52
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и на нас ще ни се прииска Москва да ни нападне, за да излезем от гетото Европа, в в който се превръща райската градина на Барел, вече бивша.
51
15
 
21
 
! Отговори
Да ви светнем... преди 1 година
"украинската Харковска област? Правилно е да се каже: окупираната от украинците Харковска област! Тази област от незапомнени времена е била населена с руснаци. Не спестявайте истината на читателите. Бъдете коректни журналисти.
50
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Малко сте се объркали в превода ... ама то българската журналистическа клика толкова си може ...
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме кефят такива новини ! Пия си кафето с кеф!
48
1
 
12
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Добре де - от статията разбрах, че самолет изпуска неволно ракети С-300. Как става тази работа, не знам, но щом казват ...
47
7
 
12
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Мечето мачка
46
4
 
15
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Няма кой да обясни че този комплекс ракети С300 са за противъздушна отбрана ,а не за обстрел на наземни цели.
45
24
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Кой кого нападна бе мушморок?!? Да не би ,,ФАЩ" да нападнаха Русия ???.....И защо милиони руснаци избягаха и се заселиха в САЩ и продължават?....И защо децата и внуците на държавните руски ръководители ДО ЕДИН учат ,работят,живеят и остават на запад в САЩ,Англия,Швейцария,Германия?...Родителите уж патриоти,а пращат децата си назапад!
44
5
 
5
 
! Отговори
А ха до 50 преди 1 година
Той ако харесваше Путин - веднага щяха да го усвоят в Русия..., Но явно Не го харесва!!! И прав е!
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той от Украйна е избягал, а не от Путин, бе, 45! А най вероятно от едните и другите! Украински руснак! Сега представя България!
42
10
 
19
 
! Отговори
Агенция ЕЖК преди 1 година
прИзентс... Алоооу,розовите балонЕ?!? Дори и укрите не вярват на Укропропагандата си! Пресолихте мандЖата,бре! :) Поне в неделя си вземете почивка и не ни занимавайте с клюки и предсказания на укро-(не)зависимата (дез) информационна агенция за клюкини и измишльотини,наричана още униан... :) Починете си мъничко :)
41
17
 
13
 
! Отговори
Ц преди 1 година
Москва има апетити поне към 1/2 от Украйна. Алчни за земи.
40
15
 
5
 
! Отговори
Упс до 43 преди 1 година
И за какво трябва да бъде упрекван? Изплъзнал се е на Путин и избягал в една що годе нормална държава. Дано да не е във Варна, че те скоро ще са към руската джамахирия.
39
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще победи московия в тая война щик да влезе в дупето на путин
38
2
 
17
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Между другото, вчера едно момче от Харков взе бронз за България на европейското по борба - Семьон Новиков! Научил е български, видно от интервюто с него, получил е гражданство! Европейски шампион за Украйна от 2020 г. Подкрепя го и украинския отбор! Вероятно е руснак и никой не го упреква, че е намерил този изход в България!