Хоук срещу Ноле: Кой ще забие последния ас в Австралия?

Решението може да стане ясно и утре
Обновена: 16 яну 2022 07:33 | 16 яну 2022 07:29, Александър Попов
84
Хоук срещу Ноле: Кой ще забие последния ас в Австралия?
Снимка: БГНЕС

Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на Новак Джокович. Съдия Джеймс Олсоп съобщи, че решението ще бъде произнесено в неделя вечерта или понеделник сутринта. Съдиите „ще прекарат следобеда и вероятно част от вечерта в разглеждане на аргументите, които са били представени на съда“.

В хода на делото адвокатите на сръбския спортист Новак Джокович оспориха решенията на властите, които са анулирали визата му с мотива, че "няма рационални причини за това".

Тенисистът заведе нова жалба във Федералния съд на Австралия в неделя, след като оспори решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук да отмени визата на спортиста.

Тъй като делото се гледа от състав от трима съдии, решението по жалбата не може да бъде оспорено от нито една страна, и ще бъде окончателно в спора между австралийските власти и тенисиста.

Ако решението на съда бъде в полза на Джокович, властите ще загубят възможността да го депортират от страната.

Тенисистът напусна хотела за мигранти, в който беше настанен, за да присъства на делото. Той е придружен от двама полицаи и наблюдава делото в офиса на адвоката си.

Още по темата
В Австралия обаче смятат, че сагата може да продължи дори Ноле да спечели обжалването на анулираната си виза.

В момента се изчаква решение на Федералния съд на Австралия дали сърбинът ще бъде депортиран. Преди дни министърът по миграционните въпроси Алекс Хоук се възползва от правото си и еднолично прекрати разрешението на Джокович да пребивава в страната. Тогава той посочи като причина член 133 от местния закон. Той гласи, че тенисистът е заплаха за живота и здравето на местните граждани.

Именно това твърдение обжалват адвокатите на Новак.

Хоук обаче може да отмени визата на сърбина и да го депортира, ако пристигащият е вписал грешни данни при стъпването си на австралийска земя.

А Джокович вече призна, че е направил това. Стана ясно, че той е пътувал до Испания 14 дни преди да пристигне в Австралия, без да го отбележи в декларацията си.

От съдебните неволи на Джокович стана ясно, че той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия се изплаши и се отърва от "голямата заплаха" Джокович. ***.
36
0
 
2
 
! Отговори
F преди 2 години
Е то вече е ясно че го депортират. Не четете ли чужди медии@
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край с АО. Победи фашизмът.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми говорете за Хазарта. Фалшив герой. Вижте му само псевдонима - не му отива вече. Ицо л. по - му мяза.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той гласи, че тенисистът е заплаха за живота и здравето на местните граждани.....Това ако не ви отвори очите, какъв фашизъм ни чака, то незнам какво друго. Здрав прав, човек да го наричаш заплаха... 2+2=5
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай австралийските нацисти!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биха му шута!
30
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 45/ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА! НО ТОЧНО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТОЙ НЕ Е НЯКАКВО СМЕШНО И НЕЗНАЧИТЕЛНО ТУРНИРЧЕ! ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ ТЯХНА СВЯТОСТ СА НАД ВСЕКИ ТУРНИР И ПЪРВЕНСТВО И ОЛИМПИАДА!
29
9
 
7
 
! Отговори
поздрави на преди 2 години
Тука лауреати по международно право и юристи по миграциони закони са се събрали. Само дето грам не са живяли в цивилизована държава, но компетентно ръсят акъл. Мислят си че да лъзнеш бордер секюрити службите на Австралия е като да минеш КПП Маказата. Даже някоя 100левка да му бе ударил на челото на митничаря за да е пълна балканщината. Тук има закони и се спазват. Не е разграден двор. Не пишеш ко си сакаш у формулярите. Балкански тарикатлъци ги правете у дискотелата у Белград.
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя да се дърви на Австралия!!!
27
11
 
8
 
! Отговори
Това в добре преди 2 години
Някои народи вече започнаха да се опълчват, но света имаше нужда и от някой велик като Новак Джокович, за да добие още смелост! Краят на кукловодите и марионетните правителства се вижда! Благодарим ти Новак, доброто винаги побеждава!!!
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович стана милионер по правилата на запада, затова, трябва да ги спазва. Ни може, западняците да ги спазват, а той, не. Както казва Ицо хазарта, не може, аз да спазвам правилата, а шепа фашисти, не. Джокович е фашистите в случая.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е въпрос на чест, да си такова голямо сръбско магаре... Досега ако имаше достойнство да беше отлетял от Австралия. Отишъл да вдига гири в чужда държава. Пълни дивотии.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го пуснат. Време е някой да почне да им гледа фашисткото турнирче. В момента интересът е към Джокович, не към Надал и сие..Каквито и да са законите, интереса клати феса.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиднито, идея нямам дали си нещо от това, дето си изброил, или не си, а и грам не ми пука, ама като чета коментарите ти конкретно по казуса Джокович, ми става ясно, че си една заблудена австралийска УФСЪ.
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни глупости са това от страна на австралийските бюрократи... Такова жалко и дребнаво заяждане с един човек... който на всичко отгоре им прави реклама с участието си в този турнир...
21
1
 
10
 
! Отговори
До сиднето преди 2 години
Преиграваш. Никой не се интересува от теб. Емигрантите са никои никъде. Тук коментираме фашизъм.
20
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29 Джокович не може да прави, каквото си иска, в чужда държава, та бил той и първия тенисистка, в момента. Да лъже в декларацията, че не е бил в Испания, в последните 14 дена и да иска, да влезе в чужда държава, а уж, е бил с ковид на 16 декември. Това си е чисто нахалство и пренебрежение на закона.
19
3
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Ноле си вкара автогол...
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неофашизмът е на мода. От Австрия, Италия, макарона във Франция, та чак до Австралия и Нова Зеландия, където премиерката бори скуката... С бустери. А Австралия строи усилено лагери, където прави хората "свободни". Hawke machts frei.