Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната

Преди руското нахлуване страната наброяваше 38 млн. души
23 май 2024 22:29, Петър Бойчев
209
Най-лошият сценарий за Украйна: Само 25 млн. население след края на войната
Снимка БГНЕС

В най-лошия сценарий Украйна може да излезе от войната с Русия с население, наброяващо едва 25 милиона души. Загубите на фронта обаче ще бъдат нищожни в сравнение с броя на напусналите страната. Това поясни Генералният директор на Киевския международен институт по социология Владимир Паниото в интервю за OBOZ.UA.

"Демографската ситуация в страната е много лоша. В същото време броят на загиналите на фронта е несравним с броя на тези, които са заминали в чужбина и не смятат да се връщат“, подчерта експертът, предава Фокус.

Паниото отбеляза, че в момента около шест милиона украинци пребивават в Европа като бежанци, а други един-два милиона са в Русия. Според оценки броят на тези, които никога няма да се върнат обратно в Украйна, нараства със 100-150 000 всеки месец. Преди началото на войната населението на Украйна наброяваше 38 милиона души.

"Така нашите основни загуби от демографска гледна точка са хората, които няма да се върнат. Демографите казват, че в най-лошия случай може да останем около 25 милиона след края на войната“, обясни социологът.

По думите му проблемът с нежеланието на бежанците да се завърнат в родината си се утежнява от негативното отношение към тях от страна на гражданите, останали в Украйна. Засега този негативизъм се излива в социалните мрежи, а в социологическите проучвания не се забелязва. Но бежанците също използват същите социални мрежи и виждат всичко, казва Паниото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
5
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 месец
Пак им е множко......
138
14
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 1 месец
И за всичко това е виновен КОЙ ? Пу-тьон-кин.Съсипа Русия , Украйна и навреди на Европа .
137
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Митът за няква руска мечка е няква червена npъдня!
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдавна е ясно какви ще са последиците за Украйна. Да погледнем напред. Чистката в МО на РФ може ли да бъде сигнал на подготовката за една неизбежна война с отан?
135
2
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
По времето на социализма там бяха изградени енергийни мощности четири пъти повече от нуждите им.Огромни заводи и развитие в всички свери които можеше да има.Но корупцията която се наложи след 90 те , Майдана и войната ги доведе до положение все по близо до каменната ера!Без население,без образование,без енергетика, без история, без собствена земя ,без църква и религия,без език.285Бели *** живеещи от подаяния обитаващи чужда ( вече изкупена) земя!Жалко.
134
2
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Реално украинците се бият за пари. Зеленски е прокарал някакъв закон в техния парламент с който са обещали на семействата на убитите украински войници по 15 милиона гривни на семейство. Това е 375 хиляди долара. В мига в който украинците разберат, че Зелер е финансов фараон и няма да им изплати тези пари и войната ще приключи. Засега явно са платили на някои семейства за да се задейства финансовата пирамида и още не са се усетили. Напишете на нета " Families of Ukrainian soldier will be paid"
133
2
 
4
 
! Отговори
ало ало преди 1 месец
а най-хубавия сценарий кой е? - да превземе москва?....на кукуво лято!
132
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Ситуацията в Украйна е очаквана.Хората напускат,защото желанията и мечтите има да живеят по добре са над всичко.За съжаление разни клоуни и военни психари разбиват съдбите на милиони по света.Още 2014 тази война можеще да не се случи ако тогавашната олигархия в Украйна беше послушала намеренията на съседа и.ЕС да но членство в НАТО не.Медиите изкривяват посланията на Русия и слугинатват на западната пропаганда.Жалко за народа на Украйна.
131
5
 
10
 
! Отговори
абе преди 1 месец
абе, избързвате, сибирската мечка има още да вършее из тази област, докато не я обезкости тая крайна земя, тя няма да спре! тъй че зависи от кремъл, какво ще остане!
130
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво да искат да се връщат? За да ги пратят да се бият във война, в която самите те не вярват?
129
2
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Ще станат една малка държава от 6 милиона като нас. Една малка държава с която никой не се съобразява и всеки ще командва. Както при нас. Малки, но жалки. Пращането на оръжия до това доведе.
128
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че броят на населението е най-малкия проблем , стоящ пред Украйна в момента и в близките години в бъдеще. То не е сигурно дали изобщо ще има такава държава, те седнали да правят прогнози за населението!
127
2
 
7
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 месец
Украйна със столица Лвов ще има 6 милиона население.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има спасение .волга 144.600
125
3
 
8
 
! Отговори
Лошо ... преди 1 месец
Зеля разбра, че е излъган от партньорите си, ама късно. Украйна изчезва от картата на света. Съществуването и може да бъде само в границите на РФ и то под друго наименование.
124
2
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
Не е важно количеството, а качеството, 25 милиона но верни до смърт на Зилиенски чернокоси укри.
123
7
 
2
 
! Отговори
Тъпа Чебурашка преди 1 месец
Мечтата ми е да сеераа по българските форуми,щото тука има толкова изперкали руснячета,че има кой да ми слага плюсове.
122
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премиера на грузия призова да не се допуска майданизация и украинизация на страната след заплахите за убйство от европейски комисар и натиска от европа да отваря втори фронт
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно!Да ни би някакъв агресор,съседен диктатор фашист, бункерен плъх да ги е нападнал вероломно и от засада.Ааа той ги Асвабаждава ,бее .
120
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйната просто няма да съществува след края на войната. Даже и документално няма да съществува. Така, че жалко за загиналите млади хора, които отвличат от улиците и работните им места. За останалите със свастиките на вратовете, дето маршируваха с факли и нацистки байраци - Това е естественият край на жалкото им безсмислено съществуване. Слава на братушките, че ни спасяват за пореден път от кафявата чума!