Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
1
 
0
 
! Отговори
Рюхо преди 2 дни
Разбира се, че УС имат голяма вина. Още като им се даваха тези ракети обявиха, че Украина няма средствата да ги насочва сама и УС щели да помагат. По между другото касетъчни бойни глави ползвани при атака срещу град е военно порестъпление за което зеления *** и фашагите покрай него трябва да заминат на военен съд. Касетъчните снарчди се използват за унищожаване живата сила на врага. Истински късмет е че има толкова малко загинали цивилни. Зеленката е бил разочарован.
277
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това къде го видя или прочете за хиляди деца ?!? Защото не е вярно лъжа е.
276
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Русия изби хиляди украински деца! Това не е ли по-голямо варварство
275
3
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 дни
Украйна няма да може да спре Русия, каза майор Иван Скуратовски от Въоръжените сили на Украйна. Той отбеляза, че Киев е изправен пред поражение.
274
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На рашлетата все някой им е крив и виновен а то истината е че комунистите им и агент
273
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Рашленцата скимтят щото почнаха да ги думкат на техен терен.
272
14
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 дни
Жалки руски въшкарници.
271
15
 
8
 
! Отговори
Българка преди 3 дни
Господ сили да дава на братския,славянски и православен народ на Украйна в Отечествената Война срещу руския фашизъм! Амин!
270
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тежки санкции очакват САЩ! Американците повече няма да може да използват рублата като разплащателно средство,да купуват УАЗ и да ходят на почивка в Мухосранск.
269
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Гори немита Расиа,гори!
268
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 269 - игрите Брикс са най-интересни на планетата, досега видях няколко златни медала, спечелени без никаква конкуренция. В смисъл, че нямаше никакви други състезатели, освен един, който и спечели медала ахахахахахахахахах )))))) Рашките вече спечелиха тонове златни медали. Може да се гледа на официалния адрес bricskazan2024.games/ru/live-streams
267
5
 
7
 
! Отговори
Червен каскет преди 3 дни
Как вървят Олимпийските игри на БРИКС? Къде мога да гледам това зрелище?
266
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какъв разпад,бе ***. Те сами гният от години. Какво стана в Дагестан? Да не би украинци или американци разтреляха 15 полицая? Те ще се самовзривят от вътрешни проблеми.
265
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Там е работата. Когато руска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша,демократите там се чудеха 39 или 42 секунди са били. Руски военен самолет във въздушното пространство на Ердоганова Турция на 6тата секунда го свалиха. Затова демокрациите винаги изглеждат слаби в сравнение с авторитарни режими. Когато лилипута го изплющят по-здраво, се прибира като гол *** в родния Кремъл.
264
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ти, дето се точиш за пълен разоад на Русия...че то твоята *** се е разпаднала бе. Ти дращиш глупости за стотинки за кафе, синът ти наркоман, щеркa ти kифлa, жена ти ***, *** я напъват малцинствата на село, баща ти yмря от лечението на НЗОК...Правителството ти краде малко, раздава повече навън, продава страната си за трохи, внуци няма да имаш, а ти - доволен и не ти пука. Ха наздраве!
263
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вместо да обвинявате, издумкайте някой дрон или самолет, кръжащ в Черно Море или над Велика Румънуя и кажете "опа, сори", пък да видим какво ще стане.
262
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всичко е просто: руснаците сами се бомбандират. Тези на плажа са развявали неруски знамена. Вече няколко месеца руснаците се обстрелват сами в Крим. Всеки може да си купи във военторг хамериканска ракета. Трябва някой да дойде да защити плажуващите!
261
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
тоя мукач на *** пак нещо се пени
260
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
на рашките все някой им е виновен, пък то путин ги закопа най-хубаво. Само така до пълен разпад на русия.
259
6
 
7
 
! Отговори
Не е вярно преди 3 дни
Че нали руското ПРО уцелва комар в окото от 100км? Какво ракетно нападение над Крим? Вова каза,че ракетите са унищожени още при транспорта им, в средата на Атлантика!