Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!

Няма да превиваме гръбнака на македонското общество, заяви той
16 сеп 2024 12:33, Нели Христова
122
Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Християн Мицкоски атакува България заради липсата на македонското знаме по време на срещата между президентите Гордана Силяновска-Давкова и Румен Радев.

Срещата между двамата не беше официална, нито самото посещение на Силяновска в страната ни.

"В миналото, когато македонското достойнство се унижаваше и продаваше, тогава мълчаха, превиха гръб и бяха съблазнени от тези, които ни унижаваха и тъпчеха. Сега нещата се решават по дипломатически път и се изпращат протестни ноти. Вече няма да имаме дипломация с превит гръбнак - когато се премине червената линия, трябва да се реагира. Ако не реагирате, изключението ще стане практика", заяви Мицкоски в коментар за разговорите на 13 септември в София.

За него е важно "Европа и светът да видят открито какви са истинските намерения на ръководството в София".

"Истинските им намерения не са българите (да бъдат вписани) в Конституцията, това е най-малкият проблем. Тук нуждата от показване на мускули е много по-голяма. Винаги сме готови да отвърнем добросъседските отношения с доброта, но когато червените линии бъдат прекрачени, трябва да се намесим, както е сега. Затова ще връчим протестна нота на посланика на източната ни съседка", каза Мицкоски.

"Имаше реакция от кабинета на президента. Беше пределно ясно защо не реагирахме още в този ден (13 септември) - в интерес на уважението към загиналите летци в България. Не искахме да създаваме напрежение. Преди се мълчеше и никой не се притесняваше и това беше европейската ценност, а сега защо сме реагирали? Затова ще реагираме, може би при всяко преминаване на червената линия. Нямаме намерение да превиваме гръбнака на македонското общество", добави лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Относно работата на смесената Историческа комисия, която има нов състав от македонска страна, Мицкоски каза:

"Това са процеси, които продължават десетилетия, имаме такива примери в Европа. Всяко прибързано решение ражда прибързани изводи, а те могат да бъдат грешни. Ето защо очаквам в добросъседски дух членовете на комисията от двете страни да разговарят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от Балкани
Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 дни
Ся макетата като ги отделят от Албания зя преговорите и ще стане голям сеир. Албанските партии ще се възпалят и на Мицко ще му припари под ГЗ :)))))))))))) Ще бяга през глава за Белград при господарите му.
81
0
 
19
 
! Отговори
ЛошиЯт ВълкЪ преди 3 дни
Кви линии бе шматки така ли не разбрахте че несте нищо никои за нищо не ви има !!!!Докато не си признаете че сте отаиката на България събрана там збирщина от лъжци и смешници това сте!Но поне като си признаете че сте Българи ще вземат да ви уважават другите страни иначе ще сте си посмешишта и това е! Ама и това си заслужавате с наглоста с кражбите на история и единтичност и всички останали глупости които вършите
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тия, макетата, от мравката правят слон! Жената дошла в София на опера и се отбила при Радев неофициално да си поговорят на кафе. К'ви знамена, к' ви 5 лева? И като я гледах, беше много щастлива. Явно добре са си поговорили. Ама тоя кютук, ако не се прави на мъж, сигурно никой няма да го забележи дори в страната му, защото освен да плюе по България, нищо не прави за страната си. Не че и това плюене е в нейна полза.
79
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 3 дни
*** измислени македонци, като измислената им история!
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя вентилатор им е издухал античните мозъци !
77
1
 
25
 
! Отговори
Тото преди 3 дни
Този Христос Мицококис ще види ЕС само през крив макарон...
76
1
 
29
 
! Отговори
Роки преди 3 дни
Да ме прощавате, ама вие имате вентилатор, знаме нямате
75
1
 
25
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 3 дни
леле умряхме от страх.. хахахахахахахаи като е преминал българския президент червената линия какво ще направите?! хахахахахахаха
74
2
 
23
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 3 дни
Този е прекарал детството си в Югославия.Там Лепа Брена му е пяла песента "Удри муюуу"
73
3
 
25
 
! Отговори
Един Българин преди 3 дни
Мицко започва да прилича на на*рано бебе, което не са го преповили. Добре, разбрахме, че на теб истинската ти цел е да останеш беден и изолиран с твоите комунистически приятели Путин и Вълчев, но това цивилизованият свят не го интересува. Вашата бабка е била на опера и случайно се е срещнала с президента, а той от уважение я е снимал. Връчвай каквото искаш, само война не ни обявявай моля те. Не искаме братоубийствена война.
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Колко гордо стои Силяновска пред българското знаме. Нейните предци са били български генерали. Има братовчеди в София, истински българи.
71
2
 
24
 
! Отговори
Северен Макдоналдс преди 3 дни
Дори националното им знаме, подозрително прилича на японския имперски флаг през войната, а и гърците мрънкат, че им крадат историята.
70
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Абе за българите и по лошо е било. Къде беше ходил наш Радю официално със свита та никой не излезе да му каже здрасти. И си подви куйрука
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Възпитани хора. Европейци.
68
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Като например, ме президента на Македония е бил на частна среща при Радев!" - Ти мал_оумен ли си или се правиш на такъв? Нали разбираш, че има разлика в качеството си на какъв си в България? Когато е в качеството си на президент, да тогава има нужда от знаме, но когато идваш тук в качеството си на любител на опера, тогава знамена няма, защото си обикновен гражданин дошъл на опера в България. Силяноска беше тук на опера. Точка.
67
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев се изложил или по-скоро екипа му, като не са се извинили за грешката, а твърдят че Силяновска е била на чатна среща при Радев! Ако беше така срещата щеше да са у тях , а не в държавна институция! Силяновска и Мицкоски, нямаше нищо да кажат, ако не беше опозицията в Македония коя попита от коя държава е Силяновска на срещата с Радев! Има протокол при такива срещи и той не е спазен!
66
3
 
19
 
! Отговори
Да си припомним преди 3 дни
ФИРОМ бе заченат в Москва! Тито му е майка,Сталин е баща!
65
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Според мен редно е да се извини президентството за допуснатата грешка!" - Ако беше официално посещение щеше да е грешка и щеше да има нужда от извинение. В случая не е така. Силяноска е дошла да гледа/слуша опера в София и между другото се е видяла НЕофициално с Радев. Те НЕофициално можеха да се видят и у тях на кафе. И там ли в коридора у Радев трябваше да я посрещне с македонското знаме? Като дойде официално, ще има и знаме. Като идва на опера, да си гледа операта и да не мисли за знамена.
64
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не е важно какво казва Мицкоски или Силяноска или който и да е ! Важно е че е допусната грешка! Тук на нас може да ни лъжата както си искат! Като например, ме президента на Македония е бил на частна среща при Радев! Това е много абсурдно! Кажете, имахме инцидент и беше допусната грешка! Толкова е лесно! Иначе се излагаме пред целия свят!
63
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Според мен редно е да се извини президентството за допуснатата грешка! Много е лесно да се каже извинявай , когато направиш грешка! Как щеше да реагира Радев, ако отидем на посещение където и да е и да не сложат Българския флаг? За бога , Радев и президентството само злепоставят България, нищо повече! За вътрешна употреба може да кажат всичко, но за другите държави е редно да се извинят, иначе говори лошо за нас! Допуснали са грешка и толкова! Няма как да е частно посещение в президентството!