Тежки сблъсъци около националния стадион, водни оръдия срещу протеста, има ранени

Жандармерията атакува протеста с водни оръдия
Обновена: 16 ное 2023 20:06 | 16 ное 2023 18:28, Красимир Ангелов
214
Тежки сблъсъци около националния стадион, водни оръдия срещу протеста, има ранени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: БГНЕС

Сериозно ескалира напрежението около националния стадион "Васил Левски“ по време на протести срещу ръководството на БФС.

Протестиращите хвърлиха бомбички и ракети към националния стадион, част от които паднаха и около полицията.  Жандармерията отговори с изваждането на водно оръдие. След отправени предупреждения, Жандармерията използва водно оръдие срещу протеста.

Малко по-късно се включи и второ водно оръдие, което обстрелва протестиращите. След това полицията тръгна на атака към протеста с палки.

Има множество ранени - както протестиращи, така и полицаи.

Полицията успя да изтласка участниците в протеста към бул. "Васил Левски". Едната част от ултрасите са изтласкани към НДК, другата - към Софийския университет.

Феновете подпалиха няколко коли, сред които и микробус на полицията. По бул. "Васил Левски" се разпръскват кофи за смет, които да препречват пътя на полицията.

Протестиращите скандират "Оставка" и ценензурни думи срещу ръководството на БФС и президента му Борислав Михайлов. Те са категорични, че протестът им ще продължи докрай в името на бъдещето на българския футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Причината не е свързана само с футбола...Огладня, одрипя,озлобя *** и си избива комплексите.Бог вижда всичко и всекиму дава заслуженото.Това е само началото.Втората серия ще е като индийские филми-кръв,трупове и много сьлзи и вайкане!
150
10
 
2
 
! Отговори
НАРКОТИЦИ НАПРЕД преди 5 месеца
Латиноса Христо Стоичков рекламен договор с продавачите на хероин,кока,опиум,ЛСД и прочие тежки наркотици сключил..............Боцкайте се с хероин,шмъркайте кока доказано изцяло безвредно нещо от червените...............Големият ШЕФ на протеста срещу БФС ще да е латинос наркобоса изпратил и подарил на ООН ХЕРОИН на стойност ПЕТ МИЛИАРДА долара........ Подигравка и за НАРКОМАНСКИЯ Глобализъм станаха от Цска
149
11
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Плъшoкът Денков къде е? Локви кръв в центъра на София... ОСТАВКА!!!
148
9
 
10
 
! Отговори
ШЕНГЕН ЗА АРАБИТЕ преди 5 месеца
БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ
147
11
 
10
 
! Отговори
ДОЛУ ШЕНГЕН преди 5 месеца
ДА ЖИВЕЕ БУЛГАРИЯ
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бе обявен мирен протест с плакати вътре на стадиона. С плакати и без бомбички и димки. Айде някоя бомбичка може да се беше прокраднала но нямаше да е нещо различно от обикновен футболен мач. С малко викове оставка БФС! Какво стана БФС забрани протеста и днес на улиците пред стадиона виждаме първия взривен микробус на полицята.
145
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съм за протеста но против това което се случи!Некомпетентните милиционери онова в гащите ли си държат,като проверяват за бомбички!После изненадани защо им валят по главите!
144
3
 
21
 
! Отговори
МНОГО Е ПРО100СТО.. преди 5 месеца
ИЗЛИЗА МИХАЙЛОВ ПО ТВ И ОБЯВЯВА ЧЕ ПОДАВА ОСТАВКА И ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ БЪРКА ВЪВ ФУТБОЛА НА БЪЛГАРИЯ...... ПРОТЕСТА СПИРА И НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ЖЕРТВИ......... САМО МИХАЙЛОВ И ПУТИН НЕ ИСКАТ ДА ПОДАВАТ ОСТАВКИ... АЙДЕ СТИГА ВИ ТОЛКОВА ЛАПАНЕ....
143
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боби Михайлов да поддаде оставка и ще утихне. Насилието може да доведе до още насилие и спиралата да ескалира.
142
0
 
8
 
! Отговори
Пак сбъркаха преди 5 месеца
Трябваше да ги подкарат към Лясковец и по пътя да ги ядосат колкото е възможно повече. Когато стигнат до Начовата махала, феновете сами ще се сетят какво трябва да правят. Това също е вид протест, чрез който човек може да покаже какво мисли за хаоса в държавата.
141
6
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 5 месеца
Потушиха днес протеста със сила и с водни оръдия, но само засилиха недоволството. Днес СДВР рита деца и ги пръска с вода. Полицията използва неправомерно груба сила за да пази престъпниците от БФС. Това недоволство днес е срещу БФС, но в някакъв момент може и да се обърне и срещу държавното управление.
140
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На черепа платените убийций- рушат а кой ще плаща?
139
6
 
2
 
! Отговори
В преди 5 месеца
Тълпите смълчана е буря незнайна."Безделници, които се чудят какво да правят. Само консумират и лежат.Подобно нещо само мафиотско котило може да създаде.И то все там и около него-жълтите павета.
138
2
 
4
 
! Отговори
Продължението - преди 5 месеца
На самите митинги, след изказванията по профсъюзни въпроси, някой комунист взимал думата и започвал да агитира в името на неговите идеи. Веднъж на такъв митинг пристигнала пожарната на Захарчук (поинтересувайте се относно този човек) и разпръснала митинга с маркучи с вода, а било месец ноември, както сега. Моят познат се прибрал у дома вир вода и се разболял тежко.Този факт обаче след няколко години го спасил от интерниране (баща му бил висш дипломат). Питам се, какво печелят днешните намокрени?
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
протеста стреля по полицията с ракети а те отвръщат с оръдие? егати държавата
136
3
 
4
 
! Отговори
Милиционери от цяла преди 5 месеца
България са във София --ти организираш протест ама и те са се подготвили --имаме 100 000 полицая и жандармерия .ще бия феновете на почивки до родните им места повече никога няма да идат на протест ,защото ще си научат урока . Ама трябваше да питат бащите им дали бие милицията преди да идат ,пък те си мислят че е еи така се сваля власт ! Тоя лабут е със друг замисъл и за да не ходят повече и по други протести !
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пловдив и Кърджали удариха джакпота. Ама и бонусът е важен, нали?
134
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Футбола отдавна не е спорт , а само бизнес !
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичките са с по няколко криминални регистрации. Обаче фенклуба на Черепа ги измъква от ефективни присъди. А самият "фенклуб" трябва да се забрани така както го направиха в Гърция.
132
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега разбрахте ли защо дошъл Черепа- да праща вандали да взема властта- бой, бой, бой само бой и жестоки глоби!