Диана Русинова срещу нововъденията по "Витошка" и "Патриарха"

Използването на обикновена боя за маркировка е недопустимо
8 май 2024 10:06, Инна Ангелова
59
Диана Русинова срещу нововъденията по "Витошка" и "Патриарха"
Снимка: БГНЕС

Продължават дискусиите около ремонта на булевардите "Партиарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен". Много се обсъжаха и нововъведенията за паркиране и алеите за велосипедисти. Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики заяви, че арогнатността на имащите власт стига до там, че не знаят кое е правилно и неправилно.

Пред БНР Русинова каза, че от Европейския център за транспортни политики не са против велосипедните алеи в столицата. Не са против и София да се развива като екологичен град. “Не мисля и че по-трудното за някои паркиране назад е проблем. Лошото е, че хора, които дойдоха на власт с обещанието да не правят като предишните, не само ги повтарят, но и ги задминаха”, коментира още експертът.

Русинова трудно си обяснява как такъв тип проект може да бъде съгласуван и одобрен. “Най-яростно го защитават от Спаси София и измислят какви ли не щуротии само и само да оправдаят това, което са направили“.

Експертът допълни, че с новият проект се нарушават два закона и 6 поднормативни акта. Освен това Русинова се учудва на монтираните черни колчета, чието светлоотразително фолио не е по стандартите за такива ситуации. Добави и че скоро колчетата няма да се виждат заради натрупана прах.

“Освен това да ми покажат къде е регламентирано велоалеите да бъдат с жълта маркировка. Използването на обикновена боя е недопустимо.”

Русинова уточни, че след измерване се е оказало, че нощната светлоотразителрност на маркировката е над 10 пъти под нормата. В момента има 2 велосипедни алеи по бул. „Витоша“ – едната е по платното, другата е по тротоара, а пешеходците вървят по пътечка, която е метър широка.

Диана Русинова допълни, че ще бъде внесена жалба в съда и очаква единственото, което може да се направи – да се възстанови последната законна организация на движение по тези улици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от София
Спират водата в в част от кв. „Драгалевци“ на 9 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименНяма как ли? Я ела да видиш дали няма как да се спира на авариики, боли ги за другите ...б а с т у н.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според мен така е по-добре, велоалеята е свалена от тротоара което си беше опасно за всички малки деца, кучета и хора които не гледат, паркоместата са увеличени защото са под ъгъл, няколко пъти минавам има 2-3 коли на светофара. Единствените прецакани са наглеците които преди на аварийки блокираха по една лента, е сега няма как хахаха!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Терзиев кога стана кмет, кога пусна обществена поръчка, кога направиха проекта, кога го одобриха, че и го изпълни. Много чевръст кмет имаме. Стига плюхте по момчето.
54
3
 
1
 
! Отговори
Дианчето преди 1 седмица
гледа да изкара някой лев, някак си коментарите на бакалавър по педагогика, не ме интересуват. Казаното от нея го знаят и хлапетата по улиците. Но историята си има и добра страна, много проумяха за кого са гласували. Ще има и други уроци, само чакайте!!
53
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Пешеходни пътеки начертани върху подлез или на отстояние по малко от 50 м една от друга си е непредумишлено престъпление от този който се е подписал на подобна идиотия!
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
сами си ги избрахте - не се оплаквайте. А ако не сте гласували - нямате право да мрънкате. Другият път гласувайте.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно кмета и "Спаси София" са взели решение всички софиянци да карат тротинетки. Само че са пропуснали да ни уведомят.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Хммм........това е диво прасе бе не виждаш ли
49
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на кмета. За да стане София европейска, трябва да се почне с промяна в мисленето на хората. Ако не искат, това да е без значение. Българинът трябва да го биеш по канчето за промяна. Велоалеи, паркове и тротоари из центъра. Промяната ще ви се наложи, искате или, не
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Куче влачи - диря няма. Що е то. Който отговори правилно ще бъде включен в европрограма за изграждане на околовръстна велоалея по магистралния пръстен.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проследете пътя на парите за проекта и ще откриете дупките по портфейлите и джобовете. Боята ще се изтрие след година и половина, а колчетата не са според изискванията и не само това.
46
5
 
7
 
! Отговори
А представяш ли си я преди 1 седмица
На колело Тандем,заедно с Баце?
45
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само си представете тази "госпожа" качена на колело. Даже се съмнявам, че изобщо може да кара колело. Сигурно й е трудно да се намести даже в седалката на колата предвид нездравословното й тегло.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мчи консултант е, наели са я, консултирала е и е прибрала парата, утре следващият. Имат 1000 клиенти консултантите. А твоята пп, че се е оляла е 100% сигурно. Няма нужда да търсите компромати. Никой не ви вярва.
43
9
 
4
 
! Отговори
"Пътният експер преди 1 седмица
Диана Русинова се оказа консултант на заплата на министър Гроздан Караджов .Дали тези констатации не да били насочени към избор на "правилните" изпълнители за подмяна на знаци,маркировки,мантинели?Консултирала е министъра за обществени поръчки за стотици милиони,като се е представяла за главен експерт по незнайни какво.
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От утре Терзиев и Бонбонев на колело тандем. Никакви джипове и лимузини. Охраната и те на колелета. Всички дружно към подмяната. Няма дъжд, няма сняг, няма пек. Ааааайде.
41
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой възрастен човек ще кара колело с торби от пазар или семейство с деца с колелета къде ще ходят или работещи с колелета а зимата какво ще карат ПЪЛНО недоразумение ОСТАВКА НА БОНЕВЦИ ВЪН НЕСТАВАТЕ
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А тези дето налагат със сила тези колелета откъде произлизат От същите НПО
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И къде са ходиш с това колело Бонев Терзиев е с бронирани джипове и много телохранители къде са и колелетата Подиграват се с българите
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едни мързеливци викат неистово а останалите сме и задължени Няма държава няма закони няма правоприлагане Шарлатаните от 4 год неспозват никакви закони врата в полето