Гергин защити реорганизацията в София, законна е

Надява се на Синя зона и в неделя
44
Гергин защити реорганизацията в София, законна е
Снимка: БГНЕС

Продължава недоволството на граждани срещу реорганизацията на движението по бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“. Днес и Диана Русенова от Европейския център за транспортни политики заяви, че са нарушени 5 наредби и 2 закона, заради които ще внесе жалба в съда.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Гергин Борисов даде своята гледна точка по казусите.

"Най-накрая се свързват седем велоалеи, което ще допринесе велосипедният транспорт да има мрежа, защото всички велоалеи, които са изградени и стигат до центъра на София в момента не са свързани помежду си", обясни той пред БГНЕС.

Още по темата
Според него реорганизацията ще се отрази на над 100 000 потребители на тролейбусните линии, които минават по бул. Патриарх Евтимий и най-накрая булевардът ще стане рингов както трябва да е и каквато е неговата роля отредена в стратегии на Общината от 2011г. “Тоест булевардът ще стане място за движение, а не място за паркиране”, уточни Гергин Борисов.

Общинският съветник бе категоричен, че гражданите няма да бъдат ощетени откъм паркоместа.

"Намираме се на бул. "Витоша", на който направихме много компенсаторни паркоместа, които бяха заличени на бул. Патриарх Евтимий”, заяви Гергин Борисов.

Той подчерта, че дори първостепенната улична мрежа препоръчва да няма паркиране, но все пак от коалицията се съобразяват с исканията на живущите на бул. Патриарх Евтимий и са оставили паркирането като възможност по южната част на булеварда.

“Тук създадохме двойно повече паркоместа, а по бул. “Фритьоф Нансен“ техният брой не се променя”, каза общинският съветник.

На въпрос на дали ще се въведе синя зона в неделните дни Гергин Борисов обясни, че това е въпрос на решение от Общинския съвет, но изяви одобрение. “Горещо се надявам да се подкрепи такова решение, защото зоните трябва да работят като механизъм за насърчаване на гражданите да идват в центъра с градски транспорт”, смята общинският съветник.

Диана Русинова, председателят на управителния съвет на Европейския център за транспортни политики, заяви, че ще внесе жалба в съда заради новата маркировка на бул. Витоша, която според нея нарушава 5 наредби и 2 закона. “Това не е така. Русинова може да спекулира с каквото иска”, заяви общинският съветник от Спаси София.

Той изрази желание да се запознае с нейните тези, но според него “тя го е блокирала в социалните мрежи”. Ако има смелостта да ме отблокира ще се запозная с тезите ѝ и ще коментирам. Това, което мога да кажа сега е, че проектът е съгласуван и отговаря на всички нормативни изисквания и се изпълнява напълно закономерно”, подчерта Гергин Борисов обръщайки се към Диана Русинова.

Тази вечер отново се организира протест на недоволни граждани от реорганизацията на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий". Общинският съветник отправи послание към тях.

“На гражданите, които идват, защото действително са притеснени за реорганизацията, а не защото са членове на някоя политическа партия, каквито са някои от основните лица, движещи този протест, бих казал, че София трябва да е град за хората. Техните притеснения са основателни, но ще търсим решения, които са направят възможно в центъра на София да има по-малко приходящ трафик”, добави Гергин Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Гергин Борисов
Още от София
Новата организация на движение в центъра на София отне 50 паркоместа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гергана е пасивна хомосексуалистка, която се подвизаваше съвсем открито по сайтовете за запознанства.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"зоните трябва да работят като механизъм за насърчаване на гражданите да идват в центъра с градски транспорт". Не, не и не. Сделката беше зоните да финансират изграждането на паркинги, а не каквото ти роди гадулката. Никой не се е съгласявал на разни механими. Кой си ти и кой ти разреши да се разпореждаш с какво да се придвижваме. Модерно комунистче. Уволнен си. Оставка.
38
3
 
