Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната

Преди руското нахлуване страната наброяваше 38 млн. души
23 май 2024 22:29, Петър Бойчев
209
Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната
Снимка БГНЕС

В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с Русия с население, наброяващо едва 25 милиона души. Загубите на фронта обаче ще бъдат нищожни в сравнение с броя на напусналите страната. Това поясни Генералният директор на Киевския международен институт по социология Владимир Паниото в интервю за OBOZ.UA.

"Демографската ситуация в страната е много лоша. В същото време броят на загиналите на фронта е несравним с броя на тези, които са заминали в чужбина и не смятат да се връщат“, подчерта експертът, предава Фокус.

Паниото отбеляза, че в момента около шест милиона украинци пребивават в Европа като бежанци, а други един-два милиона са в Русия. Според оценки броят на тези, които никога няма да се върнат обратно в Украйна, нараства със 100-150 000 всеки месец. Преди началото на войната населението на Украйна наброяваше 38 милиона души.

"Така нашите основни загуби от демографска гледна точка са хората, които няма да се върнат. Демографите казват, че в най-лошия случай може да останем около 25 милиона след края на войната“, обясни социологът.

По думите му проблемът с нежеланието на бежанците да се завърнат в родината си се утежнява от негативното отношение към тях от страна на гражданите, останали в Украйна. Засега този негативизъм се излива в социалните мрежи, а в социологическите проучвания не се забелязва. Но бежанците също използват същите социални мрежи и виждат всичко, казва Паниото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от Войната в Украйна
Печели ли Украйна войната срещу корупцията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
кой успял - избегал, останалите стават отново руснаци
178
2
 
6
 
! Отговори
Шефрет преди 3 седмици
Тяхните не ги щат ,а на нас ни ги тропосват да ги храним. Укровдовица храня само след полов контакт
177
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-добре 25 милиона свободни от колкото 38 милиона зависими!
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Двадесет и пет милиона е твърде оптимистично,защото не сте сложили в сметките новите републики,където живеят няколко милиона,плюс населението на Крим!
175
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Близо до ума е, че мнозина от тези, които са напуснали страната и са приети и обгрижвани от гостоприемните наивници, третирани като свещена ..., едва ли ще се върнат у дома, където ги чака възстановяване на всичко и беднотия. Ще останат там, където са в момента, а патриотизъм ще хвърлят та бу-нище-то. Страни членки ще имат с тях същия вечен проблем, като с меркелови гости.
174
0
 
7
 
! Отговори
И в момента преди 3 седмици
Украйна и в момента е под 30млн. : 6 млн. на Запад, 2 милиона бежанци в Русия плюс 2-3 милиона в Донбас,Луганск,Крим , плюс 1 милион убити...ей ги 10-12 милиона.
173
0
 
4
 
! Отговори
някъв там преди 3 седмици
До до някъв там,Нещата са динамични, все още нищо не се знае! Информационното затъмнение относно конфликта е голямо! Аз не съм казал, че така ще стане, а просто съм разгледал различни варианти за край на военните действия! Принципно сте прав, че засега Украйна е тази, която се разпада, но за в бъдеще не се знае, особено при условие, че има явна намеса на страни от НАТО в конфликта! То тогава отиваме вече към 3-та световна, ама да се надяваме, че политиците ще проявят разум най-накрая!
172
2
 
9
 
! Отговори
25 милиона, но преди 3 седмици
с татарите, евреите и ромеите.
171
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейките вече са наводнили коментарите с глупостите си. Явно са им пуснали пак интернета на 4-ти км.
170
5
 
17
 
! Отговори
до някъв там преди 3 седмици
Голяма бъркотия е в главата ти. Припомням - Украйна се разпада ако не си разбрал. За какви репарации и разпад на Русия говориш? Това спокойно можеш да го отнесеш към сферата на научната фантастика.
169
6
 
22
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Обезлюдяването на Украйна си е американска цел. Украинската земя и минерални ресурси са изкупени от американски фирми и голямо население не им трябва. 20 млн са предостатъчни. Обаче ако Русия превземе всичко до Днепър става неприятно, инвестицията пропада.
168
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
На Запад почнахме да проглеждаме...
167
17
 
4
 
! Отговори
някъв там преди 3 седмици
огромни финансови репарации от страна на Русия, то е доста вероятно в самата Русия да настане хаос, разпад на държавността и анархия! Тогава Украина няма да е ясно от кого точно Украйна ще си търси репарациите, а и едва ли ще е добре за същата да има съседна нестабилна държава със 120млн.д. население!
166
11
 
3
 
! Отговори
някъв там преди 3 седмици
До Браво- то в Украйна защото гробищата са малки! На трезвомислещите вече им стана ясно, че нито Русия, нито Украйна може да спечелят нещо кой знае какво от този конфликт! При условие, че Русия успее да "превземе" още територии на Украйна, руснаците ги грози разрастване на конфликта, с открита намеса на военни от натовски държави в него! При условие, че Украйна, с огромна военна и финансова подкрепа от Запада успее да се наложи и да превземе Донбас и даже Крим, а и успее да изиска плащане на...
165
15
 
7
 
! Отговори
БРАВО!!! преди 3 седмици
Значи Русия е най-щастливата страна с огромни гробища...!!!!
164
2
 
5
 
! Отговори
Само питаме: преди 3 седмици
А, "ЩАСТЛИВИТЕ СЦЕНАРИИ" САМО ЗА РУСИЯ ЛИ СА....ХАХАХА....????!!!
163
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 2019 година имаше 900000 бежанци от Източна Украйна в Русия и около 200000 към останалите части на Украйна.
162
3
 
7
 
! Отговори
до 190 преди 3 седмици
Рачко, в България сте зле разни бачкотещи бачкери, като тебе с 3-4-5к заплати в склада. Не че и толкова заслужавате де. Айде емигрирай там на береш малините в Лондон и спокойно. Не ни трябваш! Слугинаж вече си внасяме.
161
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След войната ще се върнат в Новорус. Ще имат по две три гражданства. И макетата и те така. Нищо не става от тия !
160
4
 
22
 
! Отговори
Рачко преди 3 седмици
България е по зле и без война, реално напусналите са над 3,5 милиона,има няма 4 милиона в страната,но по статистика 7 милиона