Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!

Няма да превиваме гръбнака на македонското общество, заяви той
16 сеп 2024 12:33, Нели Христова
122
Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Християн Мицкоски атакува България заради липсата на македонското знаме по време на срещата между президентите Гордана Силяновска-Давкова и Румен Радев.

Срещата между двамата не беше официална, нито самото посещение на Силяновска в страната ни.

"В миналото, когато македонското достойнство се унижаваше и продаваше, тогава мълчаха, превиха гръб и бяха съблазнени от тези, които ни унижаваха и тъпчеха. Сега нещата се решават по дипломатически път и се изпращат протестни ноти. Вече няма да имаме дипломация с превит гръбнак - когато се премине червената линия, трябва да се реагира. Ако не реагирате, изключението ще стане практика", заяви Мицкоски в коментар за разговорите на 13 септември в София.

За него е важно "Европа и светът да видят открито какви са истинските намерения на ръководството в София".

"Истинските им намерения не са българите (да бъдат вписани) в Конституцията, това е най-малкият проблем. Тук нуждата от показване на мускули е много по-голяма. Винаги сме готови да отвърнем добросъседските отношения с доброта, но когато червените линии бъдат прекрачени, трябва да се намесим, както е сега. Затова ще връчим протестна нота на посланика на източната ни съседка", каза Мицкоски.

"Имаше реакция от кабинета на президента. Беше пределно ясно защо не реагирахме още в този ден (13 септември) - в интерес на уважението към загиналите летци в България. Не искахме да създаваме напрежение. Преди се мълчеше и никой не се притесняваше и това беше европейската ценност, а сега защо сме реагирали? Затова ще реагираме, може би при всяко преминаване на червената линия. Нямаме намерение да превиваме гръбнака на македонското общество", добави лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Относно работата на смесената Историческа комисия, която има нов състав от македонска страна, Мицкоски каза:

"Това са процеси, които продължават десетилетия, имаме такива примери в Европа. Всяко прибързано решение ражда прибързани изводи, а те могат да бъдат грешни. Ето защо очаквам в добросъседски дух членовете на комисията от двете страни да разговарят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от Балкани
Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Редовно пътувам в Сърбия от години ! Каква е страната и икономиката си е тяхна работа ! Аз искам да ви кажа за инфраструктурата - за магистралата ( вече имат още една , строят и трета ) е ясно - който е пътувал , знае ! По - важното е , че от няколко години почти по всички маршрути , които съм минавал , асфалът се подменя основно - навсякъде !!" - И? Да ми хвалиш инфрастурктурата на Германия разбирам, но на Сърбия. Асфалтът е по-важен за теб пътуващият. За живеещите там са по-важни заплатите.
61
1
 
22
 
! Отговори
Майора преди 3 дни
Ало Мицкоски сръбски агент , къде пише в протокола че на неофициална среща трябва да има знаме на гостуващата страна? И защо не протестира когато в Хърватия на среща с премиера , същото нямаше македонското знаме? Засрамете се, не така се решават въпроси от двустранно сътрудничество, докатоне спазвате международните договори и спогодби , няма да видите ЕС! Не се правете на света вода ненапита!
60
3
 
15
 
! Отговори
Северджанъм преди 3 дни
Кое знаме трябваше да сложим, вентилатора или албанското?Те у Севера се веят наравно.Дори в западна северна се вее само албанското.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оф тия макета някой нарочно ли ги кара да се праят на много глупави? Ся кво ? Ша на нападат ли зарад байряка с ядрено оръжие макетата ?
58
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Румен Радев е руска школа как ги прецака, това е добре планирано.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Премина червената линия и навлезе в кафявата точка
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Цветелина Стара мома ли сте?
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мицкоски се страхува булгарите да не му направят това, което той би направил на тях. Напълно в негов стил е да не уважи знаме, договор или протокол, за да унижи българите, затова и смята, че и другите са политически еднодневки с една песен в репертоара, като него.
54
7
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Редовно пътувам в Сърбия от години ! Каква е страната и икономиката си е тяхна работа ! Аз искам да ви кажа за инфраструктурата - за магистралата ( вече имат още една , строят и трета ) е ясно - който е пътувал , знае ! По - важното е , че от няколко години почти по всички маршрути , които съм минавал , асфалът се подменя основно - навсякъде !!
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мицко, първо си оправи правителството, а после се заплашвай. Министрите свободно слагат албански знамена, а вие мълчите, страх от тях. У вас знамето не се цени, а вие го казвате все едно е в България.
52
10
 
2
 
! Отговори
Цветелина преди 3 дни
Само начело с такива опитни и безкористни държавници като г-н Делян Пеевски и г-н Кирил Петков България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет и всенародното благоденствие. Всяка мъдра дума на г-н Делян Пеевски и г-н Кирил Петков е нож в сърцето на омразната на всички българи Русия.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Име - Има си статистики къде хората печелят повече и къде се живее по-добре. България определено бие по тези показатели. В България БВП на глава от населението вече е 14 000 долара на калпак. В Сърбия е 9500. Какво да коментираме повече хахаха И наистина не знам, какво й е по-хубавото на сръбската инфраструктура. Ако сравняваме магистралата им с някой наш сел_ски път, да, тогава е по-хубава.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Име - И какво точно им е по-хубавото на инфраструктурата? Имат една магистрала, която не бих казал, че е нещо кой знае какво и по-хубава от нашите. Между другото ние имаме няколко. Да сравняваш България със Сърбия днес е доста смешно. Вече разликата е доста голяма и определено е в полза на България.
49
6
 
15
 
! Отговори
Българка преди 3 дни
Тея македонците са същите отцепродавци като украинците.
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Брех, тия ще вземат да ни обяват война зарад знамето. Бързо да купим още Ф16-ки да се защитим, ха ха ха
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоз ЕС до 3000- ната година няма да го видите!!!!!
46
7
 
4
 
! Отговори
Име преди 3 дни
До 27. Не знам колко по-голяма икономика сме от Сърбия, но инфраструктурата им е в пъти по-добра от нашата. Столиците дори не искам да ги сравнявам.
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да питам Мицкоски ако идва на почивка на българското Черноморие нужно ли е от границата до мястото, където ще почива навсякъде през 3 метра да има македонски знамена? Питам, за да знаем как да не преминаваме червените му линии хахаха
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мицковски може предварително да хване дръжката на Радев. Нищо не може, само трици яде.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До turk - Мразите ни, защото всички сме ви мачкали не веднъж. Трудно се преодоляват комплексите хахаха