София Прайд 2024 се мести на площад "Батенберг"

Шествието за човешки права ще се състои на 22 юни
390
София Прайд 2024 се мести на площад "Батенберг"
Снимка: БГНЕС

София Прайд 2024 ще се проведе на площад "Княз Александър I Батенберг" на 22 юни. Новата локация ще бъде домакин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България, както и млади артисти.

"За 17-та поредна година София ще бъде домакин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме възможността знаковият площад "Батенберг" да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в “триъгълника на властта”, ще накара властимащите да чуят по-ясно исканията на Прайд, основно за правното регулиране на хилядите еднополови семейства у нас. В момента сме в процес на набиране на доброволци за събитието", сподели Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.

През 2023 година София Прайд събра хиляди българи на мирно шествие в центъра на София. В центъра на събитието бяха 11 български семейства, които застанаха с имената, лицата и историите си зад каузите и целите на София Прайд. В продължение на няколко месеца кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” насочи вниманието към нуждата от подкрепа в семейната среда, която е изключително важна за ЛГБТИ+ българите.

Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединяват, а не разделят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още по темата: София Прайд
Още от София
Диана Русинова срещу нововъденията по "Витошка" и "Патриарха"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо няма статии за похода на християнското семейство организиран в противовес на геювщината?Случайно ли сте г*й-медия?
307
0
 
1
 
! Отговори
Тос преди 1 седмица
Браво, само така, да се покажат що за индивиди са.
306
0
 
3
 
! Отговори
Асо преди 1 седмица
Радвайте се на еврогейщината, правилния път към тоталния упадък!
305
0
 
5
 
! Отговори
Жорко преди 1 седмица
Важното е 1полова любов да има! Кой на кого ще го имплементира е все тая. Не празнувахме деня за който милиони хора са дали живота си а празнуваме джендъризъм и толерастия. Като дойдат ония *** с *** кой ще ни пази? Тия с гащите с дупка отзаде ли?
304
0
 
6
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 седмица
Европейски ценности какво да се прави
303
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде стига вече с тези садерипи и лезлийки!
302
0
 
11
 
! Отговори
кви са тия глупости! преди 1 седмица
До ЛГБТ без права!На кой му пука кой в кого е влюбен и дали му пише есемеси!?Любовта е нещо много лично,и не подлежи на обсъждане от никой!Какви са тия партийно-секретарски мераци и копнежи да зяпаш по улиците кой кого целува!?!?Ако някой има проблем си го решава сам!А ако се чуди какво да прави най-горещо му препоръчвам да сади кисело зеле!Това поне е модерно!Айде,лека!
301
2
 
12
 
! Отговори
Перко преди 1 седмица
Другото значение на думата pride е глутница от хищници.Носителите на СПИН са 10 пъти по-чести при хомосекуалистите.
300
16
 
3
 
! Отговори
ЛГБТ без права! преди 1 седмица
В България ЛГБТ все още нямат права! Аз досега не съм виждал на улицата двама мъже да се натискат, прегръщат и целуват. Ако се притесняват да правят това, например в центъра на града, какви права имат тогава? Дори тинейджърите, учениците от гимназиите не смеят да се целуват на улицата с друго момче. Също така не знам има ли случаи едно момче да изпраща любовни есемеси на друго. В които да пише, колко е влюбен в него и колко много го обича.
299
0
 
7
 
! Отговори
AAAAAAAAA преди 1 седмица
НАТО ли е това ?
298
1
 
12
 
! Отговори
Манифистация 2.0 преди 1 седмица
Никой не им се бърка на тия сами се филмират или по-скоро кукловодите ги вадят на улицата да има матрал за пресата докато се краде парата на народа.
297
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едно време го рекламираха като техно фестивал или нещо подобно, аз слушам електронна музика но не съм нито фея нито друсам!
296
0
 
24
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Където и да го местите , все ще си бъде сборище на обратните !
295
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В САЩ който извърши престъпление като убийство или измяна му дават възможност да си "смени пола" и да стане транс. Кайтлин Дженър по рождение Брус Дженър така се измъква след като е убил човек в катастрофа. По същия начин от затвора излиза и Брадли Манинг като преди това е осъден за даване на документи на Уикилийкс и си сменя името на Челси Манинг. Един вид трансовете получават това за наказание и се измъкват от престъпленията.
294
2
 
29
 
! Отговори
Ли преди 1 седмица
Дайте и по една мотика и на полето по 12ч.да им оврат главите.Ще забравят за всякакви прайдове.
293
2
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 1 седмица
Да ви преместят в Орландовци на 2 метра под земята!
292
0
 
12
 
! Отговори
до 277 преди 1 седмица
До Само минавам,не по простата причина,че тях никой не ги преследва,но така са ти промили малкото фашистко мозъче,че няма накъде,не е истина колко сте жалки
291
2
 
31
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 седмица
До ЛГБТ без права!Аз пък съм ги виждал да се натискат и в трамвай, и на улицата.Отвратителна гледка !!
290
1
 
25
 
! Отговори
Препатил преди 1 седмица
Тези трябваше да ги организират на остров Белене за прайд.
289
7
 
1
 
! Отговори
282 преди 1 седмица
Бил е свален с преврат от чебурашките-комундeта и е заминал за Германия