Мицкоски: Стига поразии, стига политики и дипломация на огънат гръбнак

РСМ приема Конституцията, чак когато има гаранция за ЕС
18 сеп 2024 17:00, Нели Христова
119
Мицкоски: Стига поразии, стига политики и дипломация на огънат гръбнак
Снимка: БГНЕС

"Позицията на правителството на Северна Македония, относно конституционните промени, е ясна. Моята позиция е ясна. Стига поразии, стига политики и дипломация на огънат гръбнак и целуване на обувки. Сега имаме политика и дипломация, която се основава на двупосочна улица. Искам да говорим за ценности, за зачитане на правата на човека и да знаем, че ако го започнем, както ни беше обещано през онази 2018 г., след 3, 4, максимум 5 години ще завършим този път и ще бъдем член на ЕС".

Това заяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски преди визитата си в Брюксел, където ще проведе работна среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лаейн.

Мицкокси каза, че по време на срещата ще бъде обсъдена европейската интеграция на Скопие и че той ще защити македонските национални интереси.

"Искаме да представим аргументите, искаме да предадем разочарованието, което изпитват македонските граждани, защото то е голямо, бих казал огромно, защото повече от две десетилетия и половина след като започнахме пътя си към ЕС, повече от десетилетие и половина след като официално получихме първия положителен доклад от ЕК за началото на тези преговори. Не можем да започнем не защото не спазваме критериите от Копенхаген, не защото сме любители на европейските ценности, а защото има изкуствено наложени пречки, които никой народ, никоя държава не е имала, както ние" , каза министър-председателят.

По силата на т.нар. "Френско предложение", прието от България и РСМ през 2022 г., Скопие е длъжно да впише българите в преамбюла на своята конституция, за да започне преговори с ЕС.

Новото македонско правителство, начело с Християн Мицкоски, твърди, че ще търси предоговаряне на преговорната рамка с ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Балкани
Нова такса: Гърция с такса от 20 евро на пътник за круизите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
10
 
! Отговори
Крадете всички преди 1 ден
Български владетели,ЦАРЕ,РЕВОЛЮЦИОНЕРИ и голям зор да ги направите ***,като им отнемате привилегията да са Българи както БОГ е отредил своя БОЖИ НАРОД-БЪЛГАРИТЕ.
38
0
 
16
 
! Отговори
Живко преди 1 ден
Този го гледам на клиповете,постоянно се клати , не е добре с нервите това момче. А и в самата Северна Македония вече има доста лоши коментари за него и Силяновска. Усетиха се македонците,че тия двамата яки ги излъгаха .
37
0
 
10
 
! Отговори
Гедер преди 1 ден
Истината е ,че 10 метра бряг на Бяло Море или 100 метра на Черно Море, струват повече от цялата територия на Република Северна Македония.Така ,че не ни трябват тия техни чукари , заради които изгубихме излаза си на Бяло Море.
36
0
 
12
 
! Отговори
Всички договори преди 1 ден
Нарушавате от съществуването ви като население на ВАРДАРСКИте баири.Предатели на човешкият род,без ИНДЕНТИЧНОСТ, култура, ПИСМЕНОСТ, АЗБУКА, ТРАДИЦИИ, ФОЛКЛОР и т.н.,поругавате и опорочавате човешките ценности на християнската вяра и общност.
35
1
 
22
 
! Отговори
Сандански преди 1 ден
Ако беше жив Яне щеше да отреже главата на Мицковски и да я изпрати в колет на майка му за 8ми март!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович по баща Путин, с мама Шаломович!
33
1
 
9
 
! Отговори
Капитанът преди 1 ден
Това със знамето малко ми прилича на някаква руска схема ,в която участват всички руски агенти в България и РСМ. Тази Силяновска ей така изведнъж решава да дойде да гледа опера в България и се самопоканва на среща с Радев, той пък я води в някаква зала и се снимат само пред българското знаме,а Силяновска си трае. Много странни неща се случват между руския фен Радев и съветската баба Гордана.
32
2
 
14
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 ден
ФИРОМ бе заченат в Москва! Тито му е майка,Сталин е баща!
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Стига илюзии за членство в ЕС.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Недоимперията РАСИА: знаме - от Холандия, герб - византийски, химн - интернационал", територия - на Златната орда на Чингис, население - блатен планктон, расийски език - изкилифинчен старобългарски, история - фантазии на душевно-болни сатрапи като Сталин и Путин. Вечен крепостен затвор,управляван от нерасиани. Същото като Македония,ама 200 години по-старо.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Вардарска Македония в лицето на тоя сърбомански червей иска да влезе в ЕС с газо напред!Нали знаете какво ще получи отзад при това движение?
28
1
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 ден
Мицкоски , спри да слушаш Вучич и стига си се оправдавал! Ако искаш РСМ да влезе в ЕС , спазвайте и изпълнявайте международните договори и спогодби и не търсете под теле!
27
1
 
12
 
! Отговори
Gorskio преди 1 ден
Сега ще се сблъска с бетонният бърз влак на европейската дипломация :) Не могат да осъзнаят, че никой няма да ги вземе в ЕС, докато имат дървеняшко отношение към съседите си и бесен шовинизъм. Както и нас не ни взеха навремето
26
1
 
7
 
! Отговори
До 2050г. Ще бъде преди 1 ден
ВЕТОТО и до тогава на всеки 5 години ще се сменя името на Северна NORTH Република МекереСТАН,пердон, Македония.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Македонците са толкова разочаровани от такива като теб мицкоски, че идват с документи ДОКАЗВАЩИ БЪЛГАРСКИЯ им произход и взимат Български паспорти. По пътя по който вървите по скоро ще станете република на русия или сърбия. Не си губи времето да се разхождаш до Брюксел.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Такова чудо не е имало- да поставя условия на ЕС! Ашколсун тая югославска школовка!
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
НА МАКЕТАТА-ПОЛИТИЧАРИ ШПИОНИ НА БЕЛГРАД НАЙ ИМ СЕ ХАРЕСВА СРЪБСКОТО ЗНАМЕ А НЕ ТОВА С ВЕНТИЛАТОРА.
22
1
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 1 ден
Четвърт млн северни българи се напинят да се представят за антични македонци, а всъщност са антични бклци. Да си е.. м. проста.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не ви тряаа на баир лозе бе.
20
3
 
6
 
! Отговори
БЕЗРОДНИ НАГАЖДАЧИ преди 1 ден
дРУГИТЕ АРМИИ СЕ ПРЕВЪОРЪЖАВАТ СЪС СОБСТВЕНАТА ВОЕННА ПРОМИШЛЕНОСТ А НИЕ ОТВАРЯМЕ ОТНОВО ФАЛИРАЛИТЕ ЗАВОДИ ЗА сТРАЙКЪР НА сащ - кРАСИМИР кАРАКАЧАНОВ.