7
 
! Отговори
Китки мекушави преди 1 седмица
Гергин изразява такава позиция с тайната надежда да бъде изнасилен от разгневената тълпа! Такива са хората на Бориса Бонева!
37
0
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 1 седмица
Искам да знам ако се наложи(практиката показва, че се случва) по тези стеснени улици да минава пожарна, полицейски автомобил или линейка с пациент вътре какво ще обяснявате на опечалените после, че някой в този момент е решил да паркира и е спрял движението, че някой друг след 20 метра е решил да тръгва и пак е спрял движението и тн..... Когато се намалява пропускателната способност на едно трасе трябва да се помисли как да се увеличи на друго място за да компенсира поне... Това ПРЕДВАРИТЕЛНО!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баш пред изборите как се оплескаха кикитата!!
35
4
 
13
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
ПП-ДБ-СС ще съсипят напълно столицата, да дават оставки възможно най-бързо
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бе, вярно. Пашата и Маргините дали ще въртят педаллите по велоалеите? За едно по-добро и по-европейско бъдеще?
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искахте промяна имате я гласувахте за маргинали ппппбоневци ето ви сега Фандъкова не ви харесвала А Терзиев с манипулации на машините е кмет дано се касират изборите ДС червено милионерче вози се с бронирани коли и армада от телохранители на джипове А нас ще ни принуждават на колелета
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И докъде можеш да стигнеш с велосипед само безделници искат велосипеди заради шепа безделници да се пречи умишлено напук да се саботират колите ИМА ли закони тук питам Няма шарлатаните всичко срутиха
31
1
 
13
 
! Отговори
И Гергин преди 1 седмица
Ли е драг кралица?
30
3
 
11
 
! Отговори
Мекере преди 1 седмица
Така са наредили от посолството докато той ядеше бананите седнал
29
3
 
20
 
! Отговори
Стамат преди 1 седмица
Готвят Патриарха и Фритьоф Нансен за гей парада на който Борис Бонев ще излезне да празнува своята победа по прашки. Това е административен град , а не туристическа атракция бе жмуньовци жалки! Хората вършат работа в центъра. Икономическите загуби ще са десетократно в повече. Само питам.. ако живееш в Симеоново и трябва да вършиш работа в центъра..ко праим? В рамките на един работен ден питам?!!
28
16
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 1 седмица
Досега велосипедист не е убил никого.За разлика от шофьори по улиците ,които ни остави Фандъкова.Спомни си само за оня пияница,дето уби детето на пешеходна пътека на "Гурко'.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ... 21 Е какво те учудва пеерите се докопаха до властта в София и смучат ли смучат, като кърлежите. Кърлежа смуче докато тялото му се надуе като балон и накрая се пукне. Затова са се кръстили "Смучи София", което им е тайното име, прикрито зад паравана на някакви уж реформи.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я има я няма педесетина ненооррмаалници с велосипеди по улиците на София, които "здравословно" вдишват и филтрират ауспусите на колите в София и по кръстовищата създават условия за ПТП. Обаче пеерите от СОС нахалстват заради тях отново. Всяка минута в управлението на града от тази пеераска шайка носи тежки вреди на града!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тоя Гергин може ли да му спука някой простата тиква? Надявал се на зони и в Неделя гадния му ****ер??? Кои глуупааци гласуваха за тези от Продължаваме Предателството и позора, та сега тоя се изтъпанил да ни съобщава мисли и желания??? Дано след изборите да си съобщава съкровените идиоотиии само на жена си и да не ни се мярка пред очите повече, заедно с главатарите на мошеническата им шайка от дационални предатели!!!
24
17
 
4
 
! Отговори
Ако се преди 1 седмица
Продължи с тези преустройства и никой не пречи,след десетина години София може да придобие европейски облик или поне центърът.Но псевдо експерти като Русинова,всячески ще пречат.А знаете ли ,че тази Диана е завършила "Социална педагогика"?
23
2
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Решенията се търсят преди да сътвориш такъв организационен шит, а не след като си го направил вече! Крайно време е някой да спаси града от "мъдрите решения" на Спаси София.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Протести протести протести Вън Боневци Вън Терзиевци
21
4
 
13
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Когато не разбираш от нещо всички освен теб го виждат.В неделя диня зона - тогава когато трафик няма, но и градския го няма никакъв. Но щом е за пари сме първи. Зони в работно време - другото е лакомия.