Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната

Преди руското нахлуване страната наброяваше 38 млн. души
23 май 2024 22:29, Петър Бойчев
209
Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната
Снимка БГНЕС

В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с Русия с население, наброяващо едва 25 милиона души. Загубите на фронта обаче ще бъдат нищожни в сравнение с броя на напусналите страната. Това поясни Генералният директор на Киевския международен институт по социология Владимир Паниото в интервю за OBOZ.UA.

"Демографската ситуация в страната е много лоша. В същото време броят на загиналите на фронта е несравним с броя на тези, които са заминали в чужбина и не смятат да се връщат“, подчерта експертът, предава Фокус.

Паниото отбеляза, че в момента около шест милиона украинци пребивават в Европа като бежанци, а други един-два милиона са в Русия. Според оценки броят на тези, които никога няма да се върнат обратно в Украйна, нараства със 100-150 000 всеки месец. Преди началото на войната населението на Украйна наброяваше 38 милиона души.

"Така нашите основни загуби от демографска гледна точка са хората, които няма да се върнат. Демографите казват, че в най-лошия случай може да останем около 25 милиона след края на войната“, обясни социологът.

По думите му проблемът с нежеланието на бежанците да се завърнат в родината си се утежнява от негативното отношение към тях от страна на гражданите, останали в Украйна. Засега този негативизъм се излива в социалните мрежи, а в социологическите проучвания не се забелязва. Но бежанците също използват същите социални мрежи и виждат всичко, казва Паниото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 млн руснаци се прибраха в Родината си. Останалите са в Европа. Има и на Слънчев бряг.
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това си е по плана на Килъри Клинтън,която още преди години каза,че трябва да разчистят територията на Украйна,Полша и прибалтийските държави,защото там климата е подходящ и ако избухне Йелоустон да има къде да се преселят.И ето,че след толкова години точно тях бутат за пушечно месо.
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С този без отговорен ръководител който генералите го лъжат до там ще се стигне
116
14
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
За съжаление това е типично за всички славянски народи.Завист,злоба,алчност и неуважение към сънародниците които са успели и живеят по-добре.Как да се върна в България?От малкото пъти които съм се връщал съм видял само злоба и завист дори от близки.В началото на деведесете уж благородна завист,гледаха ни в ръцете какво носим,тогава българите бяхте бедни и цъкахте като видите западняк.После позабогатяхте хората отидоха да бачкат на запад и нещата се промениха.Сега тотална злоба и пренебрежение.
115
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пешо не-острото през час се чуди с какъв пасквил да погребе Украйна и да хвали я кремълския гремлин, я бб, я някой друг, осмърдяващ цивилизацията.
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагло лъже, че други един-два милиона са в Русия. Украински граждани ежедневно пристигат в РФ от цял свят. Виж опашката от желаещи в Шереметиево. Русия ги подлага на безкомпромисна филтрация, но тя не плаши тези от тях, които са с чиста съвест.
113
5
 
20
 
! Отговори
Далеч от BG преди 1 месец
При положение че територията и ще е на половина,няма да са малко. Слава на РУСИЯ
112
11
 
2
 
! Отговори
Вървии народе преди 1 месец
Изруждении към Руски бъднини вървии и нахйността таз сила нова дупарата си на Путин подложи.
111
5
 
5
 
! Отговори
СССР преди 1 месец
На талази бягат в Германия! Защо се биха с Хитлер???
110
2
 
2
 
! Отговори
Марио Скуркински преди 1 месец
131 Ти си небинарен транзишън първа степен
109
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленият слуга може да се гордее като един от малкото занулили милиона държава за няма и две, три години. Подписвайки договор с рогатия за шепа слава, предаде народа си, за бели роби в ЕС, по странство, а останалите прати на явна смърт, утилизация срещу неизмеримо въоръжен, безкомпромисен съсед, който направи враг. По- жалък, подъл, купен политикоидиот едва ли се ражда на век
108
12
 
8
 
! Отговори
60-годишен русофил преди 1 месец
От 15 години съм ерген, сега намерих някакъв 40-годишен мачо да ме оправя и се преродих. Направо ми пръскa G-точката!
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои ще се върнат в Новорусия и няма да имат тези проблеми.
106
5
 
17
 
! Отговори
истински мъж преди 1 месец
Вижте укрите,които са у нас-да ви приличат на хора,които да искат да се върнат в украина?От 1 г. устата ми се изкриви,да казвам,че украйна преди войната е била 38 млн,от които 10 млн са руснаци,и са вече отделни републики,8 млн. са избягали/а не 6/.Украина е ВЕЧЕ 20 млн.Това е истината.А вече самите украинци говорят ,че ще останат 25 млн.ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ 20 МЛН.На давайте,слушайте запада и американците,и накрая и държава няма да имате.
105
13
 
1
 
! Отговори
С магнитчетата преди 1 месец
На хладилника съм си направил знака на хитлер майнатави руски слуги
104
0
 
4
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Баси, лошо ми стана чак.
103
1
 
9
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Хора, по новините никога няма да ви го кажат.Истината е, че е станало избиване в много голям мащаб.
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой да предположи, че като водиш безмислена война, вместо да се споразумееш за примирие има последствия? Живеем в друг свят, по-добре да бяха седнали на масата да преговарят вместо да правят глупости, никой не печели от това
101
0
 
4
 
! Отговори
Кобата преди 1 месец
Държавата да не дава пари на мутрохотелиерите които са дали хотелите си на укр бежанци от алчност нека да фалират Мухахахахахаха
100
2
 
0
 
! Отговори
Леля Гошо преди 1 месец
Сега гледах как гръмнаха един в глвата с калашник, няма нищо красиво, няма победители, няма нищо във войната