Германия разреши на Украйна да използва нейни оръжия срещу цели в Русия

Решението е взето от правителството в Берлин
31 май 2024 13:02, Елка Василева
209
Германия разреши на Украйна да използва нейни оръжия срещу цели в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Германското правителство разреши на Украйна да използва доставяни от Германия оръжия срещу военни цели в Русия, съобщи днес в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт, цитиран от ДПА.

Още по темата
През последните седмици Украйна настояваше пред поддръжниците си да получи разрешение да използва оръжия, доставени от Запада, за нанасяне на удари по руските сили на руска територия. Няколко страни, в това число САЩ, вече предприеха подобни стъпки, за да дадат на Украйна повече свобода на действие при използването на доставяните й от Запада оръжия.

Отпускайки военна помощ, множество западни държави поставиха условие Украйна да използва предоставеното оръжие Украйна единствено на украинска територия. Това условие имаше за цел да се избегне ескалация с Русия и да се предотврати прякото въвличане на съюзниците на Украйна в конфликта, отбелязва ДПА.

Напоследък обаче Украйна твърди, че руските сили се възползват от тези ограничения, за да струпват войски близо до границата и да извършват нападения срещу украинска територия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
ПОСТЕПЕННО И УПОРИТО преди 4 седмици
ХАЗАРИТЕ ТИКАТ СВЕТА КЪМ ЯДРЕНО САМОУНИЩОЖЕНИЕ
190
0
 
5
 
! Отговори
. преди 4 седмици
Не знам за къде са тръгнали всички тия, ама Китай и Индия още не са се включили в кеча. Е тогава натюту ше се види в чудо!
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бе незнам кой агресор и кой не, ама гледам натото стяга армии праща оръжие и прави майдани в държава която нито е в нато нито в ЕС, гледам също, че има американски и натовски войници в повече държави от колкото руски.
188
0
 
1
 
! Отговори
д0189 преди 4 седмици
холандия опазена, май скоро не си се вясвал тъдява, Дания може би, защото датчаните им правят откази и ги връщат без много приказки.
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ирландеца Джоузеф Байдън да изпрати ченгетата от ЦРУ и АНС да претършуват в град Дъблин в Ирландия родният дом на Боно от Ю Ту и там ще го намери и арестува укриващият се Владимир Путин и по този начин ще спечели втори мандат побеждавайки Доналд Тръмп което е главната цел а не Путин.................. "Предизборната БОРБА в САЩ е изключително ЖЕСТОКА,избори а след изборите червеите".......както е казал ПОЕТА......... надежда всякаква оставете че англоезичните са свобода или демокрация
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ква Германия кви пет лева ,тука фереджетата са навсякъде.В геиминга има израз Тотал щета.Да не говоря за гетата в Брюксел.Единствените държави които все още се опазват чисти в Европа са Унгарците,Австрииците и Холандия
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Е?На Тракия са се случили катастрофи и блокиране на пътя, от две военни колони, пътуващи по различно време. Нали вярват в провидения, явно и провидението, че и Господ, не е за украинските нацисти!
184
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арееее, спирайте я тази война, Зеленски да капитулира вече! А Германия да не се пъха между шамарите.
183
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв Бисмарк тия отдавна загубиха битката в собствената си държава ....Германия ако не се спаси с победа на АРГ на изборите ,отива в историята под вещото евреиско ръководство ще стане най-*** държава в Европа,А жабарите ако не изберът Мари лйо Пен са обречени да бъдат първата черна държава в Европа.
182
5
 
11
 
! Отговори
Бисмарк преди 1 месец
Германия забрави за пореден път заветите на своят създател канцлера Ото Фон Бисмарк. А те гласят: Каквото и да прави Германия и в каквато и война да участва Никога да не напада Русия ! И още: Русия потегля бавно, Но за сметка на това пристига бързо ! Справка: Карл XII, Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер.
181
1
 
1
 
! Отговори
хурков преди 1 месец
До ЯМБОЛИЯ Или си ЛУД за щавене или си пълен *** !!!!?
180
5
 
14
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
После да не питат защо руски ботуш крачи в Берлин!!!
179
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе да ти кажа те да са благодарни на черните и мюслите че харесват бели грозотии ,щот да видиш красива германка е да си ударил 5 от тотото,то и австрииките са същите *** и белгииките ,аиде холандките може да се каже са по друго тесто .Ама и оня оня дето пише от обора не му завиждам ,как живееш с толкова грозотии бе брато,явно приказката надървен *** ,*** *** не поддбира е много истинска
178
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност Втората световна война по отношение на Просията Германия я е спечелила. Разбили са плановете на Сталин да пороби цяла Европа, изтребили са над 10 млн комунистически смрадове срещу само 3 млн от своите и накрая си запазиха 2/3 от територията и направиха ново икономическо чудо, докато официалните "пабидители" се удавиха в собствените силай на.
177
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Контраофанзивата как върви? Върнаха ли вече Крим?
176
19
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Нощеска Украйна съсипа ГСМ-на цяло пристанище - порт Кавказ, със собствените си ракети Нептун. Така че кой знае какви разрешения не са им нужни.
175
3
 
18
 
! Отговори
не е прецедент преди 1 месец
До Грозно Няма да им е за първи път кьо-павата политика на германците. На 22 юни 1941 година рано сутринта през границата към Германия са преминали последните вагони натоварени с нефт и жито за Третия райх. Вместо сътрудничеството и взаимно изгодната търговия немците избраха войната и разрушението както в Русия, така и в Германия накрая.
174
1
 
18
 
! Отговори
има още добри новини преди 1 месец
До 1912 Добрата новина е, че скоро ще започне Третата световна. Ти заедно с много други хора ще бъдеш само един студен труп и въобще ще забравиш за копейките и доларите. В ковчега на теб и приятелите ти изобщо няма да ви бъде до копейки и американски центове.
173
8
 
25
 
! Отговори
Грозно преди 1 месец
Мое мнение е че по ненормално поведение от това на германците няма . При този разтеж на икономиката с всички евтини руски енергиини соровини . И те да предприемат такава политика та това е самоубииство . Голями мощни фирми като BASF фалираха .
172
14
 
5
 
! Отговори
1912 преди 1 месец
Тази дни добрите новини следват една след друга. Гледам копейките в България вече са се ***...