В центъра на София: Силна музика и пияни хора редовно след 22.00 ч.

Сигнализирайте и вие за нередности в Helpbook.info
88
В центъра на София: Силна музика и пияни хора редовно след 22.00 ч.
Снимка: Pixabay

Ако сте подложени на тормоз и терор от силен шум от музика, викове и смях от заведение, ресторант, кафене, кръчма и не може да спите, трябва да знаете, че не сте единствени с този проблем в милата ни родина.

Наш потребител се оплака чрез платформата на Helpbook.info и моли отговорните лица от Столична община район „Средец“ да вземат спешни мерки във връзка с изтезанията, на които е подложен той и съседите му:

„На първият етаж се намира заведение, което извършва множество нарушения и тормоз върху живущите в сградата. В дворното пространство на къщата, върху пръстта, под дърветата са изнесени дървени маси, за клиенти на заведението. Няма никакво съгласие от собствениците за извършване на подобно слагане на маси или ползване на дворното пространство от клиенти. То се ползва самоволно и насилствено. От както изнесоха храна в двора на всякъде има огромни хлебарки и се качват плъхове по стълбите. Заведението системно нарушава общественият ред и часовете за покой. Подавани са многократни сигнали в полицията на 112. Силна музика, пияни и крещящи хора е ежедневие след 22.00 часа, обикновено шума спира чак след два часа. Сградата е над 100-годишна, с гредоред, без никаква шумоизолация, когато е пусната музика или крещи човек е все едно в стаята ти. Никой от сградата не може да спи дори малките деца. Буквално цялата сграда кънти и гредите вибрират от шума.

Заведението има изградена солидна пристройка с много маси на територията на двора, без съгласието на другите собствениците по идеални части на двора и сградата.

Заведението е с неясен статус без никакво съгласие от собствениците. Целият си живот живея в къщата и никога не сме давали одобрение за подобна дейност.

За това моля за съдействие от съответните компетентни органи по гореизложените нарушения:

Масите в двора да бъдат премахнати. Да бъде уведомено ХЕИ София за нехигиеничните условия в двора и сградата. Да се санкционират собствениците на заведението за системно нарушаване на общественият ред, спрямо действащото законодателство. Нощният тормоз да бъде прекратен и заведението да затваря в 10 ч. Да бъде премахната незаконната постройка в двора на сградата. Всеки от живущите в сградата има нотариален акт с идеални части от двора. Да бъде направена проверка за статуса на заведението. Кръчмата намиращата се в жилищна кооперация и жилищен квартал никога не е взимала съгласие от собствениците за извършване на подобна дейност". (целият сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от София
Зам.-кметът по транспорт за новата реогранизация по "Витоша"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
запознат преди 1 седмица
НЕ САМО В СОФИЯ!
73
0
 
8
 
! Отговори
Ганя преди 1 седмица
Държавния служител е корумпиран и непотребен, а *** не се интересува, че оня от банкя и свинята си правят каквото искат! Един озлобен и завистлив "народ", който го интересува единствено да пие и да яде! Закривай
72
0
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 1 седмица
Ние, кореняците софиянци още преди 15-20 години се изнесохме от центъра на София и отдавна живеем в покрайнините.Надошлите селяци да му мислят.
71
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 1 седмица
Държавните служители в Бг са не само много, но и мързеливи и подкупни т'вари, чакай ти да ти свършат работа!Прочее Харвард Мошеник Киро беше казал че имало 30000 излишни, после дойда на власт и забрави за тях..
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи ще живеш под наем .Знаеш ли изобщо колко е квадратния метър жилищна площ в голям град ,с тия 50 холяди евра отиваи на гости при сестра си
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оплакват се ама за овехтелите им апартаменти с петметрови тавани ти искат по половин милион, само защото били в центъра. Аз за такова и 50 хиляди не давам
68
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Алоу Андрешко ела ми дигни чалгия след 10 вечерта в Германия ,Австрия,Белгия или Холандия да видиш как ще гризнеш дръвчето .Селендур с селко потекло е диагноза завинаги
67
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да яде, пие и се весели народа, млади хора ще се затворят в къщи за кеф на някой, който не му харесва, има тапи или слушалки или памук в ушите и ляга и спи. На хора със скучни души, животът им преминава в сън.:))
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
абе тия с хелпбук добре ли са? това е една оплаквалня, трябва да си поддат сигнали до институциите общината и хеи и тн
65
5
 
12
 
! Отговори
Началник Комитет преди 1 седмица
"Заведението е с неясен статус без никакво съгласие от собствениците." - Само това е достатъчно. Собствениците в множествено число !!! Като не можете да се разберете помежду си , така ще е. Направете си събиране и се разберете като собственици , а не да занимавате другите да ви оправят .
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво толко неясно има? Очевидно някой им го е дал под наем. Да го търсят него.
63
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В същност не само в София е така а и в по-големите градое в БГ е така.Особено в тези край морския бряг през летния сезон,че вече и през останалите годишни времена.Отживелица от Соца,която още не си е отишла а се рзраства поради алчността и криворазбраната Цивилизация.
62
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавата е такава, каквито сме ние! Няма такова нещо като прекрасен народ и лоша държава! Ние сме лоши хора и трябва да се видим! Не стига че сме прости, ами сме и проклети!
61
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При липса на държава е така. А с шумотерористите тормозещи всички градове какво правим? Нищо нали?
60
2
 
35
 
! Отговори
Бъдещ емигрант преди 1 седмица
Някой да замери шума в кварталите, през лятото не е много различно, също до доста след 22 часа. Тези, които все още са будали да работят и да стават рано да му мислим, нали? Интересно, че в страните от Западна Европа нормата за покой е установена много отдавна и това се спазва още след 20 часа. Не ни стига всичкия останал стрес, ами и нощно време няма спокойствие! Къде в нормалните страни има и среднощни пукотевици в 24 часа? Кой е длъжен да знае, че някой си *** празнува нещо си???
59
1
 
25
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Имам чуството че ако заспя за следващите 30-40 години и се събудя ще чета едни и същи новини?Нищо не се е променило,няма и да се промени?!
58
13
 
4
 
! Отговори
Шшшшшт ! преди 1 седмица
ШШШШШШшшшшт, шопи ! Тихо , че да чуем какво прави Лена Бориславова на парапета! Утре ще я изберете, че ако може и вие , шопи, да намажете нещо по парапетите. За друго и без това не ставате !
57
4
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 1 седмица
Аз програмист под 150 кила не съм видял, какво купонясвате, Коледа ли?
56
4
 
1
 
! Отговори
Че одиме, преди 1 седмица
че правиме, западняците даже бъркат единствено с множествено число, да не става и дума за правоговор! А се смеят на мякащите от Изтока! Горкият Вазов!
55
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
дъртаците в центъра бързо да ходят на тихо в Oрландовци и да оставят апартаментите на нас порограмистите-купонджии!