Тежки сблъсъци около националния стадион, водни оръдия срещу протеста, има ранени

Жандармерията атакува протеста с водни оръдия
Обновена: 16 ное 2023 20:06 | 16 ное 2023 18:28, Красимир Ангелов
214
Тежки сблъсъци около националния стадион, водни оръдия срещу протеста, има ранени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: БГНЕС

Сериозно ескалира напрежението около националния стадион "Васил Левски“ по време на протести срещу ръководството на БФС.

Протестиращите хвърлиха бомбички и ракети към националния стадион, част от които паднаха и около полицията.  Жандармерията отговори с изваждането на водно оръдие. След отправени предупреждения, Жандармерията използва водно оръдие срещу протеста.

Малко по-късно се включи и второ водно оръдие, което обстрелва протестиращите. След това полицията тръгна на атака към протеста с палки.

Има множество ранени - както протестиращи, така и полицаи.

Полицията успя да изтласка участниците в протеста към бул. "Васил Левски". Едната част от ултрасите са изтласкани към НДК, другата - към Софийския университет.

Феновете подпалиха няколко коли, сред които и микробус на полицията. По бул. "Васил Левски" се разпръскват кофи за смет, които да препречват пътя на полицията.

Протестиращите скандират "Оставка" и ценензурни думи срещу ръководството на БФС и президента му Борислав Михайлов. Те са категорични, че протестът им ще продължи докрай в името на бъдещето на българския футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Хляб и футбол преди 5 месеца
Българския футбол е далеч по важен проблем , цените на хранителните продукти и горивата могат да почакат за протести.
170
5
 
0
 
! Отговори
kk преди 5 месеца
София има ли кмет?Кой разреши протести на агитки?Терзиев започна в понеделник и днес вече ПОГРОМ в София.ДОЛУ терзиев ! ОСТАВКА! Вън пепераста и психопата (ПП).
169
1
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 5 месеца
Това ми прилича на протестите срещу ГЕРБ :)
168
6
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
И сега трябва да има оставки на СДВР шефове. Кой е разпоредил да се извличат хора от заведения и да се бият с палки? Кай е разпоредил да се използва водно оръдие? Не може 1600 полицаи да бъдат хвърлени на юруш срещу 15 000 невъоръжени хора. Хвърляли били бомбички... Ами нали затова полицаите са с шлемове и щитове! Защо трябва да тръгваш да биеш хората наред?
167
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От това, което гледах- забранете агитките- това не са любители на спорта, на футбула- ходят пияни, надрусани да се бият, нараняват, крещят викат, рушат, чупят палят- това е тероризъм- забранете на тия хора да вилнеят!
166
6
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
От кадрите, които виждам, мисля, че полицията си превиши правата. Можеше да има и човешки жертви. Един човек да бъде убит - трябва да хвърчат глави на СДВР шефове. И съд по бързата процедура. Полицията е проявила несъразмерна жестокост. Още веднъж става ясно, че имаме садисти и изверги, облечени в полицейски униформи.
165
2
 
12
 
! Отговори
ДС Терзиев преди 5 месеца
Казах им да не жалят никой... ще правя каквото си искам в града!
164
1
 
8
 
! Отговори
Евровандали преди 5 месеца
Гордо знаме ни е Денков! Пръв учител Перукан!
163
2
 
21
 
! Отговори
Алооо преди 5 месеца
Абе тоя от както е на власт(18години) България не е се класирала на нито едно европеиско или световно.Какво повече да се говори.Видяло се че без бой няма да се махнат.
162
15
 
11
 
! Отговори
13 преди 5 месеца
Утраси = озверели наркомани и пропадняци
161
8
 
4
 
! Отговори
Холивуд преди 5 месеца
За да извадиш червените дълбоки конспиратори на СВЕТЛИНА им организираш протест срещу БФС...........пребити и избити ВЕЧЕ нямат значение............води се списък на нелегалната червена мафия по видеокамери и прочие.........Пътят към ГУАНТАНАМО открит за Белене незнам
160
8
 
2
 
! Отговори
пояснение за кукуто преди 5 месеца
ЧЕРВЕН,КОМУНИСТ, ЦСКА е МУАМАР КАДАФИ............а разследване тип СПИН може да е ВЕЧНО
159
18
 
22
 
! Отговори
00 преди 5 месеца
Беше ясно, че келеметата ще дойдат за да трошат и хвърлят, комплексирани млади хора които нямат ценности , те не идват заради протеста и идеята а идват да рушат.
158
8
 
11
 
! Отговори
Дс преди 5 месеца
Дс методите влизат в действие явноТерзииката знае как действаше дьржавна сигурност - срещу осмелили се да протестират по времето на баща муЕ избрахте си го да ви е честито
157
10
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 5 месеца
Черните тоталитарни дни се връщат да - нападат протестиращи от полицията явно посоката на демокрацията отново е сгрешенаИли тя приключи - не помня полиция да е нападала протестиращи от - 90 те
156
2
 
3
 
! Отговори
Буш във България преди 5 месеца
Този Муамар Кадафи е човек на Весела Лечева намекваше Джордж Буш-младши на Георги Първанов то ест СПИН разследванията срещу България продължават и занапред заради ЦСКА
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СТИГА МУ ВДИГАХТЕ РЕЙТИНГА КАТО НА КОРУМПИРАНАТА ТИКВА, МАРИОНЕТКА ПОРЕДНА ЧУЖДОПОСТАВЕНА
154
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КМЕТАНА ВОДНИТЕ ОРЪДИЯ НА ВТОРИЯ ДЕН ОСТАВКА
153
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя десара къкво се изказва?!?!?!
152
9
 
3
 
! Отговори
ПолуСЕРИОЗНО преди 5 месеца
Столицата на НАРКОМАНИТЕ по целият свят се утвърди да е точно КАНАДА от където дойде Кирил Петков.............Трюдо иска да унищожи СПИН изтребвайки нашите червени и цесекари