Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната

Преди руското нахлуване страната наброяваше 38 млн. души
23 май 2024 22:29, Петър Бойчев
209
Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната
Снимка БГНЕС

В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с Русия с население, наброяващо едва 25 милиона души. Загубите на фронта обаче ще бъдат нищожни в сравнение с броя на напусналите страната. Това поясни Генералният директор на Киевския международен институт по социология Владимир Паниото в интервю за OBOZ.UA.

"Демографската ситуация в страната е много лоша. В същото време броят на загиналите на фронта е несравним с броя на тези, които са заминали в чужбина и не смятат да се връщат“, подчерта експертът, предава Фокус.

Паниото отбеляза, че в момента около шест милиона украинци пребивават в Европа като бежанци, а други един-два милиона са в Русия. Според оценки броят на тези, които никога няма да се върнат обратно в Украйна, нараства със 100-150 000 всеки месец. Преди началото на войната населението на Украйна наброяваше 38 милиона души.

"Така нашите основни загуби от демографска гледна точка са хората, които няма да се върнат. Демографите казват, че в най-лошия случай може да останем около 25 милиона след края на войната“, обясни социологът.

По думите му проблемът с нежеланието на бежанците да се завърнат в родината си се утежнява от негативното отношение към тях от страна на гражданите, останали в Украйна. Засега този негативизъм се излива в социалните мрежи, а в социологическите проучвания не се забелязва. Но бежанците също използват същите социални мрежи и виждат всичко, казва Паниото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
1
 
! Отговори
ЯО преди 1 месец
Тези са оптимисти.Да не са като родната ми Нигерия,която от 25 милиона население през 1960 сега е над 200 милиона.8 пъти увеличение за 64 години и реших свят да видя,като станах европеец.
98
1
 
3
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Нищо ново,прецаканите,които не са могли да избягат обвиняват успелите за съдбата си.Мога да си представя какво се пише там и как наричат тези,които няма да идат на фронта,а тяхните мъже и жени са на него от началото на войната.
97
5
 
5
 
! Отговори
илюминат преди 1 месец
Трябва да има войни, защото населението е много.................няма храна и ресурси за всички...............затова още много хора ще умират във войни.................руснаци, украинци, евреи, араби и др.!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Вегас, какво беше... Каквото се случи там там си остава :)
95
3
 
2
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
113, бил съм във всички тези държави. Политици и масони, никога не им е пукало за нас и няма да им пука.Доколкото за Украйна, няма да падне... Ще се надигнат партизанските отряди и пак ще си я вземат. Това си е тяхната държава.
94
0
 
1
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Когато станаха самостоятелна държава след като Елцин затвори във вилата за почивка Горбачов,който бе отишъл за своя изненада на последната си почивка като президент на СССР,за да подаде оставка и над него(Елцин) като президент на Русия да няма никой и се разпусна СССР,новата държава Украйна наброяваше 53 милиона население.
93
2
 
4
 
! Отговори
Украйна преди 1 месец
от 48 милиона(2006 г.) ще стане на 24 милиона жители..............50 % редуциране на населението ................това е резултатът от тази братоубийствена война.............но това е любимото занимание на наглосаксонците................да се избиваме помежду си славяните(руснаци с/у украинци)............българи с/у сърби.............радват се западните масони в Англия, Франция и САЩ!!
92
0
 
0
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Не ме гледайте, че споря с хората.Не казвам, че грешат, просто имат различно мнение от мен.Всеки има право на мнение, това е свободата. Жалко обаче, че не я оценяват и пазят. Хората умират за нея, а някой си я дават дори без да се замислят.
91
0
 
1
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
109, малко ме притесни. Ако има нещо звъни на 112, те имат методи.
90
0
 
1
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Дядка, удари една ракия за кръвоносните съдове :)
89
0
 
1
 
! Отговори
ДядкаСмашинкаЗаПулс преди 1 месец
Дано Русия да победи че пулса ми вече е към 300 дано да издържа до сутринта
88
0
 
3
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Държавата печели от данъци, от хора които работят. Без хора, няма държава
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-малобройно население означава по-малко грижи за държавата... Във всички минуси могат да се намерят плюсове.
86
1
 
4
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Не мога да кажа, че проблемът са предатели. Но определено са повлияни от пропагандата.Хора, войната е най-голямата глупост. Няма да паднат политици или богаташи, а нормалните хора.Така, че внимавайте с думите
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕСЕС ще им внесе 5000000 напращели сирийци и т н азиатци и африканци от магреба и под сахара да им обогатят ромелейския ген и да утешат вдовиците. И Украйна ще има демографска експлозия като найджирия. След 20 години ще са двойно повече и ще изнасят за цяла европа свеж екзотичен матриал за червените фенери
84
2
 
1
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Гледайте "20 дни в Мариупол", ще разберете какво говоряС награда Оскар е филма, но не е за всеки, внимавайте
83
5
 
0
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Вече е разбита, то убиват до бременни жени.Ще си платят, няма де да ходят, няма друга планета
82
5
 
3
 
! Отговори
Отличник преди 1 месец
"Медведев е по-агресивен" :DМедведев е агресивен само към бутилката самагон и черния си дроб.
81
1
 
1
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
99, внимавай ко си пожелаваш, много ще се изкефиш ти резна манерката
80
2
 
2
 
! Отговори
60-годишен русофил преди 1 месец
Побелях целия пък и набора и той вече не работи и дано Путин да хвърли атома за да се изкефя кат за последно